Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSKedd, 2018/07/17, 22:22
Főoldal » 2016 » Június » 19 » Helyzetjelentés - 2016.06.19.
18:49
Helyzetjelentés - 2016.06.19.

Üdv néktek, drága jó emberek!

El se hiszem azt, amire ezen sorok írása közben eszméltem rá: 1 hónappal ezelőtt műtöttek meg. Aki lemaradt volna: Cubital Tunnel Syndrome / Kéztő Alagút Szindrómám volt a bal karomban (és van a jobb karomban), és éltem a lehetőséggel, hogy megműttessem magam, különben elsorvadnak az ujjaim, ami nem egy vicces dolog. Válaszolnék pár kérdésre ezzel kapcsolatban, amit lehet nem ti tettetek fel, hanem más, de itt olvasni lehet a választ is.

Megműteném-e magam, ha tudnám, hogy ez mivel jár? -> NEM. Hülyén hangozhat, de nem, tudván, hogy mi történt az elmúlt 1 hónapban...... Nem, nem műttetném meg magam.

Mi a helyzet a bal karoddal, hogy működik, fáj...stb? -> Néha fáj, nem tudom rendesen kinyújtani (sőt, kb. egyáltalán nem), beszűkült a mozgástere, nem emelhetek vele cuccokat, az ujjaimmal vagy ha a kezemmel megfogok valamit akkor néha remeg, mint állat és még sorolhatnám. Igen, edzeni kell és TALÁN 3 hónap is lehet mire visszaáll a rendszer, eddig 1 eltelt én pedig túlságosan türelmetlen vagyok. De hé, képes vagyok mindkét kezemet gépelésre használni, ami számomra már egyáltalán nem megerőltető :D Igaz, a múltkor levágtam egy darabot a bal kezem mutatóujjából (mert ügyes vagyok), de azzal az ujjammal is jól tudok már írni (bár kissé még szokni kell, mivel 1 hétig semmire se használtam, szóval :D)

Írtad, hogy nem műttetnéd meg magad, akkor mi lesz a jobb kezeddel? -> A bal kezem vészesebb volt, de lehet semmi se történt volna vele, ha nem műttetem meg. Ergo ez azt jelenti, hogy a jobb kezem még ráér. Nem fog tönkremenni ez egyhamar, vagy ha igen, akkor lehet, hogy másik orvost fogok választani. Nem, nem csalódtam az orvosomban (annyira, vagy ki tudja :D), de azt hiszem egy kicsit elegem lett a kórházakból (mondom úgy, hogy holnap és még ki tudja mikor megyek gyógytornára a bal karommal, de legalább az ottani gyógytornász hölgy helyes, kedves és türelmes).

 

Node ti nem azért vagytok itt, hogy a kezemről olvasgassatok, hanem azért, mert érdeklődtök a fordítások iránt, amiket készítgetek, ugye? UGYE?!?!?!?!? Naugye!!! :D Hát akkor kezdjük!

Demon's Souls:

Ígéretet tettem nektek a múlt héten, miszerint be fogom fejezni a fordítást legkésőbb Június 26-ig (az jövő hét vasárnap!!!). Ez persze azt jelenti, hogy lefordítom és már ki is adom...... legalábbis szerintetek. Sajnos nem, ehhez le kell még tesztelni a fordítást, hogy valóban jól működik-e és a többi. Ez lehet 1 nap, 2, vagy akár egy-két hét is, de a játék már le lesz fordítva addigra. Úgy döntöttem, hogy minél hamarább történik meg a dolog, annál jobb lesz minden. Ergo most, hogy mindkét kezem szuperál turbósebességgel ráálltam a fordításra, és ha minden szépen és jól megy, akkor már AKÁR szerdára kész lehet minden. És ha szerdán kész van, akkor már csak tesztelni kell, és vasárnap ki is adható a fordítás. HÁT NEM NAGYSZERŰ??? :D Persze ez sokmindentől függ, már ma is kész lehettem volna, de közbejött egy-két dolog (ki hitte volna...), így viszont picit halasztanom kell. Hétköznap pedig nem tudok olyan gyorsan haladni, szóval...... jah....... türelmeteket kérem.

Dark Souls 2:

Amint végeztem a Demon's Souls-szal, rögtön ráállok a Dark Souls 2. részére. Sajnos a Scholar of the First Sin-t még nem lehet fordítani (tudomásom szerint), de ha ezt lefordítom (amit legkésőbb Szeptemberig szeretnék megtenni, mint mondottam vala), akkor nem lesznek problémák az átportolásával, ha megnyílnának a kapuk a SotFS fordítása előtt.

Stardew Valley:

Kaptam egy ígéretet, miszerint folytatódni fog a fordítás menete a hét végén, vagy talán a jövő hét végén. Mivel a jövő hétvége még messze van, és ti türelmesek vagytok (ugye azok vagytok?), ezért együtt fogunk várakozni. Ha pedig nem halad, akkor nem halad, előfordul. Azt viszont megjegyezném, hogyha netán mással nem kellene haladnom, akkor magam fordítanám le, bár nem szeretném elvenni a többiektől a munkát, van így is elég bajuk most nekik is. Reméljük, hogy minden megoldódik és visszatérünk a régi kerékvágásba :)

Barony - Cursed Edition:

Ennek több, mint a fele kész van, de a tesztelése igazán ütős lesz, lévén, hogy sok dolog véletlenszerű a játékban. A lényeg, hogyha elkészítem a fordítást, akkor talán hivatalossá válhat, ami mindig jó dolog. De ez idővel kiderül.

Egyéb fordítások:

Ezek olyan gamék amikkel nagyon nem könnyű bánni. De ezt már számtalanszor leírtam, és lehet le is fogom írni. Azt fogom csinálni, hogy megnézem a fordítandó játékaim listáját, amiket úgymond elvállaltam, vagy vannak hozzá fájljaim, és szépen, sorjában befejezem őket, a legkönnyebbtől a legnehezebbig, és addig nem vállalok el új fordítást amíg mindennel nem végeztem. Utána rá fogok állni az egyszeres fordításokra, vagyis egyszerre csak egy játékot fogok fordítani és kész. Másképp úgy látom tényleg nem tudok működni.

Régi fordításaim javítása:

No igen... Tudom, hogy senki se tökéletes, így én se vagyok az, ami azt jelenti, hogy muszáj lesz átnéznem a régebbi fordításaimat, és az ottani elgépeléseket, félrefordításokat ki kell javítanom. Ez egy igencsak szép feladat, nem is tudom, hogy hogyan fogok nekilátni (talán a frissebb fordításaimat le se ellenőrzöm, mert "felesleges"), de azért jó volna, ha mondjuk a DeathSpank nem lenne tele heJJesírási hibával. De ez még a jövő zenéje...

 

Ennyi vót mára, zárul Miki móka tára. A fordításokat pedig készítgetem, készülődök a II. Játékfordítói Találkozóra, és kb. ennyi. Most kemény időszak volt a munkahelyen, és még nincs vége, de talán már csillapodni látszódnak a dolgok. Mint írtam már párszor fentebb, ismételném önmagamat: Majd meglássuk :)

Megtekintések száma: 285 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
Elkészült a Demon souls?

Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Június 2016  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz