Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:27
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Humble Indie Bundle #4 + Dungeons of Dredmor + Indie Gala
21:20
Humble Indie Bundle #4 + Dungeons of Dredmor + Indie Gala

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2011-12-26 12:05:00

Új bundle, új cuccok, új leírás, mert miért is ne írnék róluk? :)

Humble Introversion Bundle Update:

Dungeons of Dredmor

A Dungeons of Dredmor egy Roguelike játék. Kész, ennél többet nem is kell mondani róla, hogy tudjuk, hogy ez KIRÁLY játék! :D. A történet szerint a mi kalandorunk az egyetlen, aki képes szembeszállni Lord Dredmor-ral a kazamata legalsó szintjén, és így megmenteni a világot. Az egész játék tele van poénnal, és remekül meg van csinálva mind grafikailag, mind játékmenetileg. A Roguelike játékok híresek a nehézségükről, amivel itt is találkozhatunk, viszont ebben van egy opció, ami a legtöbb ilyen játékban nem található meg: a Permadeath kikapcsolása. Ez azt jelenti, hogyha meghal a karakterünk egy ilyenfajta játékban, akkor kész, ennyi volt, kezdhetjük TELJESEN elölről az EGÉSZET. Itt viszont kikapcsolva ezt az opciót "nyugodtan" meghalhatunk, ugyanis egy korábbi mentésünket betöltve folytathatjuk kalandjainkat. Menő! És mi a mégmenőbb? Az, hogy én ezt a játékot fordítom magyarra! Csakhogy ezzel van egy "kis" gáz: A játékot folyton frissítik, és ahelyett, hogy a szöveghez hozzáadnának, folyton elég erőteljesen módosítják, netán több ezer sort csak úgy kukába dobnak. Így lehet, hogy idén nem leszek kész vele, de igyekszem, no...

Humble Indie Bundle #4:

Cave Story+

Ez egy HATALMAS játék, amit érdemes akár többször is lejátszani, mert több befejezése is van. Történetünkben egy kis robottal vagyunk, aki betéved egy lebegő szigetre, ahol egy gonosz tudós tevékenykedik. Ő le akarja igázni a világot, és ezt csak mi akadályozhatjuk meg. A játék 2004-ben jelent meg teljesen ingyenes indie játékként, aztán ahogy egyre felkapottabb lett (méltó módon), így egyre több platformra kezdték remake-elni. Jómagam PSP-n játszottam le, de kapható Wii-re is, nemsokára 3DS-re 3D feldolgozásban (ami amúgy borzalmasan néz ki), valamint most megjelent felturbózott változatban Steam-en, Cave Story+ néven. Ez jobb grafikát, újradolgozott (és jó s**r) zenéket és egyéb extrákat tartalmaz. KÖTELEZŐ JÁTSZANI VELE, ha másért nem, akkor a kiváló zenéje miatt (ami a trailerben is hallható).

Gratuitous Space Battles

Na ez egy érdekes játék. Mikor megnéztem a videót, arra gondoltam: Ez is egy olyan játék, amit csak akkor értek meg igazán, ha játszok vele. És talán így is volt. A játék lényege az, hogy űrhajókat kell dizájnolni. Megveszem az alapját, ami bizonyos energiát és legénységet foglal magába, illetve ilyen-olyan bővítmények mehetnek rá. Van ahová bármilyen bővítmény mehet (általában ide jönnek a fegyverek), máshová meg ilyen kiegészítők, mint pl. pajzsok, több legénység, jobb regenerálódás. Ha ez így megvolt, akkor elmenthetjük az adott hajót sablonként. Jön a következő fázis, amikoris küldetésekre kell mennünk. Ha elmentünk egy küldetésre, ott meg van adva, hogy mennyi pénzünk és legénységünk lehet max. Ennek alapján kell összeállítani a saját űrhajókból egy sereget. Ha megvan a seregünk, kiadhatunk parancsokat, hogy mennyire legyenek segítőkészek, esetleg kit támadjanak meg egyebek, és ha tényleg kész minden, akkor nyomunk egy Play gombot, és... nézünk. Merthogy innentől már csak ennyit tudunk tenni, nézni. Tehát megtervezzük az űrhajókat, benyomjuk őket a csatába, ahol előre megadjuk a viselkedésüket, aztán ezt a hatalmas űrcsatát csak bámulni tudjuk, és reménykedni, hogy megnyerjük, mert másképp nem tudunk közbeavatkozni. Félreértés ne essék, ez így olyannak hangzik, mint egy menedzselős játék, viszont játék közben hatalmas fíling tud lenni. Kicsit olyan mintha egy filmet néznénk, de... áh, nem lehet leírni, a lényeg, hogy ez is hatalmas játék, főleg hogy van benne Multiplayer is :)

Jamestown

Emlékszem arra, mikor a Co-optimus-on erről a játékról írtak, és teljesen el voltak tőle ájulva, hogy így meg úgy jó. Én csak annyit láttam, hogy ez egy Shoot'Em Up! játék, ahol egy lebegő szerkezeten lévő emberrel kell ide-oda repkedni, és szétlőni mindent. Jött a HIB4, és mindent megváltoztatott. Ez a játék annyira, de ANNYIRA menő (túl sokat menőzök, mit szólnátok helyette a... megaatomzsírpokol-ra? :D), hogy az összes achievement-et össze akarom gyűjteni, ami hozzá van. Ez jelent valamit, nem? :) Node mi is ez? Szóval mégegyszer: Ez egy Shoot'Em Up! játék, ahol 4 különböző "hajóval" lehet az égben ide-oda repkedni, és szétlőni az ellenfeleket elsődleges vagy másodlagos lövésünkkel. Ha ez megvolt, az ellenfelek csavarokat és egyebeket dobálnak ki. Ebből eleget összegyűjtve feltöltődik az úgynevezett Vaunt mérőnk. Ekkor egy gombnyomásra egy kis karika lesz körülöttünk, ami örök életet ad, amíg véd minket (és a töltények felrobbannak ha hozzáérnek, így pontot szerzünk). Ilyen állapotban 2x annyit sebzünk, így érdemes a sok csavart gyűjtögetni. Van egy jó és egy rossz tulajdonsága a játéknak: Van benne 4 fős Co-operative mód, DE CSAK egy képernyő/számítógép előtt. Reménykedjünk hogy később ezt kibővítik minimum LAN-os megoldásra, mert lehet hogy egyedül is jó játék, de azért haverokkal játszva mégiscsak jobb :)

BIT.TRIP Runner

Ez egy fura játék, az biztos. Úgy 1-2 éve vagy valahogy így egy újfajta játékstílus jelent meg a piacon. Ez abból áll, hogy van egy hosszú pálya, és a karakterünk a képernyő jobb vagy bal oldalán látható. És fut, fut, fut, fut, fut a másik irányba megállás nélkül, mert miért állna meg, ha siet, nem? Nos, a mi feladatunk az, hogy a különböző akadályoknál (szinte mintha ritmusra menne) benyomnánk egy gombot, mire a karakterünk ennek megfelelően cselekszik. Tehát ha egy akadály van az felett átugorhatunk, ha túl alacsony valami az alá becsúszhatunk, és ha jön egy szörny annak jól beverhetünk egyet. A BIT.TRIP Runner is ilyen játék, én jól szórakoztam vele, bár néhány pálya igencsak frusztráló tud lenni, főleg mert ha elrontjuk valahol, akkor az egész pályát újra kell kezdeni. ÉS MIÉRT NINCS A JÁTÉKBAN HANGERŐSZABÁLYOZÁS??? Jó, akinek Win7-e van annak oké, de miért nem gondolnak arra akiknek nincs?

Super Meat Boy

Nem tudom, hogy ezt már bemutattam-e, de akkor megteszem újra. Van egy csúnya alak, Dr. Fetus, aki elrabolta Bandage Girl-t, aki Super Meat Boy csaja, így neki meg kell mentenie őt. Ettől a történet csak elborultabb lehet, de nem ettől híres a játék, hanem attól, hogy rég volt ilyen jó (és tetűnehéz) platformjáték a piacon. Ez egy ügyességi-ugrabugrálós-hajtépős-megőszülős-anyázós játék. Jó, ilyen kategóriák nincsenek, de az utolsó három "tevékenységet" bőven fogjuk csinálni, ezt garantálom. Az első 1-2 pálya még könnyű, de ahogy haladunk a történetben, úgy kell egyre többet szenvednünk egy-egy ugrással, amit ha elvétünk, az egész pályát kezdhetjük elölről. Márpedig egy nehezebb pályának inkább véget kéne vetni, nem pedig 68x elölről kezdeni, ugye?

Shank

Mikor először láttam a Shank-ról egy videót, valami miatt a Cartoon Network jutott eszembe, és a Samurai Jack. A főhőst és a karaktereket mintha ugyanazok rajzolták volna (aztán lehet, hogy így is van, nemtom, kitudja? :D), és így kell alkotni. Shank-kal vagyunk, egy igencsak szimpatikus emberkével, akinek van két "bökője" (innen a Shank név, gondolom), és kb. mindenkit ki kell írtani a kissé mexikós beütésű világban. 2D-s platformer játék, ami Beat'Em Up! elemeket tartalmaz, és még van egy különálló Co-operative részlege is. Nemsűrűn játszottam vele, de azt meg kell hogy mondjam, nagyon is jó. Az egyik legértékesebb játék ebben a Bundle-ben (a Cave Story+ mellett).

NightSky HD

Van egy játék, ami a Limbo nevet viseli. No, ez a játék kb. ugyanolyan, csak itt egy kis golyóval kell ide-oda gurulgatni és megoldani a puzzle-öket. Biztos hogy jó játék, mert aki eddig játszott vele csak jókat tud róla mondani. Hogy én? Nos, én elindítom, és rögtön lefagy a gépem, hiába telepítem újra a játékot meg minden. Kellene gépet újítani, mert úgy 1 éve nincs már rendes gépem... :D

 

IndieGala:

Mielőtt írkálnék az itteni játékokról, bemutatnám, hogy mi is ez: Ez egy olyan cucc, mint a Humble Indie Bundle, csak minden játékhoz külön Steam kulcsot kapunk, valamint inkább régebbi játékok vannak benne (vagy kissé érdekesek). Most volt először megrendezve, és legközelebb lehet, hogy a kínálat is jobb lesz. No de lássuk, mi is volt benne!

Zombie Shooter 1

Ez egy régi játék az Alien Shooter készítőitől. Aki ismeri az Alien Shooter-t, annak nem kell annyira bemutatnom, de aki nem, az ne aggódjon, ígyis-úgyis bemutatom most :). Szóval felülnézetben kell játszani a gamét, és RENGETEG zombi meg egyéb lény támad ránk, miközben nekünk küldetéseket kell végrehajtani. A pályák közben pedig tudunk vásárolgatni meg upgrade-elgetni fegyvereket, és hihetetlenül fílinges tud lenni. Olyan mint a PAiNKiLLER vagy egyebek, csak felülnézetben, ha kicsit úgy nézzük.

Zombie Shooter 2

Bizony, a Zombie Shooter-nek van egy folytatása is, a Zombie Shooter 2, ami mégnagyobb mint elődje, és mégveszélyesebb. Ennél többet nemsűrűn tudok róla mondani, ha az első rész tetszik valakinek, akkor ebben se fog csalódni :)

Hacker Evolution Untold

Jómagam Hacker-es játékok közül az Uplink-et szeretem, de régen játszottam a Dark Signs-szal (asszem ez volt a neve), illetve egy Hacker Evolution résznek a demójával, az se ma volt. Most nem játszottam ezzel, de ez is ilyen Hacker-es játék, ami szerintem nem ér fel az Uplink-hoz, de kitudja, rég játszottam, fiatalabb voltam, most lehet másképp fognám fel a dolgokat. Majd teszek vele egy próbát, ha már megvan :)

Hacker Evolution Duality

Egy újabb Hacker Evolution-os játék, amiről szintén nem tudok sokat írni. Majd ha kipróbáltam, akkor majd kiderül, hogy jó-e.

Inmomentum

Az a baj az Unreal Engine 3-mas játékokkal, hogy mind ugyanúgy néz ki. Legalábbis sokan ezt mondják, meg azt, hogy elavult az engine. Szerintem ezek hülyék, mert igaz, hogy 1-2 játékot fel lehet ismerni az engine-ről, de ez annyira nagy baj? A jómúltkor a PlayIT-en agyf**zt kaptam mikor megláttam a Batman Arkham City elejét, mert el se tudtam képzelni, hogy az az Arkham City, annyira jól nézett ki. Node kicsit elkalandoztam, nézzük ezt a játékot: Erre a játékra nem mindenki vágná rá azt, hogy ez bizony Unreal Engine-es, ANNYIRA eltér a többitől. Kicsit ilyen freerunning-os jellegű, ahol a karakterünkkel ide-oda kell ugrálgatni, felvenni kis gömböket meg egyebek. Nem játszottam ezzel se, mivel szintén nem megy a gépemen (vagy nem volt kedvem zúzni vele), de jónak tűnik. Majd egyszer :)

Saira

Ezzel se zúztam, de szerintem simán mondhatom azt, hogy jó. És miért? Nos azért, mert egyrészt a Limbo-ra hasonlít, másrészt meg a NightSky HD készítőitől van. Akkor ez már rossz nem lehet, nem?

Your Doodles Are Bugged!

Az utolsó játék a listán. Vicces hogy ez a játék elindul nekem, de nem látom a háttérképeket (vagyis a pályát), így nincs értelme játszanom vele, de öcsém gépén kipróbáltam. Jah, hogy mi is ez? Ez egy ilyen rajzolgatós játék, aminek szintén nagy a divatja manapság. Van egy papír, amin kis rajzolt bogárkák ugrálnak és mászkálnak. Van egy mézesbödön, abba kell őket bevezetni úgy, hogy rajzolunk a tollunkkal nekik útvonalat, falakat, egyebeket. Később kifogyhat a toll, de ha visszavonjuk az előző vonalakat, akkor visszatöltődik. Egy kis tipp tőlem: Rajzoljuk meg a vonalat amit akarunk az ilyen "tollkiürülős" pályákon, majd az aljából szívjuk vissza a cuccot. Tehát 10 pixel vastag, de nekünk elég 1 pixel is, így az egérrel trükközzünk, hogy visszaszívjuk azt a 9 pixelt, így hosszabban tudunk rajzolni. Poénos játék, nekem nagyon tetszik.

Megtekintések száma: 49 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz