Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSHétfő, 2018/01/22, 02:54
Főoldal » 2016 » Április » 15 » PlayIT 2012 Ősz - A beszámoló
21:34
PlayIT 2012 Ősz - A beszámoló

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2012-11-24 18:55:00

Ismét PlayIT, ismét mentünk, ismét blogolok, mert ez a dolgok rendje már réges régóta :D

Szóval idén is volt PlayIT, már másodjára. Természetesen már jó előre szervezkedtünk, hogy ki-mikor ér rá, ki jön el, melyik nap jön...stb, mivel ez most kétnapos volt, és jó lenne a többiekkel ugyanazon a napon elmenni. Ott voltunk, vége volt, elfáradtunk, és most egy kisebb két órányi pihenő után leírom, hogy mik az élményeim, és hogy miket csináltunk ott.

Reggel korán kelve a vonatnál találkoztam Misi baráttal. Vele egy halom rendezvényre elmegyünk (ha van időnk és pénzünk :D), szóval ez így már adott volt. Már csak a többieket kellett megtalálni, nomeg odajutni a helyszínre. Időközben odaadtam Misi barátnak az Axe Egérpadot, amit még a múltkori Facebook-os nyereményjátékon nyertem (három darabot, és mikor megláttam, hogy milyen menőn néz ki, TUDTAM, hogy a Misinek kell adnom :D). Örült is neki természetesen, és egy kis idő (nomeg a WestEnd egyik mosdójának meglátogatása) után találkoztunk Joshi baráttal (NEM azzal a "Joshi baráttal" :D). Vele együtt indultunk el a Moszkva Térre/Széll Kálmán Térre, és ott találkoztunk Xerberout Dani baráttal (tehát Xerbivel). Végezetül a Millenárison találkoztunk Zoller baráttal, az öccsével Seven baráttal, és az ő haverjukkal, a Zedammal (akit amúgy nem ismerünk). Így már teljes volt a csapat, hét fővel megindultunk a bejárat felé...

...azaz csak indultunk volna, mert egy bő 500 vagy több méteres sor állta az utunkat. Ilyen hosszú sor még SOHA nem volt se a BGS-en, se a PlayIT-en. Semmi gond, gyakorlatilag nekik dolgozok, és a múltkor is beengedtek VIP-ként (vagy csak simán a sor előtt), úgyhogy ezt most ismét eljátszottuk... csak nem úgy jött össze, mint kellene. Elmentünk a jóóóóóóóóóó hosszú sor mellett, és odamentünk az akármilyen iskola kiállítás mellé. Ugyanis ugyanabba az épületbe két-három bejárat is vezetett, és úgy gondoltuk, hogy ott nincs sor, odamegyünk, és megmondjuk, hogy mi a helyzet. Jött is a biztonsági őr, és megkérdezte, hogy mit keresünk...stb. Nem írok teljes neveket engedély nélkül, úgyhogy mindenütt becézések és egyebek lesznek. Mondom neki: "Jónapot kívánok, TRC vagyok és a CÉGnek dolgozok, és mondta nekem M.A., hogy bejuthatok, bejárásom van ide, és a mögöttem lévő fiatalemberekkel ugyanez a helyzet". Oké, erre a biztiőr kissé furán nézett: "Akkor ti VIP-k vagytok? Van jegyetek? Rajta vagytok a listán?". Itt mondtam neki, hogy semmilyen listán nem vagyunk rajta, engem beengednek, és a haverokat meg velem együtt, és jegyünk is úgy lesz, hogyha bemegyünk, akkor adnak. "Hát akkor nem segíthetek!", mondta kedvesen, és elment. Kösz b**dmeg, akkor most mit csináljunk??? Jött egy másik biztonsági őr rá fél percre. "Sziasztok, mit kerestek?". Mondom neki az előző szövegemet, mire ő: "Hát ez nekem kevés, hívj fel valakit, hogy jöjjön ki, vagy álljatok be a sorba". Kösz neked is b**dmeg, nem fogok a három kilométeres sor végére állni, ha már bejárásom van, csak sajnálatos módon ezt másképp nem tudom bebizonyítani. Oké, teló elő, M.A. felhív. Mondja nekem: "Bocsi, de most nem érek rá, le kell tennem". Kb. ennyivel letudta a dolgot, és láttam, hogy tényleg sokan állnak már bent a sorban, úgyhogy tényleg nem ér rá. Oké, eltelt kb. fél-1 perc, harmadik biztonsági őr jött. Megint előadtam magam, ő meg értetlenkedett, és addig-addig ment a beszélgetés, míg én a "Tavaly ugyanígy jutottunk be a megbeszélés alapján" szöveget elsütve azt a választ kaptam, hogy "Most más a rendszer, mint tavaly". Köszi néked is b**dmeg, harmadik emberke, DE azért nagy nehezen beengedtek, mert miért ne.

Oké, bejutottunk, majd mondták, hogy "Ide álljatok!". Oké, oda álltunk, vártunk, várakoztunk, majd hirtelen jött a biztiőr, hogy "Ne itt álljatok, menjetek a sorba a jegyért!!!". Oké, ezt azért, mert nincs lefoglalva jegyünk (szóban van, amúgy nincs, és csak nekem), úgyhogy beálltunk a sorba. Megint jött a biztiőr, és kérdezi, hogy "Akkor most mi van???". Egy kisebb sóhaj után ismét elmondtam, hogy "Én a TRC vagyok, a CÉGnek dolgozom, M.A. mondta, hogy bejuthatok, bejárásom van, ő az a kedves vörös hajú lány ott a pénztárnál". Jó, ez neki még mindig kevés, mondjam meg a nevem, és rákérdez. Ekkor elmondtam, hogy mi a nevem, majd ő elment, és vártunk. Laza fél perc múlva jött H.D., aki amúgy is jó arc, és mosolyogva jött, kérdezvén: "Nah, mi van TRC úr, nem akarják beengedni/nem adnak jegyet Önnek?". Mögötte a biztonsági őr rémült arccal: "Jajjj nagyon sajnálom, hogy izé... én nem tudtam, hogy.... izé.... öööö.....". Ez a röpke 5 másodpercnyi jelenet úgy feldobta a napomat, kisebbfajta sztárnak éreztem magam, pedig nem vagyok az (annyira :D). Elmondtam H.D.-nek, hogy mi a szitu, mire ő mondta, hogy máris bejuthatok, adják a jegyem és a többi. Szóltam, hogy "Oké, de a haverjaimmal vagyok, velük is kellene alkotni". No, itt elmondta, hogy "Húúú, akkor sajnos nem tudok segíteni, vissza kell állnotok a sorba". "Semmi gond", mondtam neki, mivel már úgyis röpke 30 másodperc volt a sorból, és ígyis 2-3 órával hamarabb jutottunk be (bár lehet, hogy annyira nem volt hosszú a sor, kitudja). A lényeg, hogy a haverok nélkül nem megyek be, hiába vagyok "VIP". Amúgy a jegyem nem VIP-s volt (pontosabban a karszalagom), és nem kaptam kupont, amivel levásárolhatnám a cuccokat, de mindegy. BEJUTOTTUNK!!!

Odabent rögtön kapott mindenki 48 órára szóló X360-as Live! kupont/kódot. Ezt rögtön átpasszoltuk Zedamnak, aki a haverjának gyűjti ezeket (remélem hasznukra válik :D). Aztán balra az ingyenposzter részlegnél néztünk szét. Kinectimals, Skylanders, Forza 4...... alig volt értelmes kínálat, de azért elvettem kemény 5 db. Forza 4-es posztert, mert miért ne. No, akkor innentől elkezdtem ide-oda kamerázgatni, és kommentálgatni szinte mindent, amit felvettem. Körbenéztünk szokás szerint, hogy hol-mi található. Volt StarCraft II, rengeteg AC3, Halo 4, Black Ops II, szóval sok-sok jó és kevésbé jó játék :D. Sőt, külön részleg volt Medal of Honor Warfighternek, de hogy minek......... A legelső komolyabb állomásunk a Most Wanted-nél volt, ahol kilenc képernyő alkotott egy nagyot. "Neked is kéne ilyen, mi?", kérdezte Xerbi, mire én mondtam, hogy "Szépnek szép, de rohadtul zavar a sok fekete csík, ami amúgy a TV széle, inkább egy hasonló méretű TV kellene, és nem más :D".

Ezek után hatalmas poén történt. Van egy kiállítás, ami Januárig tart, és régi, naaagyon régi konzolok, "TV játékok", videójáték-gépezetek és egyebek vannak ott. Nos, itt most ennek egy kisebb szeletét kaphattuk meg, és olyan konzolokat láthattam életemben most először testközelből (vagy újra láthattam, mert már volt vagy valami), mint például DreamCast, Intellivision, Videoton, SNES, NES (eredeti FamiCom kiadás!), fejlesztői DreamCast (ami egy kisebb számítógépházas konzol Windows CE-vel rajta)...stb. Még okoskodtam is, mondtam, melyik gépezet miről híres, mikor gyártották, melyik játék jó ami fut rajtuk...stb. Poén volt, no :D. Sőt, még Pong-oztam is! Rohadtjó volt a régebbi gépezeteket ilyen közelről látni, sőt, játszani velük.

Utána arrébb mentünk, és néztük, ahogy a nép alkot mindenféle gaméval. Úgy gondoltuk, meg kellene nézni egy olyan játékot is, amit még nem játszottunk halomra, vagy még bele se kóstoltunk (mármint otthon). Hopp, Far Cry 3 stand!!! Játszani kelleNE, de csak KELLENE, mert az ÖSSZES gépezeten valamilyen Update-et szedett le. Tehát benyomták a gépeket, mentek VOLNA játszani, erre az ÖSSZES gépen ment az Update. Az gáz! DE VAN EGY MÁSIK SOR!!! Azon is Update megy........ miiindegy, inkább megvárjuk az Update-et ide-oda mászkálva, közben megcsodáltuk a hatalmas Far Cry 3-as faltapétát, meg egyéb játékokat. Aztán volt egy Assassin's Creed III-mas sátor, és RÖGTÖN mellette volt egy olyan dolog, amin meglepődtem. Wonderbook - Book of Spells-zel zúztak gyerekek a PlayStation 3 Eye és Move segítségével. Ez egy olyan cucc (ha valaki nemtudná), hogy egy könyvet kell kinyitnunk, és az a TV képernyőjére kivetíti a képet, mintha megelevenedne a könyv, és kijönnének belőle a lények. Nekünk meg a PlayStation Move segítségével kell alkotnunk ezt-azt. Oké, de ez a játék nem ér semmit, mert full angol. ÉS NEM!!! Ezen lepődtem meg: FULL SZINKRONOS VOLT A JÁTÉK!!! Egy PS3-as játék, ami gyerekeknek szól, le lett szinkronizálva, és PS3-ra full magyarul fog megjelenni. Ez számomra olyan hihetetlen és meglepő volt, nagyon tetszett, hogy ezt megoldották, gratulálok nekik.

Mellette PlayStation All-Stars Battle Royale volt, amit Dani barát kipróbált, mert "Ez olyan mint a Super Smash Bros Brawl Wii-re". Pontosan olyan, igaz, hogy csak röpke harminc másodpercet zúzott vele, de sebaj. Itt volt egy hatalmas poén, ő ugyanis Dantéval, akarom mondani "SP"-vel volt. Kérdeztem is, hogy "Mit keres itt ez a gyökér??? Miért ezzel vagy??? MIT CSINÁLSZ DANI BARÁT???". Ő meg válaszolt: "Nem tudom, én csak ezzel a kék szarral vagyok". Mire én: "Hát én is ezt mondtam! :D". Nagy poén volt, no.

Utána megtaláltuk a túloldalon az 501-es légió Star Wars-os cuccait. Ekkor vettük észre a mögöttünk lévő LittleBigPlanet Kartingot, amit PlayStation Move kontrolleres kormánnyal kellett irányítani. Ezen nem szenvedtünk sokat, X-szel mentünk, és a balra-jobbra gombokkal kanyarodtunk, nem fogunk autós játékkal hadonászni. A játék poén volt, de sokkalta rosszabb, mint a Crash Team Racing, ami még mindig örökös kedvenc marad a Mascot Racer típusú játékoknál. Közben odajött egy szervező srác, és mondta a tippeket, amiket MIND tudtunk, de nem akarta abbahagyni a pofázást. Idő után idegesítő volt, no :D

Mellette rögtön TALÁN Sports Champions 2 volt, és egymás elleni boxolást ment. No, ment is a boxolás ezerrel, Dani és Misi barát boxoltak egymás ellen, de inkább tűnt hadonászásnak az egész, mintsem jól megtervezett és koordinált mozdulatsornak. Dani barát nyert, úgyhogy én hívtam ki őt. Én már taktikusabban játszottam, nem hadonásztam ide-oda, hanem védekeztem, és csak néha tettem ütő mozdulatokat. Én nyertem :P. Mellette PSVita stand volt, de most nem nyűgözött le, és a sorbanállás se jó, úgyhogy gyors videózás után továbbléptünk.

Mivel úgy éreztük, hogy lent már szinte mindent láttunk, felmentünk az emeletre. Ott volt a HoldfényCON, vagyis minden, ami Anime. A Dani nem szereti az animéket, és MÉGIS feljött velünk. De gonoszak vagyunk! :D. No, itt felvettünk pár leánykát (egyelőre csak kamerával), sok-sok One Piece-es (sokkal több, mint legutóbb!!!) terméket, egyéb cuccokat vettünk fel, és még a Büfé környékén is megálltunk kajálni egy kicsit, meg úgy pihenni általánosságban. A pihenés után rengeteg miniatűr figurát, kardokat és egyebeket vettünk fel, igaz ezeket lassan már harmadjára látjuk (ez van akkor, ha az ember egyik rendezvényi alkalmat SE hagy ki). Aztán mentünk, és Misi vásárolt egy csöppet. Míg Misire vártunk, szépen szétnéztünk, és a sok bögrén, poszteren, táskán és instant sminken kívül kaját is találtunk pár sushi és egyéb képében, de inkább megvártuk Misit, majd leléptünk az alsóbb szintre, mivel láttuk, hogy a Far Cry 3 működik!

Mármint úgy értem, hogy még mindig tölti le a Patch-et, bő 1 óra múlva is. "Így jár az, aki mobilnettel akar leszedni 5 gigás patch-et több konzolra", poénkodtam :P. És láttam, hogy Multiban tolják, és mi is így zúzhatunk majd. Sorba akartunk állni, mikor HIRTELEN Szirmai Gergely, alias Hollywood Hírügynökség-es srác mint meglepetés vendég kiment a főszínpadra. Rögtön erre koncentráltunk, de a baj az volt, hogy nem lehetett normálisan felvenni, amit mond. Így röpke három percnyi felvétel után lenyomtam az egészet, meg láttam is, hogy merül már a kamera bő 3 órányi felvételkészítés után, úgyhogy abban reménykedve, hogy felrakják a Netre, továbbléptünk.

Meg is érte, ugyanis Gergely miatt a sok Far Cry 3-as játékos lelépett (vagyis a nagy része), úgyhogy kipróbálhattuk a játékot. Jómagam jót zúztam vele, olyan volt az egész, mint egy trópusi szigeten játszódó CoD. De kajakra! Az X360-as Gamepad érzékenysége itt rohadtul s**r volt, túlságosan érzékeny volt meg minden, még akkor is, amikor levittem a Sensitivity-t. Közben azt figyeltem, hogy a nevünk ilyen random, mint amikor X360 Live!-os profilt hozunk létre, és egy random nevet ad nekünk. Így most nem tudtam eldönteni, hogy ez Live!-on keresztül megy egymás között, vagy System Link-en keresztül. Remélem, hogy az utóbbi, mert akkor ezzel is el lehetne játszadozni, jól poénkodtunk vele, no.

És itt történt az, hogy lejárt a kamerában lévő elem =(. DE VAN MÁÁÁSIIIIIK!!! :D. Úgyhogy beraktam a másik elemet, majd körbejártuk a terepet még egyszer. Ekkor derült ki az, hogy Misi nem nézett végig felül eléggé, úgyhogy ismételten felmentünk, de már csak mi ketten maradtunk a nagy tömegből, mindenki más hazament (mármint nem mind a három-négyezer ember, csak a többi haver :D). Úgyhogy felmentünk, és hatalmas tömeg volt ott. Kiderült, hogy Szirmai Gergely épp autogrammokat osztogat és a többi, lehet vele fényképezkedni. Oké, akkor ide beállunk szépen :D. Sokat tököltünk a sorral, Misi mondta is, hogy "Törjek előre, s**rjam le a többieket, tolakodjak oda", de ez vagy nem ment, vagy én nem akartam előrenyomulni. Ha már szép lányok vannak előttem, akkor nem teszek ilyet :D. Aztán csak odajutottam, MIRE PONT AKKOR megszólalt Gergely, hogy ő rohadtul éhes, fáradt, mert ezt csinálja egy és fél órája, úgyhogy majd fél óra múlva folytatja az egészet. No, itt mindenki, főleg a kis 16-17 éves kiscsajok küldték a szöveget, hogy "JAJJJ GERÍÍÍÍÍ LÉCCÍÍÍÍ NE MENJ EEELLLLL!!! HOZUNK NEKED KAJÁÁÁT!!!", mire a mellette ülő hölgy hozott neki, és Gergely a boci szemeknek nem tudott ellenállni, úgyhogy maradt és alkotott. Végül nagy nehezen, de sikerült fotózkodni vele, autogramm nem kellett, csak egy szöveg a kamerába, ami Sunny barátra irányult, hogy nem tudott eljönni. Mintha Gergely leszidná őt, poénos lett, bár az eleje lemaradt (mikor mondja, hogy "Sunny... miért nem jöttél el?", aztán pedig gyorsan beközelít a kamerára). De így is jó lett az egész, meg poén, és Sunny is megkapta az üzit. Sőt, mivel nincs ott a név az elején, bárkinek elküldhető, aki nem jött el, így akárkinek üzenheti Gergely a cuccost :D

A várakozás közben amúgy Misi barát fényképezkedett az egyik felkonferáló csajjal, aki még puszit is adott neki. No, Misi ezen nagyon meglepődött, és elhatározta, hogy a csajjal találkozni kell még egyszer, és fotózkodni vele..... de előtte szétnéztünk felül, amit nem látott az animés részlegből. Utána lejutottunk, és megkerestük a csajt, aki nagyban konferálgatott. Odamentünk a Cosplayes részleghez (bár nem voltunk beöltözve :P), és ott fényképeztük a csajokat (két Poison Ivy-nak beöltözött csajt), Misi is beállt a csajok közé, az is le lett fényképezve. Aztán jött az, hogy egy csaj be volt öltözve, gondoltuk lefényképezzük. Rendes volt, azt mondta, hogy CSAK akkor fényképezhetjük őt le, HA megmondjuk, melyik játékból van. Misi hirtelen nem tudta, én rávágtam, hogy WarHammer 40k. Hogyha pontosabban tudtam volna, akkor az lett volna poén, ha kimondom a teljes nevét, hogy "Te vagy a WarHammer 40k-ból az akármilyen frakció akármilyen egységének az akármilyen kapitánya, és XYZ a neved". Kár, hogy nem tudom ennyire a WH40k univerzumot, bár ezt a fényképet Hawk barátnak készítettük, ő biztos vágja ezt az egészet :D. Mellette volt egy Isaac Clarke jó kis Dead Space-es Engineer ruhában, őt is lefényképeztük, bár a srác Svéd volt, szóval magyarul nem igazán tudott. Ettől függetlenül még hülye pózokat is vágott, mikor megkértük arra, hogy "Maybe you should do some funny poses!". Jó volt, nah.

Aztán sikerült a konferálós csajt is lefényképezni, még időben, mert pont átöltözni indult. Kár, hogy nem kérdeztük meg, hogy úgy is lehet-e képeket készíteni, de azért azzal is beérjük, amiket sikerült róla készíteni :).

Végezetül megcéloztuk a kijáratot, ahol egy érdekes dolog történt. Odaadtam a ruhatáras cuccost (merthogy leadtam a kabátomat még annó), és vissza akartam venni, erre odaadott két kabátot és egy hátitáskát. Nos gyors telefonálgatás után kiderült, hogy ez egyikünké se, pontosabban ott volt az én kabátom, és két ismeretlen holmi (a másik kabát és a hátitáska), szóval azt remélem a jogos tulajdonosa meg fogja találni.

Az utolsó meglepetés a McDonalds-ban ért, mert kaját is kell venni, ugyebár. Rendeltem két Big Mac szendvicset és két közepes krumplit, mire a csaj megkérdezi: "Írjam kuponra?". Nem értettem mire gondol, mire megszólalt: "Úgy írom fel, mintha kupont használtál volna, így csak az egyik Big Mac szendvicset kell kifizetned, ha ez így megfelel neked". Mondtam, hogy "Nagyon köszi, nincs kuponom, de elfogadom az ajánlatodat :)". A csaj is jól nézett ki, biztos bejöttem neki, vagy ez volt az utolsó napja, és így akarta szivatni a főnökséget, vagy nemtudom. Mindenesetre HA netán ezt olvassa, köszi az ajánlatot, és innen is puszi neked :D

 

Szóval ennyi volt az idei PlayIT, ami a nehéz bejutáson és az abból eredő kellemetlenségen kívül nem volt rossz. Bár ismét hamar bejártuk az egészet, és pár PlayStation Move-os, valamint a Far Cry 3-mas játékon kívül semmi újat nem tudott mutatni, attól mi még jól szórakoztunk. Képek közül csak egy készült Szirmai Gergely mesterrel, az összes többi dolog mind alámondott szöveges, kissé rossz minőségű videó volt, szám szerint 49 darab, amiből kb. 45-46 használható. Ezt majd holnap fel fogom tölteni, megosztom a haverokkal, és ha valaki azt akarja látni, ahogyan mi szórakoztunk meg ezek, akkor ezeket megoszthatom veletek is, csak szóljatok. Jah, és várjuk a következő PlayIT-et :)

Megtekintések száma: 111 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz