Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/02/25, 04:53
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Voltunk a BGS-en... izé... PlayIT-en!
21:18
Voltunk a BGS-en... izé... PlayIT-en!

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2011-12-17 19:13:00

Új név, de a régi fíling. És ismét egy beszámoló a blogomra, amit bárki elolvashat! Menőőő! :D

Idén is volt BGS, pontosabban PlayIT, de mi is ez a név? Nos, ez onnan ered, hogy mindenki várta a BGS-t, de az csak nem akart eljönni... Aztán végül csak eljött, és most először nem az őszi hónapokban, hanem télen, azaz December 17-én került megrendezésre, és nem BGS, hanem PlayIT néven. Gondolom nem feltétlenül volt idejük vagy pénzük az előző szervezőknek a mostanira, de mindenki annyira érdeklődött, hogy végül csak összehozták, így mindenki egy kellemes szombati napon, 1000 Ft-os jegyáron bejuthatott ide.

Én Misi barátommal felszálltam a vonatra, elmentünk a helyszínre, ami valójában a Moszkva Tér... helyett a Széll Kálmán Tér volt (már mindennek változtatják a nevét???). Ott az óra alatt gyülekeztünk kadi barátékkal. kadi baráték egy CooL Community-s kis papírral vártak minket, valamint ott volt még Zsaklin, Xerberout, Gery, Joshimitze, Ragadozo, Nincsnév (ez a neve!!!), valamint a Ricsi, aki azt hiszem a Nincsnév öccse. Jó sokan voltunk, és később még Zoller, Seven és KSanyi is csatlakozott a csapathoz, persze jóval később, mikor bent voltunk már.

De ennyire ne rohanjunk előre. Mentünk tovább, bejutottunk, és kiderült, hogy a hosszú tömeg nem jegyekre vagy egyébre várt, csak bejutásra. Bejutottunk, erre látjuk, hogy lehet erre is, és arra is menni. Lehet leadni a ruhákat a ruhatárba, vagy rögtön bemenni a rendezvénybe. "Minek adjuk le a kabátot, jó ez így is" - jegyeztem meg. Erre mit látok? "RUHATÁR KÖTELEZŐ!". Menő, tehát le kell adni a ruhákat, hát jó, leadom. Közelebb érve láttam, hogy 200 Ft-ba kerül. HEEE??? Tehát adjam le a kabátot 200 Ft-ért, mert nem jutok be? Ergo ez ilyen rejtett költség, és nem 1000 Ft volt a jegy, hanem 1200 Ft, ha úgy nézzük. Semmi baj, attól még megérte bejutni... bár mintha később láttam volna 1-2 embert aki rohadtul nem adta le a kabátját, nem bántam meg, 200 Ft nem sok, és legalább jó helyen volt a kabátom, nem kellett ide-oda cipekedni.

No, amint bejutottunk, megbeszéltük, hogy mindenki oda megy ahová akar, és mindenki azt csinál amit akar. Így én Misivel mentem ide-oda, kadi Zsaklinnal mászkált, és a többiek is valamilyen szisztémát követve elindultak a tömegbe. Misi és én beszereztünk pár Diablo 3-as posztert (pár alatt olyan 15-20 darabra kell gondolni), majd elindultunk szétnézni. Rögtön belebotlottunk Xerberout-ékba, akik nagyban Halo-val zúztak közösen. Csináltam pár képet, poénkodtunk, majd mentünk tovább. Ott volt a Need for Speed - The Run, ott is játszadozott egy kicsit Misi, én meg nem akartam, mert a demó bőven elég volt. Ekkor jöttem rá, hogy hopp, lemaradtam a Zelda Skyward Swords bemutatóról, amit szerintem be se mutattak, mert szinte csak X360-as bemutatók voltak. Mindegy, lényegtelen. Aztán odamentünk az 576-os standhoz, és láttam hogy 1-2 srác elszed 1-2 posztert, no, akkor én is szedtem vagy 6-7 Skyrim-es posztert (csak körülbelüli értéket mondok, nem számoltam meg). Mindezt azért, mert ismerősöknek is kell, nemcsak nekem, és gondolok azokra is akik nem jöttek el. Aztán kicsit odébbmentünk, majd beugrott, hogy "Basszus! Hát van Old Republic-os poszter is, lehet az kellene HawK vagy Sunny barátnak!!!". Visszamentünk, és el akartam venni, mire mondta a srác, hogy "Azt csak akkor veheted el, ha vettél egy játékot is!". Akkor fizetnem kell hogy Old Republic-os posztert kapjak? Mégjobb kérdés: A Skyrim-es posztereket is csak akkor kaptam volna meg, ha fizetek? Mert ebben az esetben: Bocsi, de lenyúltam párat, és nagyon örülök neki, kösz ^^

No, merre menjünk... szétnéztünk, hogy milyen játékok vannak kirakva. Volt ott RAGE, Skyrim, Halo Reach vagy Anniversary, Batman Arkham City, a lényeg hogy olyan rengeteg játék volt, amikkel már simán játszhattunk (ha nem lejátszottuk őket), hogy kb. egyikhez se mentünk oda. Jó, ott volt a nagyszínpad, ahol valami bemutató ment, nem érdekelt sűrűn, így továbbmentünk. Rengeteg Kinect-es game volt, amikkel szintén nem játszottunk. Volt egy halom Battlefield 3 kiállítva, de nagy volt a sor, valamint azzal is már játszottam nem egyszer (nem feltétlenül a teljes változattal játszottam az említett játékokkal, hanem a demóval, de értitek, no). Odakerültünk a Holdfényteam-es helyhez, ahol rengeteg bábút, posztert, mangát...stb-t lehetett venni, jól szét is néztünk.

Aztán szinte körbeértünk, nah, most mihez kezdjünk? Odamentünk egy HP-s standhoz, ahol egy érintőképernyős monitor volt, amin lehetett rajzolni. No, Misi egyből rajzolt is egy fura fejet (amiről először Hitler jutott eszembe, de csak bénán rajzolt és én gondolok rosszra, no), ami üvölt, és a feje fölé kiírta, hogy FUS RO DAH! Mondta a csaj, "Ha tetszik a kép, mentsétek el úgy hogy az e-mail címetek legyen a kép címe, és így felkerül majd a Facebook-ra." Oké, de Misi lementette, végül sajnos nem találtuk utána, mikor az én Awesome Smiley-s képemet mentettük el. Utóbbival is voltak gondok, mert csak úgy magától eltűnt az érintőképernyős cuccnál a menü, összefirkálta a képet...stb, és így egy picivel régebbi változatot töltött be. Szerencsére csak a neve volt rossz, átneveztem és örültem.

Akkor volt Gears of War 3, mondom ez Misinek spoileres lehet, de azért meglessük. Odamentünk, erre látom, hogy ilyen elmosódott a kép. Jobban megnéztem, látom hogy kettős kép van, egyszerre. Felcsillant a szemem: LOL! Hát ez az a technológia, ahol ugyanazt a TV-t használjuk az osztottképernyős játékoknál, de mindkét játékost mást-mást lát. Sorra kerültünk, felvettünk egy szemüveget, majd azzal tudtunk szétnézni. Igaz hogy így is rohadtul szét volt cseszve a kép, mert nem tökéletes a megoldás (mert én a képernyő tetejét, Misi meg a képernyő alját látta inkább), aztán játék közben szinte tökéletesen láttuk a dolgokat. Jót játszottunk, mondta is a csaj, hogyha 15 Frag-et megejtünk (hogy külön-külön vagy összesen azt nemtudni), akkor kapunk tombolát. Kaptunk, mert menőn játszottunk :D

Oké, akkor most üljünk le a nagyszínpadhoz. Közben felhívott kadi, hogy unja az egészet, és lelépnek. Időközben Xerberout-ék is eltűntek. Hozzáteszem, lehet hogy jogosan, mert ez most egy kicsit gyenguszabb volt mint ami eddig volt. Tehát szerintem nem hozta annyira a színvonalat, de ez mindegy.

A nagyszínpadon le akartam ülni, és elől, a második sorban találtunk helyet, miután egy srác felkelt, hogy "Hőőő én meguntam, nem nézem tovább..." Örültem is, mert végre le lehetett ülni. Mentek bemutatók, néha tombolát húztak, de az úgy nézett ki, hogy van a tombola, amit itt-ott lehetett kapni, bedobtuk az egyik felét, a másik felét meg nálunk hagytuk, ha kihúzták a mi számunkat, bemutattuk hogy tényleg megvan, és kész. Poén hogy valaki mindkét felét bedobta, az menő, mert nem lehetett nyernie akkor :D.

Szóval húzták a tombolát, így kezdik: "02...", és még három szám. Az esetek 98%-ban a szám 02-vel kezdődött, egyszer volt 04-es és egyszer 09-es (meg talán 07-es), de mindig 02-es volt az eleje, nekünk meg 00 volt. Közben osztottak CAMM-ot (ez a SWAG általam kitalált magyar megfelelője, a SWAG az ugyebár a Stuff We All Get, a CAMM meg a Cucc Amit Mindenki Megkap, így mentünk CAMMogni :D). Szóval kapott a Misi egy stresszlevezető labdát, lila színű, lehet nyomkodni, szorítgatni, és rá van írva, hogy "Kinect Sports Season 2". Aha... Hát azt lehet szorongatni :D. Akkor utána volt 1-2 nagy poén, mint pl. az, amikor BZ (ő volt a főbb beszédes ember, poénos volt :D) felkonferálta, hogy most jönnek a Cosplay-esek. Ez azért volt, mert egybe volt tartva a HoldfényCON a BGS-sel, és ennek volt a neve PlayIT. Erre BZ megjegyzi: "Valójában én egy kis 14 éves kislány vagyok, aki egy nagydarab, szőrös-szakállas rocker-nek van beöltözve. Csak a hangmodulátor 5 millióba került, hogy ilyen mélyen beszélhessek." Ezen nagyot nevettem, BZ, nagy vagy (így is meg úgy is :D)!

Aztán ment az egész, sok tombolahúzás volt, erre egyszercsak mondja BZ, hogy osztogatnak Old Republic-os Pre-Order pakkot, DE! CSAK azoknak osztanak, akik az első két sorban ülnek. Hatalmasat LOL-oztam, mert pont ott ültünk, és kaptunk is. Én öcsémnek adtam, de HawK-ra és Sunny-ra gondoltam, hátha nekik kell, de öcsém igényt tartott az övére, így Misi (mivel ő is kapott) HawK-nak ajándékozta. Még néztük a bemutatókat, amik ebből álltak: Jön a játék, betöltődik, Singleplayer kiválaszt, intrót kihagy, aztán addig játszanak, amíg be nem indul a játék (5-10 perc). Addig gyakorlatilag SEMMI se volt. Amivel többet játszottak azok a Kinect-es játékok voltak. A Darts-os résznél, ahol a csajok alig tudtak célbadobni (jó, néha nagyon jól dobtak), ott látszódott hogy mennyire pontatlan és szar a Kinect még mindig, erre a csávó nyomatta, hogy "Látni, hogy a Kinect milyen innovatív, és mennyire is pontosan reagál az egészre." Odahajoltam Misihez: "Ez érti is amit mond, vagy csak úgy beszél?". Bocs, de a Kinect még mindig közel nincs ahhoz a cucchoz amilyennek lennie kell...

No sebaj, meguntuk az egészet, leléptünk, és mentünk Battlefield 3-ozni. Misi zúzott vele, majd én is csak úgy a poén kedvéért 1-2 percet. Kihagytam azt, hogy mentünk még megnézni a felső emeletet, ahol rengeteg WarHammer-es és egyéb társasjáték volt, kismilliós összegben és több mint két év munkában. Készítettem róla videókat és képeket, mert durva volt. Volt még LaserTag is, de azt mikor 3 éve próbáltuk nem győzött meg, úgyhogy hanyagoltuk, illetve volt Dance Dance Revolution-ös gép is, amit szintén messziről elkerültünk.

Röviden és tömören ennyi volt az idei BGS... azaz PlayIT. Állítólag többször lesz megrendezve, és nagyobb is lesz, nos én csak ajánlani tudom, hogy nagyobb legyen, mert ez most így elég gyengusz volt. Ezt már említettem, és szerintem azért is volt ilyen, mert hirtelen rendezték meg, és nem tudták annyira jól megalkotni az egészet. Mindenesetre én örültem hogy kint lehettem, valamint hogy találkoztam a többiekkel, olyan arcokkal akikkel lehet csak egyszer találkozok élőben, de TS-en egész nap. Jövőre (vagy amikor lesz) meg majd újra találkozunk, de addig én lezúzom az Uncharted 2-t, amit hazafelé jövet vettem magamnak karácsonyra... de ez egy másik történet ;)

Megtekintések száma: 62 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz