Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:30
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Syndicate Co-op demó
21:27
Syndicate Co-op demó

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2012-02-01 20:31:00

Játszottam a Syndicate Co-op demójával PS3-ason, és most el is olvashatjátok, hogy mi a véleményem róla.

Nah, hol is kezdjem... Annó réges régen volt egy játék, a Syndicate. Jó kis felülnézetes, picit stratégiai beütésű játék volt. Taktikázni kellett benne, és ilyen cyberpunk környezetben cyborg-zsoldosokkal kellett alkotnunk. Még a mai napig is megállja a helyét, főleg hogy van benne Co-operative mód is.

No, az EA kitalálta, hogy csinál belőle egy remake-et, ráadásul FPS formában. Sokaknak nemtetszett az ötlet, de pár napra rá kijött egy trailer. Hatalmas hangulata volt nekije, és mindenki várta, hogy mikor jelenik meg a játék. Poén a köbön, hogy igencsak hamar, Február közepére volt bejelentve a játék, így mindenki tűkön ülve várta, hogy mi sül ki belőle. Telt-múlt az idő, és most, hogy a játék megjelenése itt van a nyakunkon, kijött a Co-operative demó, ahol a 9 küldetés közül 1-et le lehet játszani. Leszedtem, játszottam vele.

Szóval... A demóban ki lehet választani 4 karaktert, akiknek csak a kinézete más (meg a hangja), én rögtön ki is választottam a japán beütésű csajt, mert tetszik kinézetre. Berakott minket a pályára, ahol kb. 4-5 perc lövöldözés után végetért a pálya, vége a demónak. Azt hittem, hogy ennyi az egész demó, de rájöttem, hogy a pálya legvégére csatlakoztam be egy meccsbe. Előfordul, no... Aztán természetesen újrakezdtük az egészet, hogy teljesen elölről menjen az egész.

Három fegyver van nálunk, egy nagyobb, egy kisebb, és az elmaradhatatlan gránát. A főbb fegyverem egy gépfegyver volt, és egész jól küldtem vele a fejlövéseket. A kisebb fegyver pedig egyértelműen csak mellékes, és kispisztoly volt, viszont azzal is lehetett osztani az áldást rendesen. Jött pár ellenfél, lelőttem, és kaptam érte pontokat, így szépen nagy, zöld felirattal kiírta, hogy KILL, KILL ASSIST, HEADSHOT...stb., mellé pontszám. A pontszám itt az EXP-t jelenti, de erről majd később. Lehet sprintelni is, és így akár be is csúszhatunk a fedezék mögé, ahonnan ki is lehet ugrani. Van közelharci támadásunk is, de ezzel nem ütni tudunk, hanem a gyengébb ellenfeleket egyetlen mozdulattal el tudjuk intézni. Jó feelinges tud lenni, mikor lelövök két embert kispisztollyal headshottal sprintelés közben, majd gyorsan odafutok a mellettük lévőhöz, és reflexből kitöröm a nyakát. Csak vigyázni kell, mert ha lelőnek, elfogy az automatikusan újjátöltődő életerő, akkor a karakterünk átmegy ilyen csoszogó állapotba. Ekkor egy kis karika jelenik meg körülöttünk, és a karakterünk eszeveszettül ordibálja, hogy "LELŐTTEK!!! ÚJRAINDÍTÁS KELL!!!", vagyis Reboot-olni kell a rendszert. Beleáll valaki a karikába, nyomvatart egy gombot, és pár pillanat és kész, újra harcolhatunk. Vigyázni kell, mert ha így lelőnek az ellenfelek, vagy eltelik legalább fél-1 perc, akkor karakterünk térdre rogy, és már mozdulni se tudunk, valamint mégtovább tart a Reboot. Persze aki tud játszani, azzal ilyen nem esik meg, valamint csapattársainkat bármikor tudjuk gyógyítani. Csak rájuk kell nézni, nyomvatartani egy gombot, és már fel is vannak gyógyítva. És ezt szinte bármilyen távolságból!

A demó abból áll itt, hogy be kell törni egy bázisra, és ki kell nyírni egy csávót. Be kell törni két rendszerbe (csak ránézünk és nyomvatartjuk a gombot, mostmár nevén nevezem, Breach-elni kell, ez a hackerkedős dolog, amit amúgy bármin végre lehet hajtani). Ha betörtünk, kinyírunk mindenkit, majd kis pihenő. Utána továbbmegyünk, zúzda, Breach, kis pihenő, tovább, zúzda, Breach, pihenő. Ezután jön egy rész, ahol egy főellenség jön, fel kell törni a páncélzatát, majd gyorsan lelőni az életerejét. Feltöltődik a páncélja, amit újra fel kell törni, majd lőni mint atom. Ezt kb. 3x kell eljátszani, és nyertünk. Ki kell szedni a fejéből a Chip-pet (mivel mindenkinek ilyen Chip van a fejében, mindenki Cyborg valamilyen szinten), és vége a demónak. Kiértékel minket a rendszer, kapunk fegyverupgrade, programupgrade, valamint rendes skillpontokat az EXP-ből és egyebekből.

A fegyverupgrade azt jelenti, hogy vehetünk a fegyverhez nagyobb tárat, vagy jobb célzást, másodlagos lövést (igen, itt meg kell venni!), és ha megvettük, a következő küldetésben gyúrnunk kell rá (vagyis sokat kell használni az adott fegyvert, és sokat kell vele ölni), így megkapjuk azt az adott upgrade-et teljes mértékben.

A programupgrade az, hogy van ez a Breach rendszer, amivel betörhetünk ide-oda. Bárhová be lehet törni, feltörhetünk biztonsági rendszereket, egymást (így gyógyítjuk fel a másikat), vagy akár az ellenfeleket is. Feltörhetjük az egyiket, aki így minden társát lelövi, majd öngyilkosságot követ el. Ilyen nincs a demóban, viszont vannak Buff-ok, amikkel felerősíthetjük a csapattársainkat. Miután én léptem vagy 3-4 szintet, két Buff-ot is használhatok (ilyen skill-t vettem), az egyik a Shield, amivel az összes csapattársam és én is kapunk egy ideiglenes, de gyenge pajzsot. A másik pedig a Team Heal, vagyis felgyógyíthatok mindenkit a csapatban. Ettől nem lesz senki se Reboot-olva, de ha kevés az életereje (amit látni a HUD-on, mindjárt kitérek erre is), akkor az jól jön.

Végezetül a skillpontok arra jók, hogy bizonyos kategóriákra költsük. Érdekes a Skillfa megoldása is, van 4-5 gömb, és attól lefelé lehet haladni, de ha akarok, elhaladhatok oldalirányra is. Azaz ha lefelé haladtam kettőt, utána mehetek akár balra egyet, majd lefelé hármat, jobbra hármat...stb. Nem muszáj lefelé haladni, hogy az első oszlop legalsó Skilljét megszerezhessem. Ezek inkább Perk-ek amúgy, de ezt most hagyjuk. Olyanok vannak, mint pl. örökké lehet sprintelni (meg is szereztem), vagy hogy egyszerre két Breach-es Buff-unk is lehet (ezt is megszereztem), de akadnak olyanok is, hogy többet sebzünk, jobban gyógyulunk...stb.

Persze magukat a Breach-eket is lehet upgrade-elni, de ez trükkösen van megoldva. Mivel még nem próbáltam ki, így csak ránézésből, elméletből tudom az egészet: Ha szerzek egy Skill-t, miszerint 1-es Upgrade elérhető a Breach-eknek, akkor kiválaszthatom, hogy mely Breach-eket upgrade-elem. Addig nem fejleszthetem őket, amíg ki nem választottam ezt a Skill-t. Mivel nem muszáj sorban haladni, akkor lehet, hogy én kiválasztom azt, hogy a 4-es Upgrade elérhető, és nem kötelező megszerezni az 1-2-3-as Upgrade-et? No, ezért csak elméletben van meg, de majd meglesem.... talán.....

És még mielőtt egy újabb dolgot mondanék, nevezetesen milyen is volt összességében a játék, elmondom, milyen a HUD. A HUD-on MINDEN ott van. Honnan lőnek, ki-hol van, mennyi az életereje, Reboot-olni kell-e vagy sem, milyen lőfegyverem van, mennyi lőszer van benne, milyen Breach-et érhetek el...stb. Szóval tényleg minden ott van, és van egy úgynevezett DART mód is, amit beaktiválva átlátunk a falakon, és láthatjuk az ellenfeleket is (HA előtte láttuk már, persze). Itt lehet gyorsabban regenerálódni, jobban célozni...stb, szóval ezt szinte kötelező használni.

Elérkeztünk oda, hogy tetszett-e a játék. Nos a trailer nagyon ütött, de a játék valahogy annyira azért nem. Roppant jó móka vele játszani, de tutorial nélkül úgy, hogy mindenre nekem kell rájönni, mert semmit se árulnak el, úgy nehéz játszani. Első alkalomkor mint mondottam fel se fogtam, hogy miért csak 4-5 perces volt az egész. Egyből felfogtam, ha valaki a földre kerül, Reboot-olni kell. Ilyenkor közelmegyek, nyomvatartom a gombot, és tudok mozogni meg lőni, de rendesen célozni (szemhez emelni a fegyvert) nem. Arra, hogy hogyan lehet gránátra átváltani, csak a 6.-7. meccs után jöttem rá, és egy Co-op meccs van vagy 10-15 perc hosszú, esetleg 30 perc (ez egy teljes pálya, és a teljes játékban 9 van belőle ezzel együtt, ha érdekel). A társaimat mindig gyógyítottam, kapok érte pontot, és kell is. A DART-ot egyből rájöttem, hogy működik, és amikor tudom, használom. Szóval hangulatos, izgalmas, de kellett egy kis idő, mire belejöttem, bevallom. Mindenki noobként kezdi.

...DE ENNYIRE??? Kb. 5-10 perce kapcsoltam ki a PS3-ast, mielőtt elkezdtem volna ezt írni, mert k**vára felb**ztak agyilag. Hogy miért? Azért, mert a sok gyökér nem tud játszani, és ez NAGYON idegesítő. Nem azzal van a baj, hogy nem tudnak célozni és lelőni az ellenfeleket, mert nehéz egy picit a célzás (nem azért mert konzol, hanem azért, mert a BF3-as engine-t használja, amiben kissé nehézkes a célzás, de attól jó!). Azzal van a baj, hogy ELŐTTÜK halok meg, erre elfutnak a f**zba. Jah, hogy ennyire béna lennék, hogy lelőtt az ellenfél? Nem, van olyan, hogy ŐK lőnek le! Egy teljes tárat belémeresztenek, és akkor veszik észre, hogy "DIKK!!! HÁT EZ A CSAPATTÁRSAM!!!". Azt se értem meg, hogyha előtte vagyok kevés életerővel, és kiszúrja a szemét az a kib**zott "PRESS L2 TO HEAL TEAMMATE" HUD-os szöveg, MIÉRT NEM TUDJA MEGNYOMNI A ROHADT GOMBOT??? Aztán meg mivan? Lezúzzuk a pályát, veszem az Upgrade-et. Nézegetem, hogy mit vegyek, nem akarok hülyeséget venni ugye, erre alig böngészek egy fél perce vagy még annyi se, jön a szöveg: "SZAVAZÁS INDULT, HOGY KIRÚGJANAK TÉGED A JÁTSZMÁBÓL". Miért? Mert én vagyok a Host, és nem indítottam el a játékot? Bocsi hogy én nem ilyen kisköcsög vagyok mint ti, és szeretnék még a demóban is normális karaktert létrehozni! Aztán meg mi volt a játék közben ugyanezekkel a gyökerekkel? Áhhh, seeemmmiiii.... csak annyi, hogy a második legjobb játékosnak 4-5.000 pontja volt, nekem mint első legjobb játékosnak 18.000. Még mindig kickelni akartok, f**zfejek? Azok után is, hogy a Bossfight-nál minden fél percben kaptam egy "Last Man Standing" bónuszt? Ez az, amikor MINDHÁROM csapattársam haldoklik, Reboot kell nekik, és csak én vagyok talpon. Én kérek elnézést... Az meg hab a tortán, hogy kijött az EUR verzió (eredetileg az USA változattal zúztam), leszedtem, és AKADOZIK mint állat Neten keresztül. Bezzeg az USA nem akadozott, ez lol...

Tehát nekem a játék nagyon tetszik, lehetne jobb is, de ez ugyebár a Co-operative részleg, nem a Singleplayer. Singleplayer-ben csak én vagyok, több Breach-elés van, és nincsenek idióta, gyökér noob-ok, mint most itt a demóban. Akadt 1-2 értelmes gyerek is, de szinte sokkot kaptam a cikk írása előtt: Lelő az ellenfél a gyerek előtt, összeesek, ő rámnéz, majd megy tovább. Instant kikapcsoltam a PS3-ast, de most megkeresem a Bluetooth Headset-et, és legközelebb azzal fogok játszani. Majd én megtanítom, hogy kell játszani, hülyegyerekek...

(FELHÍVÁS: Aki szeretne velem zúzni PSN-en keresztül a PS3-as demóval, írjon!)

Megtekintések száma: 91 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz