Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSPéntek, 2018/07/20, 19:24

 

PSP - 6.60 CFW

 

    
 
Ahhoz hogy a PSP-t teljes egészében kihasználhassuk, fel kell rá raknunk egy Custom Firmware-t, röviden CFW-t. Ennek segítségével több dolgot csinálhatunk vele, mint pl. emulátorokat rakhatunk rá, több programot futtathatunk (ez a Homebrew lényege), és akár lemez nélkül is játszhatunk a játékainkkal.
 
LEGALUL OLVASHATÓAK A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEK!!!
 
Mi kell hozzá?
-Egy PSP, aminek Firmware verziója 6.60 vagy kisebb
-Egy memóriakártya amire ráfér cirka 50-75 megányi adat
-Ez a programcsomag (több részletben van!!!) ->6.60 PRO-B9 - 6.60 PRO-B10 - 1 - 2 - 3 - 4 - 6.60 PRO-C - 6.60 PRO-C2
 
Mit-Hogyan:

Két lehetőségetek van a leírás követéséhez: Vagy elolvassátok az alant szereplő szöveget (ajánlott legalább egyszer végigfutni rajta), vagy megnézitek az itt található videót (ezen is ajánlott legalább egyszer végigfutni).


 
 Kezdésképpen:

Előszöris győződjünk meg arról hogy a PSP-nk tényleg 6.60-as FW-n vagy kisebben van. Ezt úgy kell hogy teljesen baloldalt a System menübe belépve a System Information-nél lehet megnézni. 6.60-nál JELENLEG nincs nagyobb OFW. Ha kisebb, vagy már van CFW-nk, akkor frissíteni kell a PSP-t 6.60-asra.
 
FIGYELEM!!! MOST JELENT MEG 2015-BEN, KÖZEL 3 ÉS FÉL ÉV UTÁN ÚJ PSP FW VERZIÓ, A 6.61-ES, EZT FEL NE TELEPÍTSÉTEK, MERT NEM FOG MŰKÖDNI EZ A CFW!!!
 
Frissítés 6.60-ra
 
1. Javaslom hogy egy WiFi Hotspotnál a PSP-d legbaloldalt található Update menüjének a segítségével frissítsd fel a PSP-det 6.60-asra, esetleg a fentebb megadott Update-et másold be a PSP-d Game mappájába, és úgy frissítsd fel a menüből (elméletileg minden PSP-n működik, de ez csak Fat-en lett tesztelve).
2. Rakd fel a PSP-det töltőre, és ne húzd le onnan. Ha lehet az aksid is legyen teljesen feltöltve (de ha töltőn marad az a legbiztosabb).
3. Most kell lennie egy Update-elős programnak a PSP-den. Ha netán korrupt lenne, akkor másold fel újra, addig amíg nem fog menni (nekem azonnal működött).
4. Futtasd le ezt az Update-et, teljesen értelemszerű hogy mit kell csinálni. Közben ne kapcsold ki a PSP-t, ne szedd le a töltőről...stb, csak várd meg míg végigmegy az egész. Ha kész akkor újraindíthatod a PSP-det, és mostmár 6.60 van rajta!
 
MEGJ.: Ha netán nem akarná felrakni az Update-et, akkor lehet hogy a CFW-d bezavar, netán turkáltál a flash0-ban és megpiszkáltad a version.txt-t. Ha tudod hogy hogyan állíthatod vissza/kapcsolhatod ki akkor jó, ellenkező esetben ne csinálj semmit és írj a Chat-re vagy valahová!

Esetleg valamilyen módon frissítsd fel a PSP-det 6.60-ra, DE NE NAGYOBB VERZIÓRA!!!


Ha nem akarsz írni vagy megoldanád magadtól is, tedd ezt amit írok, DE NAGYON FIGYELJ ODA!!!

Version.txt átírása, ha nem települne fel a 6.60-as OFW:


1. Menj be a PSP-d Recovery menüjébe (kikapcsolod a PSP-det, és bekapcsoláskor nyomvatartod az R gombot). Ha nem így kell belépned a Recovery-be, akkor biztosan a Select-nél vagy valahol van egy plugin vagy valami aminek segítségével bejuthatsz oda.
2. Kösd rá a PSP-det USB-re, majd válaszd ki a Recovery menü-ben azt a menüpontot, ahol a Flash0-ba tudsz bejutni (bocs, de nemtudom hol van, valahol az Advanced vagy ilyesmi menüben hasonló néven mint "Connect USB to flash0")
3. MOST JÓL FIGYELJ ODA MIT CSINÁLSZ, MERT TÖNKRETEHETED A PSP-DET!!!
4. A számítógépeden elérheted mostmár a PSP Flash0 memóriáját. Menj be, és azon belül SEMMIT SE VÁLTOZTASS MEG!!!
5. Van ott egy Vsh mappa, azon belül egy Etc mappa, és ha minden igaz van benne egy version.txt (ha nem itt lenne akkor keresgélj, valahol errefelé kell lennie)
6. Másold a Version.txt-t az asztalra a gépedhez, majd nyisd meg!
7. Valami ilyesmi le
sz benne (de ez csak példa), hogy:


release:6.10:
build:3745,0,3,1,0:builder@vsh-build6
system:54865@release_610,0x06010010:
vsh:P6501@release_610,v55286@release_610,20090918:
target:1:WorldWide


8. Azokat a részeket amiket KÉKKEL jelöltem fentebb, írd át 5.00-ra vagy 500-ra, hogyha meg kell tartani a formáját (tehát a release után 5.00 legyen az elején, a többi, három helyen meg 500). A LÉNYEG, HOGY EGYSÉGES LEGYEN MINDENÜTT A SZÁM, TEHÁT LEGYEN MINDENÜTT 5-ÖS VERZIÓSZÁM, TEHÁT LEGELSŐNÉL 5.00, A TÖBBINÉL MEG 500 ÉS AKKOR JÓ LESZ!!!
9. Mentsd el a version.txt-t, és most másold vissza a Flash0-ba, és írd felül a régit (remélem van róla biztonsági másolatod)
10. Menj a Recovery menü-be, és ott az Advanced-nél vagy valahol van egy olyan, hogy "Use version.txt", azt állítsd "Disabled"-re.
11. Ha mindent jól csináltál akkor mostmár működni fog a dolog és felfog tudni települni az OFW.
12. Mivel ez egy bonyolult folyamat, ezért ha elrontasz valamit, NEM VÁLLALOK ÉRTE FELELŐSSÉGET (meg úgy egyik ilyen leírásért sem, de ha itt tartasz akkor ezt már biztosan elolvastad, ugye?) 
CFW telepítése
 
1. Van egy másik fájl, a 6.60PRO-B9.rar. Benne található két mappa ami kell nekünk, az egyik a FastRecovery, a másik pedig a PROUPDATE mappa. Mindkettőt másold be a PSP-d PSP\Game mappájába.

2. Ezek után indítsd el a ProUpdate-et (és ne mást, látni hogy mit akarsz elindítani). Ha elindult nyomj egy X-et benne, pár fájlt frissít és utána újraindíthatod (de lehet hogy magától újraindul).

3. Mostmár 6.60 PRO-B9-es CFW-d van, csak ennyit kellett csinálnod!

 
6.60 PRO-B10-es CFW telepítése
 
1. Szintén van egy másik fájl, a 6.60PRO-B10.rar. Ugyanúgy kell felrakni, mint a Pro-B9-est, de ebben lehetnek apróbb hibák, valamint egyéb hibákat is kijavít. Fontos tudni, hogy érdemes előbb a Pro-B9-est felrakni, majd rá a Pro-B10-est, legalábbis én így oldottam meg.
2. A rar-ban található két mappa ami kell nekünk, az egyik a FastRecovery, a másik pedig a PROUPDATE mappa. Mindkettőt másold be a PSP-d PSP\Game mappájába.
3. Ezek után indítsd el a ProUpdate-et (és ne mást, látni hogy mit akarsz elindítani). Ha elindult nyomj egy X-et benne, pár fájlt frissít és utána újraindíthatod (de lehet hogy magától újraindul).
4. Mostmár 6.60 PRO-B10-es CFW-d van, csak ennyit kellett csinálnod!
 
 
6.60 PRO-C CFW telepítése
 
1. Ha a legújabbat akarod, akkor egy utolsó fájlt is le kell szedned, a 660Pro-C-fix3.zip-et. Ugyanúgy kell felrakni, mint az eddigieket. Én ezt a Pro-B10-re raktam rá, javaslom ti is így tegyetek.
2. A rar-ban található két mappa ami kell nekünk, az egyik a FastRecovery, a másik pedig a PROUPDATE mappa. Mindkettőt másold be a PSP-d PSP\Game mappájába.
3. Ezek után indítsd el a ProUpdate-et (és ne mást, látni hogy mit akarsz elindítani). Ha elindult nyomj egy X-et benne, pár fájlt frissít és utána újraindíthatod (de lehet hogy magától újraindul).
4. Mostmár 6.60 PRO-C CFW-d van, ami a legújabb és legtutibb minden CFW között!

 
 
6.60 PRO-C2 CFW telepítése
 
1. Megjelent a PRO-C2, amit nem kötelező feltelepíteni (opcionális, csak a DLC-k lejátszását könnyíti meg), de itt találsz leírást és fájlokat is hozzá. Ha fel akarjátok rakni, akkor a PRO-C-t előbb rakjátok rá (tehát mindent csináljatok meg, amit fentebb láthattok CFW telepítés néven!).
2. A rar-ban található két mappa ami kell nekünk, az egyik a FastRecovery, a másik pedig a PROUPDATE mappa. Mindkettőt másold be a PSP-d PSP\Game mappájába.
3. Ezek után indítsd el a ProUpdate-et (és ne mást, látni hogy mit akarsz elindítani). Ha elindult nyomj egy X-et benne, pár fájlt frissít és utána újraindíthatod (de lehet hogy magától újraindul).
4. Mostmár 6.60 PRO-C2 CFW-d van, ami a legújabb és legtutibb minden CFW között!CFW - Mit-Hogyan?
 
Ha nem lenne akkor hozz létre egy ISO mappát a PSP-den belül rögtön. Aztán oda berakhatod az .iso vagy .cso kiterjesztésű fájlokat is. Ezek csak CFW módban indulnak el!
 
Ha kikapcsoltad a gépet, vagy lemerült, akkor újra 6.60-asod lesz, ami nem CFW. Ekkor kell használnod a korábban felmásolt 6.60 Fast Recovery-t. Segítségével átválthatsz CFW-re. Csak elindítod, vársz cirka 10 másodpercet és már CFW-d van. Éppen ezért ezt a programot ne töröld le a PSP-dről!
 
A PSP-d főmenüjében, ahol a játékok is vannak, előhívhatod az úgynevezett VSH menüt a SELECT gomb megnyomásával. Itt tudod elérni a Recovery menüt is, persze ott csak akkor turkálj ha tudod hogy mit csinálsz. Hogyha nem jönne be a Recovery menü vagy közben lefagy a PSP-d, akkor kösd rá USB-re. Menj a Seplugins mappába, és ott a vsh.txt, game.txt, game150.txt és pops.txt-n belül ha van benne valami akkor minden sor végére írj 0-t (vagy ha 1-es van ott írd át 0-ra). Ezzel te is kikapcsolhatod a plugin-okat, amik bezavarhatnak (mint pl. nekem volt).


GYAKORI KÉRDÉSEK:

K: Ez minden PSP-hez működik?

V: Igen, mindegyik típushoz a legrégebbi Fat PSP-tól (100x-es széria), a Slim PSP-ken (200x, 300x) át a Go és a Street (E-1000) mind működik. Ugyan nem lett tesztelve (általam), de sok visszajelzést kaptam, hogy igenis megy.

K: Nekem valamiért nem működik! Mi lehet az oka?
V: Több oka is lehet ennek. Lehet, hogy kihagytál egy lépést, vagy a memóriakártyád halt be...stb. Esetleges memóriakártya-csere, vagy bizonyos dolgok újratelepítése megoldhatja a problémát (de nem garantálja azt).

K: Tönkrement a PSP-m! Mit csináljak?
V: Szilvásbuktát, mert azt szeretem! Egyébként a károkért semmilyen felelősséget nem vállalok, sőt, az se biztos, hogy tönkrement a PSP-d, vagy általam romlott volna el. Mindig olvasd el alaposan a leírást, és csak utána cselekedj, ha mindent felfogtál!

K: Mi ez a version.txt-s dolog?
V: Fentebb bővebben elolvashatod, de a lényeg az, hogyha már van CFW a PSP-den, akkor az belenyúlkálhat a PSP regisztrációs adatbázisába, felülírva a verziószámot. Ilyenkor azt hiszi, hogy 9.99-es vagy hasonló van fent rajta, ami persze nem létezik, éppen ezért kell felülírnod magadnak a dolgokat a fentebbi leírást követően (mindez opcionális és veszélyes, ha nem jól csinálod a dolgokat bajok lehetnek).

K: Mi ez a ChickHEN, GEN, Prometheus, Prome...stb amikről olvasgatok máshol?
V: Ezek a lejárt CFW-k, vagy CFW telepítési módszerek. Régebben (cirka 2-3 éve) ezekkel kellett megoldani a CFW-k telepítését, de mint írtam, ezek lejártak, elavultak, és a legjobb, legfrissebb mindig a PRO CFW lesz (ami egyébként a Prome CFW továbbfejlesztett, letisztultabb változata). Van még egy CFW ami új manapság, az LME, azt is fel lehet telepíteni, de a többség (mint én is) a PRO CFW-t preferálja, így az LME-hez nem fogtok ezen az oldalon leírást találni.

K: Felraktam a CFW-t, de nem látom a játékokat! Mit tegyek?
V: Lehet, hogy le kell formatálnod a memóriakártyádat, és rögtön rá rakni egy ISO mappát (ha nem lenne). Az ISO mappába kell bemásolni a játékokat .iso vagy .cso formátumban, utóbbi tömörebb, kisebb méretű, de így gondok is lehetnek vele. Fontos megjegyezni, hogyha nem vagy CFW üzemmódban, akkor nem is fogod a játékaidat látni.

K: Látom a játékokat, de azt írja, hogy Corrupted Data, most mit tegyek?
V: Valszeg a memóriakártyáddal van a probléma, javaslom, hogy cseréld ki, vagy szerezd be máshonnan az adott játékot, hátha azzal van a baj. Lényeg, hogy a PSP-dnek és a CFW-nek semmi baja, annak tökéletesen működnie kell. Esetleg még egy formatálást is megér a dolog, sose lehet tudni.

K: Honnan tudom, hogy CFW üzemmódban vagyok?
V: Lépj be teljesen bal oldalra a PSP-d System menüjébe, azon belül a System Information-be. Ha ott a Firmware Version 6.60 PRO-akármi, akkor CFW üzemmódban vagy. Ha nem lennél abban, akkor az valószínűleg azért történt, mert kikapcsoltad a PSP-det, vagy lemerült. Ilyenkor visszalép mezei FW üzemmódba, és a te CFW-dnek megfelelő FastRecovery progit kell elindítanod. Így 10 másodperc alatt bekerülsz CFW módba, és már alkothatsz is tovább. Egy kis tipp: Állítsd vissza a dátumot mondjuk 2006-ra a PSP-den és a PC-den, és úgy másold át a FastRecovery mappát. Így ha be kellene aktiválnod, mindig legalul lesz a memóriakártya menüjében, csak nyomvatartod a lefelé gombot, majd a végén nyomsz egy X-et.

K: Leszedtem a fájlokat, de egy-kettőre CRC hibát észlel, ez miért van?
V: Fogalmam sincs, előfordult már mással, sőt, velem is, hogy az innen leszedett fájlok hibásak voltak. Ez nem azt jelenti, hogy rosszak lennének, hanem a Netkapcsolat nem a legtökéletesebb. Ilyenkor újra le kell tölteni a hibás fájlokat. Fontos megjegyezni, hogyha valamit sikerült kicsomagolni, az tökéletesen működik, tehát csak akkor kell letölteni, ha hibát észlelne kicsomagolásnál.

K: Találtam a fájlok között ilyen Seplugins-t meg CIPL_Flasher-t meg ezeket, ezek most mik?
V: Azokkal nem kell foglalkozni, de azért leírom, hogy mi-mire jó: A Seplugins lefordítja a Recovery menüt különböző nyelvekre (ez a Select-es menü, amiről fentebb írtam). A CIPL_Flasher pedig egy veszélyes dolog. Ez arra jó, hogyha felrakod, akkor nem kell folyton elindítani a FastRecovery-t, hanem a PSP-d mindig PRO CFW módban lesz, DE!!! Ezt NEM lehet felrakni minden PSP-re, mert ha felrakod, tönkremegy!!! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG nagyon régi, Fat PSP 100x-esre lehet, illetve nagyon régebbi Slim-ekre, de azoknál egyáltalán nem kockáztatnék, mert még Fat-re is veszélyes felmásolni. Aki akar kockáztasson, de ha tönkremegy a PSP-je (90%-ban), akkor nem vállalok felelősséget.

K: Ez a CFW milyen nyelvű? Ettől Magyar lesz a PSP-m?
V: Ez angol nyelvű, amilyen eredetileg a PSP-d. A Magyar menü egyébként teljesen felesleges, mert a játékok nem lesznek tőle magyar nyelvűek, és azt a kevés dolgot ami a menüben található simán meg lehet tanulni. Plusz hozzátenném, hogy a Magyar menü miatt egy csomó játék kifagyhat indításkor, mentéskor, vagy amikor meg kell adni a karakterünk nevét, így ezt messze kerüljétek el!!!
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Július 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz