Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:07
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Így Vaterázzon az ember.....
20:54
Így Vaterázzon az ember.....

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2011-05-21 19:30:00

Itt egy indok, hogy miért nem fogok többé soha semmit se eladni Vaterán

A Vatera az egy jó hely, félreértés ne essék. Csak egy két dolog jól fel tudja húzni az embert mint állat.

Annó vettem egy Laptopot, Szeptemberben lett volna 4 éves, ha jól emlékszem. Akkoriban ez 300.000 Ft-ról volt leárazva akciósan 250.000 Ft-ra. El is voltam vele, minden szuperül ment.

3 és fél évnyi használat után viszont már nem úgy működött mint régen. Elkezdett kissé hangosan zúgni, valamint a billentyűzetén egyes gombok nem mindig reagáltak a nyomogatásra. Ez engem annyira nem zavart, tovább használtam az egészet.

Aztán telt-múlt az idő, és egyik napon mikor össze akartam csukni PIFF eltörött baloldalt az egyik zsanérja. És nemlehetett ezentúl becsukni, hordozgatni így meg pláne nemtudtam. Úgy December-Január környékén meghalt benne a videókártya. Ezt úgy kell értelmezni hogy csíkos lett a képernyő, és a 3D-s dolgokat egyáltalán nem tudtam használni. Magyarul se játszani, se semmit nemtudtam vele csinálni. Nagy nehezen rájöttem hogy ez már nemlesz a régi.

Pár nap múlva sikeresen rájöttem, hogyha letörlöm a videókártya driver-jét, akkor kissé lassan ugyan, de működik a gép. Nem futtathatok 3D-s dolgokat, nem rakhatok fel videókártya drivert, a videók akadoznak...stb...stb.

Ezzel alkottam egészen április-május környékéig, mikoris a hűtése is behalt. Ez konkrétan azt jelentette, hogy bekapcsol a gép, de a hűtése nem feltétlenül. Ha nem hűt, akkor felmelegszik, és akkor kikapcsolhat akár 5 perc után. Persze ha hűt akkorse biztos hogy jó sokáig működik, ez ilyen hiba a laptopoknál, ugyebár (vagy minden másnál ami felmelegszik).

Ekkor döntöttem el azt, hogy eladom. Mivel annó 250k-ért vettem, ezért gondolkodtam, hogy mi lenne a reális ára ennek. Sok beszélgetés, ismerős kikérdezése után azt mondták, hogy ezt maximum 30.000 Ft-ért lehet eladni. Ennek ellenére én kockáztattam, és meghirdettem ezt a laptopot 30.000 Ft-ért minimálisan elvihető áron, valamint HÁTHA valaki megveszi 50.000 Ft-ért villámáron (próbálkozni lehet, nem?).

A hirdetés az alábbi szöveggel került fel:

"

Állapot: hibás
Jellemzők: Wifi, Firewire, TV-out, Memóriakártya olvasó, Bluetooth
Kijelző mérete: 17" felett
Magyar gyártói garancia: nem
Memória gyártó: Kingston
Memória mérete: 2GB
Memória típusa: DDR2
Merevlemez átmérője: 2,5 inch
Merevlemez tárolókapacitása: 0 -100GB
Processzor típusa: AMD Turion X2 TK53-2, 2GHz

Eladó egy hibás MSI laptopom (alkatrésznek vagy működő gépnek).
Javítást igényel, amire nekem nincs keretem, ezért szabadulok meg tőle.
A gépnek az alábbi hibái vannak:
-A benne található GeForce 7600 Go VGA nem működik, csak integrált kártyával lehet elindítani
-A bal oldali zsanérja eltörött, így nem lehet lecsukni a képernyőt (ami amúgy tökéletes állapotban van)
-A billentyűzetén nem működnek az alábbi gombok: 8ik,óú
-A hűtése tönkrement

A gép adatai (kb.):

LCD: 19", WXGA+ (1440x900)
CPU: AMD Turion X2 TK53-2, 2GHz
RAM: 2048MB (2*1gb 667 ddr2)
HDD: -
VGA: nVidia Go7600 256(512))
DVI és S-video kimenet
DVD: S-multi RW
WLAN: 812.a/b
Lan: 10/100/1000Mbps
Bluetooth
1,3Mp Webkamera
Firewire1934

5 in1 kártyaolvasó
4db usb
5.1 hangkártya
Numerikus billentyűzet
Az akkumulátora kb. 1 órát bír ki.

A gépnek a fent említett hibáin kívül nincs semmi más baja, és esztétikailag is jól néz ki.

A HDD-re szükségem van, ezért az nem része az aukciónak!

AJÁNDÉKBA ADOK HOZZÁ EGY PROGRAMOZHATÓ EGERET. Ennek is megvan a maga hibája (nem kapcsol be, vagy menet közben kikapcsolhat véletlenszerűen), de biztosan akad valaki aki megtudja javítani.

FONTOS!
Mivel a laptopot nemlehet becsukni a zsanérja miatt, így csak személyesen lehet átvenni a terméket. A termékre semmilyen garanciát, pénzvisszatérítést nem vállalok!

Kérlek csak akkor licitálj és érdeklődj ha komolyan gondolod a megvételét!"

 

 

Remélem hogy mindenki el tudta olvasni figyelmesen a hirdetést. A hirdetésben szerintem minden lényeges adat le van írva. Egyesek szerint miután elolvasták ezt az információt, mondták hogy lehet mégse ér 30.000 Ft-ot. Nembaj, csak licitál rá valaki, olvasni mindenki tud gondolom...

Telt-múlt az idő, és ahogy kezdett lejárni a hirdetés, egyre többen jelentkeztek a termékért. A végén már a másodpercek után írták az üzeneteket, hogy "Vidd lejjebb a licitet és megveszem!!!", de nem. Én már beszéltem a Vaterán keresztül egy hölggyel, aki azt mondta, hogy megveszi. Licitált is rá, és mondta, hogy még felkeres.

Fel is keresett az aukció lejárta után (mert megnyerte), hívogatott és érdeklődött a termék iránt. Olyan dolgokra kérdezett rá, amik már le voltak írva a hirdetésbe. Kérdezte pl., hogy mi a baja a zsanérnak. Mondtam hogy el van törve baloldalt, és a képernyőt sehogy se lehet becsukni.

Aztán érdeklődött az iránt, hogy mi a baja a hűtésnek. Mondtam hogy "A gép bekapcsolásakor nem mindig kapcsol be a hűtése, és ha be is kapcsol, akkor felmelegedhet a gép, és akkor kikapcsolhat 5-10 perc után."

Végezetül érdeklődtek, hogy milyen videókártya van benne. Ehhez vissza kellett raknom a HDD-t, és azzal alkotni. Nagy nehezen visszaraktam, azzal alkottam hogy működjön az egész. Végül elmondtam minden információt a lehető legpontosabban, ahogy csak tudtam. Minden kérdésre készségesen, türelmesen, pontosan válaszoltam.

Másnap elvittem a gépet, ahol a férjével találkoztam. A férje megnézte a gépet és látta hogy igen, a zsanérja nagyon rossz állapotban van, tényleg nem lehet lecsukni az egészet. Be is kapcsolta a gépet, és látta hogy működik, és igen, a képernyője csíkos, mert a videókártya nemjó benne. A többi dolgot nem látta, mert sietnie kellett hazafelé, és ugyebár ha meg akarja nézni akkor többet kell vizsgálódnia.

Vizsgálódáson azt értem, hogy szétszedni apró darabokra. Ehhez én sajnos nem értek, de lehet hogy megtudtam volna csinálni (aztán meg nemtudom összerakni és hibásan adom el a terméket). Mikor a videókártya felől érdeklődött a férje telefonon keresztül, mondta hogy valahogyan nézzem meg milyen videókártya van benne. Két lehetőség van: Vagy szétszerelem és megnézem magam, vagy valahogyan Windows-t indítok rajta és Everest/Aida64-en keresztül lesem meg. Utóbbi történt, de közben felhívott, hogy "Szét ne szedd a gépet, mert én már javítottam nem egy ilyent, és nem könnyű összerakni". Rendben, akkor megnéztem így.

Erre a mai napon (nincs fél órája sem) hogy felhívott a kedves hölgy, hogy baj van. Kérdeztem hogy mégis mi lenne a probléma?

Nos az a probléma, hogy én átvertem őt. Konkrétan arra célzott, hogy nem írtam le, hogy a billentyűzet rossz. Pedig én tudom hogy leírtam hogy rossz a billentyűzet, mert ha eladok valamit én nem sunyi aljas módon azt írom egy hirdetésbe hogy "Jasper alaplapos JTAG X360-as eladó", aztán mikor megkérdezem a gyártási dátumot 2006-ot ír le (amikor nemhogy Jasper, de Falcon alaplap se volt...). Szóval én úgyérzem mindent leírtam, de az illető hölgy szerint nem írtam le hogy az EGÉSZ billentyűzet hibás. Nos én a laptopot nem használtam egy ideje már, és mikor utoljára használtam csak a 8ik,óú gombokkal volt gond (lásd fentebb, vagy biztosan emlékeztek még rá). Erre mondja, hogy az EGÉSZ nemjó.

Gondolom a férje ért a gépekhez, mivel, idézem: "Nem egy ilyent javított már meg", tehát azt is tudja gondolom, hogy egy MSI gépnek a billentyűzetének cseréje nem 2.000 Ft, hanem 10.000 Ft-nál kezdődik (tudom, mert én utánajártam, máshol nem találtam olcsóbban semmit). Márpedig ha 1 gomb hibás, akkor nincs semmi gond, viszont ennyi hibás gombnál az egész billentyűzetet le kell cserélni (ez az informatikában egy billentyűzetnél alapvető dolog).

Mégis a hölgynek ezzel gondja volt, valamint megemlítette, hogy nincs kitakarítva a "macskaszőr" a gépből. Én soha nem néztem bele a gépbe, nem akartam és nem is tudom szétszedni (mellesleg kutyám van, nem macskám...).

Volt még egy olyan megjegyzése is a hölgynek, hogy "40.000 Ft-ot fizettem a javításáért! Így többe került a javítás mint maga a gép!!!". Most én ebből arra következtetek, hogy túl olcsón adtam a gépet, és ha 50.000 Ft-os minimáláron adom az lett volna a reális, mert akkor a javítása olcsóbb lett volna... Ha veszek egy terméket, mondjuk egy hibás JTAG X360-ast 2-3.000 Ft-ér, akkor alap hogy tudom hogy 7.000 Ft a javítási költsége, vagy ha szimplán veszek egy terméket ami "nem teljes", akkor pénzért kell vennem hozzá cuccokat. Ergo vagy megjavítom az egészet, vagy inkább megszabadulok tőle ha tudok és veszek egy másikat.

Ergo én azért raktam fel elsősorban a gépet, mert nem éreztem azt hogy megtudnám javítani én magam, vagy ha meg kell javítanom, akkor az sokba kerülne (ez is le volt írva a hirdetésbe). Aki megveszi a terméket az tudja hogy mi a lényege, és azt is tudja mint írtam, hogy "A termékre semmilyen garanciát, pénzvisszafizetést nem vállalok!". Alatta volt egy sor: "Kérlek csak akkor licitálj a termékre ha komolyan gondolod a megvételét!".

Ezekszerint a legtöbb ember nemtud se olvasni, se körülnézni hogy mégis mit szeretne venni. Én rengetegszer átgondolom azt, hogy mit szeretnék vásárolni, és csak akkor alkotok, ha NAGYON meggondoltam az egészet.

Persze a hölgy rögtön dobálózott azzal hogy feljelent engem, amit nyugodtan meg is tehet. 8.000 Ft-ot követel vissza tőlem, mert annyival többe került neki a javítása. Kérdezem én: Ha megvette a terméket, elolvasta a leírást, és TUDTA hogy mit vesz, akkor ha már övé a gép, hol a probléma? Hol kerülök én a képbe? Miért NEKEM kell azt kifizetni amit ők tudtak hogy javítani kell?

 

 

Szóval ezek után én a Vaterára, de talán máshová se rakok fel terméket eladásra. Ez Magyarország, ahol bármilyen tudatlan, ostoba ember licitálhat bármire úgy, hogy nulla tudással rendelkezik róla...

Megtekintések száma: 56 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz