Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:32
Főoldal » 2016 » Április » 15 » [Játékteszt] - Humble Indie Bundle #2
20:34
[Játékteszt] - Humble Indie Bundle #2

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-12-16 22:26:00

Rég csináltam játéktesztet, így most nem egy, hanem öt játékot is letesztelek! :D

Szeressük azokat az embereket, akik játékokat készítenek nekünk. Ők azok akik nekünk akarnak örömöt szerezni, és akár több száz órát is elvenni az életünkből. De ha élvezzük a játékot, akkor miért ne? :D

És ottvannak ezeken az embereken belül az Independent Developer-ek, vagyis a Független Játékfejlesztők. Ők olyanok mint te vagy én, tehát átlagemberek, csupán azzal tűnnek ki hogy videójátékokat csinálnak a szabadidejükben, és akár el is adhatják ezt. Sőt! Az is előfordult nemegyszer hogy ezek a játékok jobbak voltak mint a boltok polcain találhatóak!

Most az történt a napokban hogy 5 különböző Indie-játékot beleraktak egy úgynevezett Humble Indie Bundle-be, amiért lehetett fizetni bizonyos összeget (saját magunk határoztuk meg), és kaptunk cserébe játékokat. A pénz meg vagy a fejlesztőknek, vagy az oldal üzemeltetőinek, vagy alapítványnak ment. Nem mondom el hogy mennyiért vettem meg, de biztos nem 400.000 Ft-ért mint Notch, a MineCraft készítője (amúgy ő is Indie Dev. :D).

Lássuk a játékokat!

 

BRAID

Elvileg erről a játékról mindenki hallott, éppen ezért kezdem ezzel. A Braid egy platformjáték, ahol ugrálni kell kis karakterünkkel, mászkálni, kulcsokat felvenni...stb, mindezt azért hogy megmentsük kedvesünket. És itt ki is merülhetne egy alap platformjáték leírása, de a Braid mégis más. Méghozzá abban, hogy BÁRMEDDIG vissza tudjuk tekerni az időt. Ehhez csak nyomva kell tartani egy gombot, és az egész játék megy visszafelé: A szörnyek újrateremnek halálukból, a felhők visszaalakulnak, és mi meg visszafele megyünk. Ennek segítségével feltámadhatunk a halálból, változtathatunk a mozgásunkon ugrás közben és a többi. Egyes puzzle-öket úgyszíntén így tudunk megoldani, mert egyes pályákon másképp működik az idővisszatekerés: Pár tárgyra nem hat, vagy csinálunk magunkról egy klónt ami végrehajt mindent amit eddig csináltunk meg ilyenek. Jah, puzzle-ök... Vannak Puzzle-darabkák a pályákon amiket fel kell vennünk, és kirakni belőle egy értelmes képet, ami akár abban is segíthet hogy jobban letudjuk játszani a játékot.

Én erre a játékra 10 pontból 8-at adok, mert szépen néz ki, jól kezelhető és egészen egyedi.

--------------------------------------------------

 

MACHINARIUM

Ismét egy olyan játék amiről illett volna hallania sokaknak. Vagy nem, de az tény, hogy a Machinarium igazi remekmű. Egy kis robottal vagyunk, akinek feladata bejutni a városba és megtalálni az elrabolt barátnőjét (hmmm... mintha fentebb ugyanez lett volna... mind1 :D). Persze útközben kiderül hogy mást is kell tennünk. Mindezt egy point and click játékban, vagyis kattintgatós kalandjátékban. Robot főhősünk oda megy ahová kattintunk, és a körülötte lévő tárgyakkal kapcsolatba tud lépni. Felveheti őket, bekapcsolhatja, arrébb tolhatja, vagy egy már nálunk lévő tárgyat használhat ratja. És amely tárgyakat felvehetjük azok felül megmaradnak a tárgymenünkben. Itt is rengeteg puzzle van, nagyon sok és vannak igencsak nehezek. Ha elakadnánk a jobb felső sarokban előbb-utóbb aktiválódik egy kis buborék, benne égő villanykörtével. Elég rákattintani és megmutatja hogy az adott helyszínen mi a lényeg egy kép formájában. Csakhogy néhol annyira egyértelmű hogy mit is kell csinálni hogy ez nem segít semmiben sem. De sebaj, mert van mellette egy kis könyv is. Ha azt ki akarjuk nyitni akkor le kell játszanunk minden egyes alkalommal egy kisebb minijátékot, cserébe viszont az adott képernyőnek a teljes megoldását megkapjuk. Ekkor vehetjük észre hogy kihagyhattunk egy tárgyat egy másik jelenetnél, vagy hogy valamit rosszul csináltunk. Ebből áll ez a játék, ami mellesleg kézzel rajzolt karaktereket és helyszíneket tartalmaz, és flash játék az egész. Nem semmi, ugye?

A játék tőlem 10 pontból 9-et kap. Rég játszottam ilyen típusú játékkal, és kevés van ami ennyire leköt.

--------------------------------------------------

 

OSMOS

Ez egy érdekes game. Főleg azért mert egy kicsit hasonlít a flOw-ra, vagy a SPORE sejtfázisos részére. Igaz hogy utóbbiba besegített a flOw készítője is, de ez mellékes. De hogy mások is értsék: Egy sejtet irányítunk, és a legtöbb pályán a cél az hogy bekebelezzük a többi sejtet, és mi legyünk a legnagyobbak. Más pályákon keringünk egy hatalmas sejt körül, és úgy kell ezt megtennünk, végül van olyan pálya is hogy egy adott sejtet kell bekebelezni. Mindezt úgy hogy megbökjük a sejtet hátulról, és ő meg elindul előre (mintha billiárdoznánk). Minél többször nyomjuk abba az irányba a balegeret, annál gyorsabban megy arra, de akár nyomva is tarthatjuk a gombot. Csakhogy itt a bökkenő! Minden egyes kattintásnál egy kisebb darab kiválik belőlünk, így egyre jobban megyünk össze! Ha sokáig nyomvatartjuk az egeret akkor mégnagyobb darab válik ki belőlünk, ami mégveszélyesebb. Éppen ezért ez egy nagyon nehéz játék, nagyon oda kell figyelni hogy mégis merre küldjük a kis sejtünket, mert ha vörös színű sejtbe ütközünk akár rögtön el is tűnhetünk, mert elnyel minket (mivel nagyobb nálunk). De ha a vörös sejtben kékes szín lesz, akkor már mi vagyunk az erősebbek, és elnyelhetjük őt. Mondtam hogy nagyon nehéz a játék ugye, éppen ezért van benne időlassítás és időgyorsítás funkció. Nah, jó, ez nem teljesen igaz, valójában a jobb egérgombbal egyből lelassul az idő, a jobb egérgomb nyomvatartásával és az egér balra-jobbra húzásával pedig lassíthatjuk-gyorsíthatjuk a játék sebességét, de akár a balra és jobbra gombokat is felhasználhatjuk ugyanerre a célra.

Végezetül az értékelés! Szerintem ez a legrosszabb játék a pakkban, mert nem lehet annyira élvezni, és nehéz is. Éppen ezért 5 pontot kap a 10-ből, lehetett volna másik játékot belerakni ami sokkal jobb...

--------------------------------------------------

 

CORTEX COMMAND

Annó megvettem ezt a játékot, de nemtudom hogy megérte-e a pénzét. Ez a játék eléggé összetett, de leírható úgy, mint egy valós időben játszható Worms és Soldat keveréke (mivel 2D-s és lőni kell benne mint atom). Mi egy aggyal vagyunk, és van telepatikus képessége: Át tudjunk venni az irányítást más dolgok felett. Pontosabban csak azok felett amik hozzánk tartoznak, a mi egységeink. Így beleköltözhetünk egy katonának a testébe egy gombnyomással, és máris fegyvert ragadhatunk hogy lelőjjünk másokat. De nemcsak lövöldözni tudunk, egy egészen jó kis RTS-rendszer is van a játékban! A pályán szétszórva találhatunk aranyat, amit kibányászhatunk, ettől lesz pénzünk. Ebből a pénzből mégtöbb egységet, fegyvert és egyebeket vehetünk magunknak, hogy elpusztítsuk az ellenfeleket, vagy csak az ellenfél agyát, vagy egyéb dolgokat tegyünk. Több küldetés is van, főleg ebben az új verzióban. Van itt bázisvédelem, survival, ellenséges agy elpusztítása, különböző tárgyak beszerzése és így tovább. Rendes fizika van a játékban, a szállító űrhajóknak ha kilőjjük az egyik hajtóművét akkor elkezd pörögni és letarolja a földet, ha az ellenfélnek ellőjjük a lábát akkor már csak repülni tud (mivel a legtöbb egységnek van jetpack-je), sőt hogyha élőlényről van szó (nem robotról), akkor akár vérezhet is, és el is vérezhet. Ilyenkor átváltunk egy másik egységre és kész :D

Mint már mondottam régen megvettem a játékot, most meg olyan 1 és fél évnyi várakozás után VÉGRE kiadtak update-et hozzá. Holott 3-4 hónapra volt ígérve... És lehúztak engem mikor kérdeztem tőlük egy egyszerű dolgot, de mikor más kérdezte meg rá pár hétre akkor őt nem húzták le... Gratulálok nekik! Ettől függetlenül a játék kissé bugos, ezért kap tőlem 7 pontot a 10-ből.

--------------------------------------------------

 

REVENGE OF THE TITANS

Az utolsó játék ebben a pakkban, és az a játék ami a legjobban érdekelt. Márcsak azért is mert tudtommal itt debütált a játék először. Ez egy felülnézetes Tower Defense típusú játék, azaz van egy bázisunk, jönnek felénk az űrlények (a "titánok"), mi meg a pénzünkből lerakunk lövegtornyokat az útjukba (ami vagy véletlenszerű vagy az adott útvonalon haladnak), és szét kell őket lőni mielőtt bejutnak a bázishoz és ők nem verik szét azt. Ennyi a Tower Defense játékok lényege, nahde! Ez egy Indie játék, ahol szabadon szárnyallhatnak a gondolataink, tehát ha mi ilyen fejlesztők vagyunk bármit megengedhetünk magunknak, bármit kipróbálhatunk, aztán vagy bejön, vagy nem. Éppen ezért lesznek teljesen egyedi ötletek, mint itt is. Vannak kristályok, amik mellé lerakhatunk Refinery-ket, amik aztán szépen gyűjtik a kristályokat és pénzzé alakítják. De a pénzt csak akkor kapjuk meg ha rákattintunk a Refinery-re amikor van benne némi pénz (vagy ha megtelt). Ha leölünk nagyobb ellenfeleket akkor is kaphatunk pénzt, és néha a pályán is lesz pénz csak úgy. Néha felvehetünk Powerup-pokat, amik feljavítják az összes tornyunkat, pajzsot raknak köréjük, megfagyasztják az ellenfeleket...stb. De nemcsak le kell pakolni a tornyokat meg pénzt gyűjteni, újra is kell őket tölteni! Mert ha egy toronyból elfogy a lőszer, nem tölti magát újra, nekünk kell rákattintani hogy "TŐCCSÉ MÁ!!!". Ha lusták vagyunk, vagy mert egyszerűen muszáj és megköveteli a játék, akkor kifejleszthetünk robotokat amik ezeket elvégzik helyettünk. Nemcsak robotokat lehet, hanem újabb lövegtornyokat, barrikádokat, miegymást. Mindezt egy Research-Tree-vel megáldva, tehát ki kell fejleszteni ezt-azt hogy továbbléphessünk bizonyos helyekre. Rengeteg pénzbe kerül, és nagyon nehéz pénzt szerezni ebben a játékban, és mivel nincs pénz Research-re, így szinte lehetetlen továbbjutni a 2. bolygótól. Vagy csak én választottam rossz dolgokat :D

Nagyon jó, nagyon tetszik, 8 pont a 10-ből. De csak azért mert nehéz :D

 

 

Ennyi lett volna a mostani játékteszt, avagy a Humble Indie Bundle 2. Hogy mégjobb legyen a teszt, ITT EGY LINK -> http://www.humblebundle.com/.

Erre a linkre kattintva megnyithatjátok az oldalt, ahol van még időtök megvenni ezt az 5 játékot annyi pénzért amennyiért csak ti akarjátok. Ez AKÁR 2 Ft-ot is jelenthet, de ha van pénzetek nyugodtan kölcsetek erre a 18.000 Ft-ot érő játékcsomagra 400.000 Ft-ot is. Mert ez a csomag megéri a pénzét (kivéve az Osmos ugyebár :D)

Megtekintések száma: 41 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz