Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSCsütörtök, 2018/01/18, 10:40
Főoldal » 2016 » Április » 15 » TRC kiakad - 1. Rész
19:46
TRC kiakad - 1. Rész

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-07-22 23:30:00

Néha bennem is felmegy a vérnyomás, így most ezt elmesélem nektek

Igen, én nagyon türelmes tudok lenni, de van hogy egy-két dolgon felhúzom magam, legyen az valós dolog, vagy játékban történő cucc. Most utóbbiról fogok beszélni, mert előbbieket nemsűrűn osztanám meg veletek (hacsak nincs hozzá kedvem).

Ma úgydöntöttem hogy lezúzom a Resident Evil 5 DLC-ket konzolon. Mivel a legelső DLC-t, a Lost in Nightmares-t már lezúztam egyszer, így azzal könnyű dolgom volt. A második DLC-t viszont a feléig vittem el, mert onnantól kezdve nagyon brutális lett.

AKI LE SZERETNÉ ZÚZNI A DLC-KET, AZ NE OLVASSA EL AZ ALÁBBI CUCCOKAT, MERT SPOILERES!!!

Kezdjük hát a Lost in Nightmares-szel! A Resi 5-ben van egy jelenet, mikoris Sheva megkérdezi Chris-t, hogy miért tűnt el Jill, vagy hol van, vagy mivan vele. És ekkor Chris elmeséli hogy volt egy küldetésük, ahol Wesker-t kellett volna elfogni, de nemsikerült, és Jill kiugrott Wesker-rel az ablakon át a mélybe. EZT KELL LEZÚZNUNK VISSZAEMLÉKEZÉS FORMÁJÁBAN!!!

Legfontosabb megemlítendő dolog az, hogy ez az egész olyan s**rul van kialakítva, hogy hagyjuk. Jó, külön le lehet zúzni a történettől függetlenül, viszont MUSZÁJ együltödben lezúzni, különben kezdheted elölről az egészet. Hiába van benne Checkpoint, az azért van hogyha meghalnál akkor onnan folytathasd. Ennyi lenne a legfontosabb megemlítendő dolog.

Kezdődik a Lost in Nightmares, megyek Chris-szel előre, fel a lépcsőn. HOPP LEESIK EGY HULLA!!! Most meg kellett volna ijednem? Nem jött össze. Gyűjtögetek cuccokat, meghúzok egy kart, felveszem a cuccokat, átmegyek a másik oldalra, Jill-t átdobom, Jill kinyitja az ajtót, megszerzem a cuccokat, örülök. Átmegyek a másik helységbe, majd vissza, mert egy papírt meg kell égetni hogy megkapjam a kódot. Ez ilyen régi Resi-feelinges, hogy szaladj ide-oda 69x, hátha az megoldja a problémádat. Bemegyek, beírom a számítógépbe a kódot, kinyílik egy terem, bemennék, de ekkor egy csapda aktiválódik, Jill még időben kilök a szobából, és kezd a plafon leereszkedni rá. Ez nem szép, gyorsan meg kell védeni őt. Mikor legelőször játszottam, Jill meghalt először, mert nemtudtam mégis merre kellene mennem, mit kellene tennem. Aztán mikor tudtam hamar megoldódott a probléma. Úgyhogy szépen futottam egy kört, meghúztam a kart, és Jill megmenekült. Ez volt a harmadik alkalom hogy megmentettem őt, mivel mikor legelőször zúztam megmentettem őt, és abbahagytam a játékot. Ekkor jöttem rá, hogy együltödben kell lejátszani az egészet. Másodszorra megmentettem utána lezúztam a DLC-t. Most harmadszorra megmentettem, így gondoltam magamban: Okés, most visszamegyek hozzá, és örülni fogok ^^

Ahogy szépen megyek visszafelé, érdekes hangokat hallok. Mondom ez most mi volt? Morgást hallottam volna? Ááá... nemhiszem... és PONTOSAN EKKOR elémtorpant egy szörny, énmeg megrezdültem a székben, közben gyorsan kijött a számon egy "JUJJJB**DMEG!!!" jó hangosan, mivel erre rohadtul nem számítottam. Mondtam is a többieknek, mivel élő adásban ment az egész, hogy "Ilyen itt nem volt!!!!!". És tényleg nem!!! A legelső monszterrel csak akkor találkozol, mikor Jill-nél kiszeded a kis tekerőt, azt leviszed, feltekered vele a kaput, és ott továbbmész. Mondanom se kell hogy az AI nagyon béna, és mire feltekeri a kaput én MAJDNEM 3x fel tudnám tekerni azt teljesen. De sebaj, "türelmesek" vagyunk.........

Nah, lemegyünk, és ott találkozunk mindenféle csúnya holttesttel, majd meglátunk felül mászkálni (ha meglátjuk) egy szép nagy, vasmacskás köcsögöt (mellesleg ilyennel találkoztam korábban, de hogy miért...). Ez a kedves bácsi aztán bevár minket a sarkon, csak azért hogy jól ránkijesszen, és aztán megöljön. De én erre már fel voltam készülve, szépen belelőttem párat (jópárat...) és meghalt. Tök könnyű őt kikerülni, de az AI társunk néha mintha direkt állna elé köszönni hogy "Szevasz!", mire a vasmacskás köcsög visszaválaszol neki egy "Hörömrömööhrmhööörr!!!" kiáltással és azzal hogy jó nagyot ráb**z a társunkra, aki utána visítozik hogy "MENTS MEG - MENTS MEG - ÁÁÁÁÁÁÁ!!!". Nagyon idegesítő tud lenni... De elintéztük őt, mikoris láttam, hogy a földön találhatóak ugyanolyan hullák mint amiket korábban láttam. CSAKHOGY EZEK MÉG ÉLNEK ÉS EL IS KAPHATNAK!!! Mikor legelőször találkoztam velük második végigjátszásom során akkor Jill-t el is kapta az egyik. Örülök hogy őt kapta el és nem engem, mert lehet megijedtem volna egy picit :)

Továbbmegyek, és megint jön ilyen monszter, és nembírom kinyírni. A gyökér AI társam meg b**zik lőni, lehet azért mert nincs lőszere, nemtudom, de ha van AKKOR SE LŐ!!! Csak ha nagyon közel van az ellenfél, úgymondom tőle 5-10 cm-re. Lehet hogy sokan szidták a Resident Evil 5 AI-át, csak ez nekem nem tűnt fel, aki lezúzta 2x is a játékot de úgy, hogy MINDIG haverokkal játszott (illetve legelőször öcsémmel)??? Nemtudom, az biztos, hogy második végigjátszáskor az összes létező köcsögöt lelőttem. Most ez egyáltalán nem ment, és mivel úgyis elvesztek mindent, gondoltam elfutok mellettük. Meg is történt, futi fel, kulcsot felvesz (amit az AI társra bíztam, de mire felvette...... viszont jobb mintha ő tekerné a cuccost), kapu kinyit, továbbmegy, cuccok felvesznek, berak, kapunk bemegy. HOPP!!! Leszakad alattunk a talaj, és leesünk ilyen vizes helyre.

Ez jó, mert bármit is gyűjtöttünk idáig, MINDEN ELVÉSZ!!! Erről beszéltem pár sorral fentebb, úgyis mindegy mit alkotok, mindenem elvész. És a térdig érő vízben biztosan vannak hullák is (amik a harmadik végigjátszásnál jó sokszor elkaptak), így kénytelenek vagyunk odafigyelni. Márpedig itt azt kell csinálni, hogy meg kell keresni kis tekerőket, berakni a helyükre, Jill megtekeri őket, mi meg odacsaljuk a szörnyet a cuccok alá, amit Jill rájukejt, felveszem belőlük a cuccot, berakom, kapu kinyílik, felmászunk egy helyen és örülünk. NAHDE EZ ROHADTUL UNALMAS ÉS S**R RÉSZ!!!

Ide-oda futok, hogy meglegyen a cucc. Megnézem a színét, behatárolom hova rakjam, odamegyek, berakom, Jill teker, énmeg megkeresem a monsztert, hogy Jill aztán rádobja a cuccot. De mivan akkor, ha a monszter elkap? B**zhatom az egészet, az van!!! Jill nem jönne oda segíten, de ha jönne is, akkoris 2-3 másodperce van az egészre, ami lehet egy emberi játékosnak is túl kevés lenne. Így párszor elbuktam ezt a részt, de végül sikerült, és továbbmentünk.

Felmászunk, mászunk, mászunk, kapunk kisebb gyógyító csomagot, épphogy pár tölténnyel rendelkező kispisztolyt, majd bemegyünk a terembe. Ott már vár minket Wesker bácsi, akit be kell zúzni (de úgyse sikerül, de ezt már tudjuk).

Ergo eleget kell sebezni neki, hogy utána jöjjön a videó és vége legyen az egésznek. A lőszerünk kevés, 1x tudjuk magunkat felgyógyítani, és Wesker 3 ütésből kinyír. Király, főleg hogyha egy f**zkalap AI-al van együtt a játékos... Az AI folyton elénkáll, vagy Wesker elé amint épp támadni készül, így 1-2 ütést beszerez, amitől csak az én vérnyomásom megy fel. Wesker-re rá kell lőni háromszor-négyszer, ekkor nekünkfut, majd belénk akar ütni, de ha benyomjuk a képernyőn látható gombot időben akkor megússzuk. Ellenkező esetben negyed életerőnk lefogy. Sok Quick-Time Event-es játékkal zúztam, ahol időre kell benyomni gombokat, reflexből, de az, hogy megjelenik a gomb, és van rá FÉL MÁSODPERCED benyomni, az buziság. Wesker fut, megáll előtted, felemeli a kezét, nyomd meg az X g...PIFF!!! Mire felfogod, hogy melyik gombot kell megnyomni MÁR rég szétverte a fejedet. Sebaj, mert utána is nyomhatsz gombot, ami mindig ugyanaz, így elgurulsz, odamész és adsz neki. Megismétled párszor és nyersz.

...csakhogy az AI mindig eléáll, így majdnem meghalt, majd mikor haldoklott akkor Wesker rátaposott Chris-re, és levitte a HP-ját pár pixelnyire. Eddig mindig Jill-re taposott rá (legalábbis mikor másodszorra zúztam), és engem lökött el. Most valamiért fordítva volt, VISZONT a szerencsének köszönhetően Jill megúszta, és Wesker is megunta a játszadozást. Ergo lezúztam, Wesker szépen elvert minket, majd mikor Chris-t kinyírta volna, Jill meglökte Wesker-t, és magával rántotta a mélybe... a többit meg már tudjuk.

VÉGRE vége volt a rémálomnak, CSAKHOGY megígértem a többieknek, hogy lezúzom a második DLC-t is, a Desperate Escape-et. Ez akkor játszódik, mikor megtaláljuk Jill-t játék közben, harcolunk ellene, majd kitépjük belőle a cuccost ami a mellkasán van. Aztán elmegyünk a lifttel, miközben Jill mondja, hogy majd kitalál valamit, hogy hogyan jut el hozzánk. EZT tudhatjuk meg, hogy hogyan jutott hozzánk ebben a DLC-ben. Erre is ugyanaz vonatkozik mint a másik DLC-re, csak itt Jill-t irányíthatjuk, illetve Josh-t, az Afrikai bácsit aki segít nekünk néha. Ez a másik DLC-vel szemben csak az akcióra hajaz, nincs benne szinte semmi puzzle (max 1-2 épphogy gondolkodtató rész).

Kezdjük hát! Megyünk lefelé, zúzzuk a köcsögöket, kell egy kulcs. Vagy benntvan az épületben, vagy az egyik ellenfélnél. Ezt bezúzom, továbbmegyek, Josh feldob (mivel Jill-el vagyun most) a tetőre, onnan kiszedem az ajtó elől a deszkát, és Josh velemjöhet. DE MIÉRT NEM TÁMAD KÖZBEN??? Hát majdnem meghalt......... -.-''

Sebaj, túlélte, így továbbmentünk. Most keressünk megint egy kulcsot, csakhogy jön egy láncfűrészes Józsi is. Róla csak annyit kell tudni, hogyha egyszer eltalál, MEGHALSZ!!! Nahmost ez a gyökér Josh annyira segghülye volt, hogy mindig eléállt, mindig lefogyott az életereje, és mindig fel-felkellett támasztani őt. Végül nagynehezen, de meglett a kulcs. Továbbmenvén HATALMAS terepet látunk, ahol fel kell menni egy toronyba, amin raksivető van, azzal szétlőni egy ajtót. Azon bemenve ugyanezt megismételni egy másik ajtóval, aztán MEGINT egy másik ajtóval. Itt nyomtam ki első játszáskor az X360-ast, mert meguntam. Most viszont mivel élő adásban küldtem, továbbmentem. De Josh vagy 69x meghalhatott volna, ha nem vagyok ott, és énis mindig olyan helyzetbe kerültem, hogy HOPP most meg fogok halni, gyorsan gyógyíts fel, ERRE Ő MELLETTEM ÁLL ÉS LÖVI TOVÁBB AZ ELLENFELEKET. B**dmeg!!! MICSINÁLSZ TÓZSI??? Eddig miért nem lőtted őket, akkor mikor 2-3 másodperc múlva meghalok és te felgyógyíthatnál fél pillanat alatt AKKOR KELL LŐNI B**DMEG???

Nem voltam ideges, neeem... De nagynehezen továbbjutottam ezen a helyen, aztán fel kellett mászni egy másik helyen (ahol ez a gyökér megint haldoklott), de továbbjutottam. Amúgy egyszer-kétszer-százszor meg is halt, de az lényegtelen, mert én is (mert nem segített...).

Végül feljutottunk a tetőre, ahol túl kellett élnünk 5-6 percig az egész szituációt. Először jöttek a sima ellenfelek, akiket bezúztam simán. Aztán jöttek a nagydarab néger köcsögök, azokat nem volt könnyű. Majd hirtelen megjelent egy minigunos köcsög. Róla annyit kell tudni, hogy NAGYONSOK az életereje, és minigun-ja van, amivel fél pillanat alatt megölhet. Mivel nemvolt gyógyítós tárgyam, így ennek nagyon örültem. Folyton futkároztam ide-oda, nehogy megöljön. Közben ölni kellett a kisebb dögöket is, amik közül az egyik átváltozott ilyen csápos-fejűvé. Nagyon örültem neki, hogy ottvan a Minigunos köcsög, és mostmár a csápos köcsög is. Rá pár pillanatra megjelent mégegy láncfűrészes Józsi, mondom: NAH MÁR CSAK EZ HIÁNYZOTT!!!

És ekkor néztem fel az időre, és megkönnyebbültem. Már csak cirka 50 másodpercet kell kibírni, talán ez a hülye Tózsi (Josh) se hal meg, és sikerülni fog, végre lezúzhatom... mikoris a játékban megszólal a pilóta: A FENÉBE!!! MEGTÁMADTAK A DÖGÖK! MÁS ÚTVONALON KELL MENNEM!!! TARTSATOK KI!!!

Hátralévő idő: 2 perc 50 másodperc

.....A JÓ K**VA ANYÁDAT!!!

Itt biztos mindenki szétröhögte magát, én csak arra koncentráltam, hogy mindent amit látok le tudjak lőni úgy, hogy NE kelljen újrapróbálni az egészet, mert a Tózsi segghülye, nincs gyógyítós cucc, és kezdek kifogyni a lőszerből (meg a türelemből is...). És zúztam jobbra-balra, közben kérdezték hogy miért nem öcsém játszik velem, ne ilyen Tózsikra, hülye AI-okra hagyatkozzak. Mondom hogy öcsém most nem ér rá. "DE ÉRJEN!!!". De akkor az EGÉSZET újra kell kezdeni, azt meg rohadtul nem akarom!!!

És akkor telt az idő, kinyírtam a Minigun-os köcsögöt, mire RÖGTÖN jött egy másik, mert miért ne... És akkor beálltam a sarokba, vettem egy nagy levegőt és számoltam: 5... 4... 3... 2... 1...

...

...ÉS SIKERÜLT!!! Lehet hogy a szerencsének, a Skill-nek vagy nemtudom minek köszönhető, lehet hogy a Guadelopei szent szűznek, de LEZÚZTAM!!! ELSŐ PRÓBÁLKOZÁSRA!!! HÁHÁHÁ!!! És nagyon örültem. Megjött a pilóta, Jill beszállt a helikopterbe, Tózsi meg lövöldözött. GYERE MÁR TÓZSI!!! És Josh jött, viszont mivel nem jött időben, a pilóta meghalt, és mikor elrepültünk (és megúsztuk azt hogy nehogy felrobbanjon a helikopterünk) akkor elindultunk Chris-ék felé, hogy ők is lezúzhassák a gamét :D

Ennyi lett volna ezen beszámolóm. Egy játékot NEM azért csinálnak, hogy az embert szétb**sza az ideg, hanem azért hogy jót szórakozzon vele. Márpedig ezzel a DLC-vel (és az előzővel) nemsűrűn szórakoztam.

 

Megtekintések száma: 84 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz