Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:24
Főoldal » 2016 » Április » 15 » TRC Anime ajánlója - Umineko no Naku Koro ni
19:48
TRC Anime ajánlója - Umineko no Naku Koro ni

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-07-30 21:33:00

Ismerősen cseng a neve? Lehet, de az is lehetséges, hogy még nem láttad! Olvasd csak el ezt a szöveget de rögtön! :D

Üdv! Újra ittvagyok, és most egy vidámabb témáról írok, méghozzá animékről. Jó, lehet ez az anime nem feltétlenül vidám, de én élveztem minden percét.

De honnan ismerős ez a cím, hogy Umineko no Naku Koro ni? Segítek: korábban írtam már egy hasonló nevű animéről, a Higurashi no Naku Koro ni-ről. Mindkettőnek azonos a felépítése, akárcsak a nevük. Utóbbinak a neve az lehetne angolul és magyarul, hogy "When Cicadas Cry", "Amikor a kabócák sírnak", ennek meg az, hogy "When Seagulls Cry", "Amikor a sirályok sírnak". Szeretem néha úgy fordítani magyarra a címüket, hogy "Ahol", és nem úgy hogy "Amikor", de ez már csak részletkérdése.

Lássuk a történetet! 1986-ot írunk. Kinzo Ushiromiya egy gazdag öregember. Még saját szigete is van!!! Csakhogy van egy kis bibi az életében: Hamarosan meg fog halni. Így hát arra gondolt, hogy szeretne újra találkozni egy bizonyos hölggyel, Beatrice-szel.

Hopp, képváltás. Az öreg összehívta az összes rokonát, úgymint a gyerekeit, azoknak a gyerekeit (tehát az unokáit) és egyebeket. A teljes Ushiromiya család összegyűlt a szigeten. Megismerkedünk a különböző családtagokkal, de a legfontosabb nekünk a vörös hajú Battler Ushiromiya lesz, ugyanis ő a legfőbb szereplő az egészben. A többi karakter is fontos, nem arról van szó, de a legtöbb időt vele fogjuk tölteni.

Bejutnak a szigetre, beszélgetnek hogy derégen találkoztak (itt van egy hatalmas poén is, nekem nagyon bejött :D), aztán az idősebbek rögtön elkezdik tárgyalni a pénz szétosztását. Eddig minden unalmas volt számomra, de tudtam hogy itt is lesz valami érdekesség, ha már a másik "no Naku Koro ni" is érdekes volt (ha még mindig nem néztétek volna meg, MOST kezdjétek el, míg nem késő :D).

Ahogy így bolyonganak a naaagy kastélyban, egyszercsak Battler meglát egy festményt, amin egy jóképű nő van nemesi ruhában. Nemtudja hogy ki ő, mivel még sosem látta. Jön is rögtön a válasz: "Ő Beatrice, Kinzo egyik ágyasa". Hohó! Vén kecske is megnyalja a sót :D

Nahde itt nem merül ki az egész! Találnak a kép mellett egy verset, egyfajta rejtvényt is. Ebben a rejtvényben valamilyen aranyról van szó, hogy meglehet kapni azt a 11. alkonyatkor, illetve az előző alkonyatokban áldozatokat kell hozni ehhez. Ha nincs meg az elegendő áldozat, MINDENKI MEGHAL. Hopp! Most ez mi is akar lenni?

"Biztos valami hülyeség", gondolja mindenki. Aztán ahogy kérdezősködnek jobban, hogy ugyan, mégis ki ez a Beatrice, jön is a válasz: "Beatrice egy boszorkány, pontosabban az Arany Boszorkány maga, aki teljesít ilyen-olyan kívánságokat. Teljesítette Kinzo azon kívánságát, hogy sok-sok aranya legyen, illetve azt hogy egy éjszakát hadd töltsön el vele." És így az öreg kapott 22 tonnányi aranyat. AZ NEMSEMMI!!! Csakhogy most jön a poén: Beatrice üzent, és azt üzente, hogyha nem kap elegendő áldozatot, akkor visszaveszi az aranyat, mivel ez is a megállapodás része.

Most akkor Beatrice létezik vagy sem? Nekem ilyenkor már kezdett kissé érdekessé válni az anime, és bevallom hogy először nemnagyon tetszett az egész. Nemesi család van, sok arany, kié legyen a sok arany, boszorkány...stb, mondom hogy ez így nem lesz jó. Aztán kiderült hogy hatalmasat tévedtem, de nagyonis!!!

Maria-t, az egyik kislányt kinnthagyja az anyja, Rosa az esőben (aki mellesleg Battler nénikéje), és rájön pár óra (vagy perc?) múlva, hogy SENKI se hozta be magával a kiscsajt. És ha tüdőgyuszit kap a gyerek és megfázik akkor mi lesz??? Ezért gyorsan kimennek a kertbe megkeresni őt, mikoris megtalálják őt, amint egy esernyővel ott áll a kertben. Nagyon megörülnek neki hogy jólvan, nem esett baja, és hogy kapott egy esernyőt az egyik szolgától.

"Nem, nem szolgától kaptam".
"Akkor Battler-ék adták neked?"
"Nem, nem kaptam itt senkitől semmit"
"Hát akkor honnan van?"
"Beatrice adta"

Itt MINDENKI megáll, megfagy, lehűl a levegő, és egyből vége is az első résznek. Ráadásul olyan endinggel, hogy én csak néztem. Mondjuk ez se igaz, mert az ending első pár pillanatát hallgattam meg, addig amíg le nem csillapult a zene és el nem kezdett énekelni az öreg. Mondtam is magamban, hogy "Elrontották ezt a zenét is azzal, hogy atomjól kezdődik, erre az öreg ráénekel ilyen lájtos zenét...". Aztán a 18. rész környékénél úgygondoltam hogy meghallgatom végig. MEKKORA KIRÁLY AZ ENDINGJE!!! Az openingje se rossz, de az ending az mindent visz szerintem.

Innentől meg már kész bonyodalom az egész, meg is fognak halni páran, aztán újrakezdődik az egész később. Itt azért kezdődik újra, hogy lelőjjem egy kicsit a poént, mert Beatrice boszorkány, visszatekeri az időt, és játszadozni akar Battler-rel. Ha hülyén hangzik, nézzétek meg! Ez egy NAGYON elgondolkodtató anime, sokat lehet rajta agyalni 1-2 helyen, és én szeretem az ilyeneket (pl. ezért is a kedvencem a Fűrész, hogy ilyen-olyan csavarok és "fejtörők" vannak benne). Úgyhogy ennyi, nézzétek meg és kész!!! :D

Kár hogy kissé hamar lesz vége, legalábbis számomra. Én minden percét élveztem, de mondom hogy kár hogy ilyen hamar végelett. Lehetett volna belőle több rész is, főleg hogy a végén ilyen cliffhanger van. De ettől még mindenkinek NAGYON ajánlom!!!

Az a kérdésem, hogy vajon lesz-e újabb "no Naku Koro ni"? Mert szeretettel várom :)

Megtekintések száma: 191 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz