Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSHétfő, 2018/01/22, 03:04
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Megújult az MH-s oldalam + Miért szeretem az MH-t?
19:44
Megújult az MH-s oldalam + Miért szeretem az MH-t?

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-07-19 00:59:00

Ez már a negyedik alkalom hogy megújult az oldalam, illetve megtudhatjátok miért szeretem az MH-t

Üdv mindenkinek! Legutóbb olyan 16 nappal ezelőtt írtam (mondom hogy nemsűrűn szeretek blogolni...), úgyhogy gondoltam valamit írok, többek között mert unatkozom, meg ha már van blog akkor írjak is valamit :D

Szóval van nékem egy Monster Hunter-es oldalam, ahová várom szeretettel az MH rajongókat, folyton bővül, új dolgok kerülnek fel....stb. Tehát lehet kattintani IDE.

Most mese következik! Annó régen mikor megkaptam a PS2-met, nézelődtem, hogy milyen játékokat érdemes rá megszerezni. Láttam hogy van a Monster Hunter-ről videó, mondom jólvan, de úgy mégis mi ez??? "Nagy sárkányokra kell vadászni középkor-szerű környezetben". Hhhmmm... sárkányokat szeressük, a középkort is, nahde nézzük meg a trailerjét!

Megnéztem a legelső trailert, amiben kb. azt láttam, hogy van egy csávó, akinél egy nála 2x nagyobb kard van, és azzal hadonászik ide-oda, bezúzván ilyen-olyan sárkányokat, gyíkokat, Wyvern-eket és egyebeket. Mondtam is magamban, hogy ez így eléggé érdekesen néz ki, és hogy egyáltalán kell-e ez nekem??? És EKKOR volt az a jelenet, ahol mutatták, hogy te magad készíted el ezeket a fegyvereket és páncélokat. Nah, ennyi elég is volt, én szeretek szöszmötölni, Craft-olni a játékokban, úgyhogy szépen megszereztem. Tetszett az elején a karakterkreálás, a zene, meg úgy a hangulat. Eljött az első küldetés ideje, miszerint zúzz be pár szörnyet, vágd ki a húsukat, és add le. Itt teljesen kikészültem, hogy milyen királyul meg van oldva, meg milyen élvezetes játszani, de király ez, de király az, és a többi. Nemtudhattam mi vár rám, de a második küldetés ez volt: Most süsd meg a húst amit kivágtál. Az a 15-20 percnyi próba amit terveztem a játékkal hirtelen kitágult röpke 3 órára. Kevés játék éri el ezt nálam, hogy HOPP most egyből játszok vele 2-3 órát egyhuzamban :)

Aztán rájöttem hogyan lehet vele Neten zúzni (erről is írtam leírást másik weboldalamra, de már lényegtelen, mert bezárták szinte az összes PS2-es szervert, még az MH-t is...), és egyből megismerkedtem pár emberrel, köztük Soki és Peti barátommal (akik mellesleg testvérek). A mai napig szoktunk MH-zni, bár ő már a Wii-s verzióval tolja, nekem még arra várnom kell hogy Wii-m legyen. Nahde láttam, hogy ők nem értenek egy-két dolgot, így segítettem nekik, valamint leírásokat készítettem magamnak (meg nekik részben), hogy mi-mire jó. Aztán egyből jött az ötlet: Ha már lehet Online zúzni, akkor gyűjtsük össze a Magyar játékosokat, és legyen Magyar Guild! Nahde kell weboldal is... Ezért létrehoztam egy Mindenkilapjás oldalt, ahová leírtam mindent amit én gyűjtöttem össze, aztán különböző oldalakról is szereztem leírásokat, egyebeket. Ez volt az első MH-s oldalam. Sokaknak tetszett, de voltak egyesek akik leszólták. Nekik szólok, hogy ők nem fognak ide eljutni, és nem is érdekel mi van velük ^^

Aztán kezdett kisebb lenni az oldal tárhelye, meg egyebek, áttértem a GPortal-ra. Ekkor jött az a fantasztikus cucc, hogy kijött sok új MH-s játék, pl. PS2-re a CSAK JAPÁN NYELVŰ Monster Hunter Dos (azaz 2), PSP-re a Monster Hunter Freedom és a Freedom 2. Utóbbihoz elkezdtem leírásokat készíteni, de közel 1 év elteltével ismét azt láttam, hogy kevés a tárhely a GPortal-on. Most lehet vitatkozni, hogy azóta megújult, vagy így meg úgy, akkorse felelt meg az én elvárásaimnak. Így gondolkodtam, hogy hova költözzön át az oldal. Végül az uCoz-ra esett a választás, ahol sokmindent alkottam, saját sablont, miegymást, és nagyon SÜN volt az egész. Egészen pár nappal ezelőttig.

Ekkor felmerült bennem a kérdés, hogy miért szenvedek én így meg úgy az oldallal, ha egyes részeket úgyse tudok megcsinálni olyan formában ahogy akarom, valamint túl hosszú a cucc, nemlehet átlátni...stb. Így gondoltam, csinálok egy új sablont, ami szép és jó lesz. Igenám, de rettentően bugos az oldal 1-2 sablonos része, és SEHOGY se tudtam kivitelezni azt amit akartam. Pedig kegyetlenjó lett volna, és nem kellett volna úgy megcsinálnom, mint ahogy most. MOST lecseréltem az egész oldalt egy egyszerű fórumra. Sok MH-s Fansite fórum-szerű, vagy wikipédia-szerű. Szerintem ez így jó, mert mások is kreálhatnak topikokat, és könnyebb bővíteni meg szerkeszteni, meg miegymás.

Így elkezdődött a küldetésem, hogy a Magyar MH közösségnek bemutassam a játékot, valamint ha nagyon érdekli őket, akkor leírást találjanak az ÖSSZES fontosabb MH játékhoz. Fontosabb úgy mint azok amik lehetőleg angolul is elérhetőek. Ezt most kiegészíteném pár dologgal, vagyis pontosítanék.

Amikor megalakult a GPortal-os cucc, akkor minden MH1-es leírást töröltem, mert úgyis mindenki áttér majd az MHF2-re, majd a Unite-ra, meg majd a többi MH-ra ami majd jön. Aztán rájöttem 2-3 hónapja, hogy ez így nem helyes, mert lehet hogy van valaki akinek csak PS2-je van, és MH1-ezne, annak ellenére, hogy nincs benne már Online mód. Így újra elkészítettem pár leírást, és bármilyen kérdése lenne bárkinek, szívesen válaszolunk neki az oldalon.

Aztán azon morfondíroztam, hogy legyen-é MH2-es menüpont, vagy sem. Mivel csak japánul jött ki, nemláttam sok értelmét, de azért csináltam egyet. Erre Szentii barátom mondta, hogy van hozzá elég béna angolosítás, de van. Hoppáderé!!! Igaz én még nem próbáltam ki, de majd kifogom, és kiegészítem az oldalt bővebben. És akkor ilyen megoldás miatt felkerült az oldalra az MH2, bár leírás még nincs hozzá mint írtam.

Ilyen alapon az MHFreedom is kapott egy részleget, de a Monster Hunter G az nem. Elmondom miért: Az MHG az SZINTE ugyanaz mint a Freedom, a Freedom PSP-re van, a G meg PS2-re és Wii-re CSAK JAPÁNUL. Tehát az MHF angolul is elérhető, ezért kapta az a leírásos részleget.

Majd jött az MHF2, MHFU, MHTri, ezek sorban kapnak saját részlegeket, leírásokat, egyebeket.

Viszont érkeznek új játékok is, amik lehet egyelőre csak japánul lesznek elérhetőek (vagy csak úgy...), azokhoz igyekszem hamar leírást készíteni olyan formában ahogy vannak, aztán ha eljön az idő kiegészíteni másokkal / átírni angolra a megfelelő részeknél.

A Monster Hunter Frontier Online, ami PC-re van, mióta megjelent azóta zavar, hogy nincs angolul. Bezzeg lehet vele japánban, koreában, thaiföldön és még kitudja hol játszani. És ez van már 4 éve... Így gondoltam, hogyha már a koreai változat ingyé van, akkor ahhoz készítek leírást, meg játszunk is vele.

Aztán jött a hír, hogy két új MH játék érkezik, egy igazi hardcore MH, ami valszeg jobb lesz mint az MHFU, ez pedig nem más mint a Monster Hunter Freedom 3 PSP-re. A másik szintén PSP-re lesz, de ez inkább kisgyerekeknek / csajoknak készül, ez a Monster Hunter Felyne Diaries. Lehet nevetni, cikizni, satöbbizni, de én akkoris játszani fogok vele, ha más nem akkor kipróbálás szintjén (hasonlít a Pataponra, úgyhogy miért ne lehetne jó game?).

Mobiltelefonos MH is van, de mivel az csak japánul van, úgy azt hanyagolom.

Vannak olyan játékok is, amik erősen az MH-ra hajaznak (pl. God Eater; Fairy Tail Portable Guild), azoknak külön részleget állítottam elő (most először a fórumon), és azokhoz is lesznek kisebb leírások, de akkoris az MH lesz a főbb téma az oldalon.

Azon kívül, hogy a Magyar MH játékosokat össze szeretném gyűjteni, más célt is kitűztem magam elé: Az összes MH játékot amit le lehet fordítani (és van kedvem/időm/türelmem lefordítani), azt le is fogom. Az egyiket már sikerült is 90%-ban, ki is adtam a fordítást, ez a Monster Hunter Freedom 2 akar lenni (fórumon elérhető a link és a többi).

Továbbá a fordításokon így gondolkodtam:
Monster Hunter 1: Most ezt lefordítsam, vagy ne? Ez a legelső MH játék, nemtudom mennyien játszanak vele, ráadásul lehet nem is annyira fontos hogy Magyarul lehessen vele játszani
Monster Hunter 2: Nah ez CSAK japánul van, aztán ezt lefordította valaki angolra, most AZT fordítsam én le Magyarra... Lehet ezt kihagyom, kössz :D
Monster Hunter Freedom: Ezt is kihagyom szerinte, mert minek? Mikor ott a Freedom 2 (az meg már Magyar)
Monster Hunter Freedom Unite: Ez teljes mértékben tartalmazza a Freedom 2-t, és még sok-sok extra is van hozzá. Így könnyebben és gyorsabban is lefordíthatom, NAHDE NEMTUDOM MERT NINCS HOZZÁ PROGRAMOM!!! Úgyhogy aki NAGYON TUD programozni, az segíthetne ebben :P
Monster Hunter Tri: Újabb MH amit lefordítanék. A szövegekhez szintén programozó kellene (meg egy program amivel fordítok), de a legdurvább az az, hogy egyes fordítandó cuccok KÉPEKBEN vannak. Azaz van egyetlen egy kép, ráömlesztve 50 felirat, fordítsam le. Ez még nem is lenne nagy gond, sok idő, igen, de az, hogy NEMTUDOM KICSOMAGOLNI A KÉPEKET VAGY VISSZARAKNI A FÁJLBA AZ GÁZ. És nincs EGYETLEN program sem amivel ezt megoldhatom... Vagyis állítólagosan van egy Wii-re készült program, amivel ezt meg lehet oldani, nahde nincs Wii-m, és lehet a program se úgy működik ahogy gondolom... Majd ha lesz Wii-m meglátjuk!
Monster Hunter Freedom 3: Ezt is lefordítanám, de még nem jelent meg, és alapból japánul fog megjelenni. Aztán kell hozzá program...stb...stb...
Monster Hunter Felyne Diaries: Simán lefordítanám. Aranyos, jópofa játék lesz, de ha csak japánul lesz elérhető, az gáz lesz. Úgy nem fogom lefordítani...
Monster Hunter Frontier Online: MMO-t nehezen lehet lefordítani, de ha netán véletlenségből (vagy direktbe) lenne hozzá Privát Szerver, olyan magyar MHFO-t csinálnék, hogy ihajja-csuhajja :D

Ennyi lett volna a beszámolóm az MH-ról, a Fordításokról és az MH-s Magyar Fansite-ról. Utóbbit látogassátok jó sokszor, úgy hogy IDE kattintotok. Ha van valami megjegyzésetek, okosságotok, jó ötletetek, mondjátok el itt.

Megtekintések száma: 175 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz