Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSHétfő, 2018/01/22, 03:07
Főoldal » 2016 » Április » 15 » "FOnline2238, vagy nem FOnline2238? Ez itt a kérdés"
19:39
"FOnline2238, vagy nem FOnline2238? Ez itt a kérdés"

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-07-01 23:16:00

Van egy kisebbfajta bajom, ami már nagyon zavar engem. Erről mesélek most.

Kevés MMO-val játszok, de amikkel több időt töltök el az átlagnál (ami nálam lehet 2-3 óra), azokra az a jellemző, hogy van bennük valami, ami miatt nagyonis le tudnak kötni.

Vegyük sorra nálam mi kell ahhoz, hogy egy MMO hosszú távon le tudjon kötni.

1. Lehetőleg legyen ingyenes. Az se baj ha fizetős, de akkor az ÖSSZES dolognak össze kell jönnie, amit itt felsorolok. Lehet hogy durva, de talán a legutolsónak kell a legjobban megvalósulnia.

2. A grafika nem fontos annyira. Mivel én nem vagyok olyan, hogy "AZTAK**VA MILYEN GRAFIKÁJA VAN ENNEK!!!" ember (és ez a mondat lehet negatív vagy pozitív amit az adott játékra mondok, és idézőjelbe írtam), így felőlem lehet 2D-s, felülnézetes, 3D-s, a legfontosabb az, hogy legyen HANGULATOS. Tehát olyan játékélménye legyen, ami több órára, esetleg napra is le tud kötni.

3. A játékmenete lehetőleg olyan legyen, hogy én ütöm meg az ellenfelet. Most mi a jó abban, hogy rákattintok, ütögeti magától az ellenfelet, és utána hurrá, nyertem? Ennek az ideje szerintem kezd már nagyonis lejárni. Szerintem ezért van sok MMOFPS, vagy ilyen Monster Hunter-szerű játékok, ahol TÉNYLEG nekünk kell ütni, nem kattintani egyszer oszt örülni hogy "Hááá de ügyes vagyok! ^^".

4. Ha lehet valamit Craft-olni, sajátkezűleg készíteni a játékban, az nálam hatalmas pluszt jelent. Szeretek ilyent alkotni, sőt, ez volt az első oka annak, hogy a Monster Hunter-t megkedveltem. Ha nem is pont Craft-olni, hanem valami hatalmas, egyedi dolgot lehet benne csinálni, ami nagyon ad a játék hangulatához (és sokat lehet vele szöszmötölni), akkor az úgyszíntén jó pontokat kap tőlem.

5. Végül elérkeztünk az utolsó ponthoz, amivel lehet vitát váltok ki, de le kell írnom. Mi az MMO? Massively Multiplayer Online játék, azaz "nagyonsokjátékosonlinegame". Hogy érik azt el, hogy több játékos játsszon egy játékkal? Hát vannak szerverek, amikre rácsatlakoznak a játékosok és zúznak vele. De egy MMO játszása közben mindig előjön a "Szerverleállási-fóbiám", miszerint: "Ha van egy multis játék, amiben nincs LAN/System Link/Ad-Hoc, akkor annak a napjai meg vannak számlálva". Lehet nevetni, cikizni, de szerintem a Steam se fog tartani örökké, a WoW se fog tartani örökké, mindennek egyszer vége lesz. Ezen javíthatnak a PRIVÁT SZERVEREK. Durva, de igaz. Ha van egy MMO, azt CSAK Neten lehet zúzni, így ha én netán tovább akarok vele zúzni, vagy pár év múlva újra elővenni, akkor hogy játszok vele, ha nincsenek privát szerverek? Ezért én általában megnézem, hogy az adott játékhoz van-e privát szeró, és ha igen, akkor rendesen működik-e. Úgy látom, hogy van 1-2 MMO, aminek én szívesen csinálnék / "rendeltetnék" egy-két privát szerót, mert fontosnak tartom, hogy utána is játszhassanak vele a játékosok. Persze ez mind illegális, jóltudom, de nem kérhetnek pénzt a szerver fenntartói, vagy ha jobban tetszik akkor csak haverok között játszanánk az adott játékkal. "Dehát akkor nem MMO!!!", jönne a válasz. Lehet, de ha már nincsenek szerverek, akkor hogy lehetne az? Vagy ha csak én egyedül akarok játszani vele, mintha Singleplayer lenne, az is olyan nagy baj? Úgy is lehet ezekkel a játékokkal játszani, és bár lehet nem adják vissza az eredeti szerverek fílingjét, de én úgyhiszem minél jobban ezekre a dolgokra kell törekedni mikor ilyet megalkotunk.

Nahde ez a kisebb iromány volt a bevezető, most jön a lényeg! "FOnline2238, vagy nem FOnline2238? Ez itt a kérdés", látszódik a címben.

A FOnline2238 egy Fallout 2 mod, aminek segítségével Online-t varázsolnak a játékba, pontosabban MMO lesz belőle. Mivel nagyon szeretem a posztapokaliptikus világot, valamint a Fallout-ot, és itt szinte minden megegyezik ami fentebb van, így úgygondoltam játszok vele. Ez Február végefelé volt, mégis elmesélem nektek (mivel nemszeretek blogolni, és ha már van blogom akkor írok valamit, de nincs miről írni, úgyhogy lolz).

Megtudtam hogy van ilyen mod, leszedtem, Fallout 2-t felraktam, kiderült hogy ez a mod még a Fallout 1-et is tartalmazza!!! :O Egyre jobb!!! Nahde elkezdtem játszani, és rájöttem, hogy kissé nehéz, és nem is barátkoztam másokkal, mert ottvoltak a haverok, felhívtam őket Ventrire, elmondtam mi a helyzet, és együtt zúztunk. Nagyon megvoltunk két hétig, de utána...

...két hét után történt pár dolog, ami elvette a kedvemet a játéktól. Előszöris kitaláltam, hogy én leszek a csapat fegyverkészítője (látjátok? Itt is lehet Craft-olni, nem is akárhogyan :D). Nagyon jól ment minden, mivel már nagyobb szintű voltam, így csinálhattam AK47-est, Sniper Rifle-t...stb...stb, és hozzá megannyi lőszert. Csakhogy a nyersanyagot nemkönnyű megtalálni, hát még utána összegyűjteni. Kb. 5 percig tart kiszedni 5 ásványt a földből, majd 5 percen keresztül nem csinálhatunk szinte semmit se. Ergo kb. 10 perc 5 ásvány. Nahmost nekem kellett 100 ásvány, aki akarja számolja ki ez mennyi idő. Azt is számolja bele, hogy vissza kell menni a sátramba, ami el van rejtve, majd belepakolni a cuccokat, majd vissza a vadonba, és nagynehezen találni ilyen helyet. Aztán ha eltörik a csákány, csinálni újat, amit nemlehet helyben, mert be kell menni a városba a barkácsolós helyre. De ha sokat barkácsolok akkor felnő a Cooldown, és 10 percig nem barkácsolhatok (vagy ha túl gyorsan csinálom, akár fél óráig). Szóval ezt számoljátok ki mennyi idő, én úgy 4-5 napra emlékszem. És minden megvolt, még a kis könyv is, amibe le van írva, hogy kell készíteni ezt-és-ezt a fegyvert. Majd mindent leraktam a sátorba.

Ekkor jött a hír, hogy Event van NCR-ben (ez az egyik város a játékban). Elmentem, és mi volt? Áááá seeemmmiii... csak az adminok mindenkit "megtréfáltak" azzal, hogy felrobbantották az egész k**va várost mindenestül, majd jót röhögtek rajtunk. Gratulálok! Még jó hogy semmi se volt nálam (max. 100 pénz, azt viszont könnyen szerezhetek).

Mikor meghalunk nem elég, hogy semmi se lesz nálunk, de még egy random helyen spawnolunk. Nos... nekem fogalmam se volt, hogy hol vagyok, hiába nézegettem a térképet (nem fedeztem fel minden helyet, az sok idő...). Így hát mentem folyton meghalni, hátha olyan helyre spawnolok ahol van is esélyem a túlélésre. És ekkor spawnoltam asszem Gekko városába. Olvastam, hogy ez védetlen hely, ergo nincsenek NPC őrök, akik megvédenének a játékosoktól (ez semmit se ér, olvasd majd el alant). Bemegyek, nézelődök, erre kijön egy csávó az egyik épületből. Tök nyugodtan megyek, mászkálok, mire ő:
-Te lengyel vagy?
-Nem, magyar

És AMINT elküldtem, előkapta a fegyverét, és szanaszétlőtt (szó szerint), majd próbált Lootolni, de rájött hogy semmi sincs nálam, mivel most respawnoltam. NEKED IS A JÓ K**VA ANYÁDAT!!! Mondtam is, hogyha nagyobb szintű leszek, ott fogok virítani Power Armor-ban, Minigun-nal, oszt meglátjuk hova valósi vagy, köcsög!

De nem, mert nem találkoztam vele újra (meg nem volt semmim se amit írtam fentebb). Viszont a haverokkal csináltunk egy új sátrat, amit mostmár mindenki látott, mindenki látta mit pakolunk bele, és minden közös volt. Nem, nem vert át egyik haver se, mindig megmondtuk mit veszünk ki, mit ne vegyen ki a másik...stb. A jó az, hogy CSAK az tudja hol a sátor, aki készítette (meg akik PONT akkor ottvoltak mellette). Mások is eljuthatnak oda HA követik azt, aki a sátorba megy. Így történt az, hogy egy csapat megpróbált hozzánk bejutni, de szétlőttük őket (MINDIG észre lehet venni hogy követnek, csak a hülyék nem veszik észre). Elintéztük őket, így örültünk, hogy senki se vette észre a sátrat.

Nahde kellett a sok fegyver meg minden. Oké! Akkor elő minden cuccomat, a könyvet, a sok ásványt, a mindent, és irány a város! Összerakunk jó sok fegyót meg minden ^^
Rányomok a városra, aztán hogy nyomás befelé. Töltőképernyő... tölt... tölt... tölt... tölt... És akkor mikor bejött a képernyő ezt látom: A "védett" városban ottvannak az NPC őrök, mind holtan, szétszakadva a város előtt és a városban is. Jobboldalt áll egy fazon, aki mintha lopakodna, mégis látom őt (nagy volt a skill-em hozzá). De a lényeg csak most jön: Baloldalt ahogy bejövök a városba, RÖGTÖN ott áll egy csávó Power Armor-ban, Minigun-nal a kezében, és AHOGY bevillant ez az egész kép hogy hol is vagyok, már csak azt láttam, ahogy a karakterem 68 felé szakad, és a lopakodós csávó kiszed mindent a hullámból, miközben én szinte teli torokból üvöltöm hogy "A JÓ TETVES K**VA ANYÁTOKAT B**SZÁTOK SZÁJBA TI F**SZOPÓ KÖCSÖGÖK!!!". Merthogy MINDEN amiért játszottam 4-5 napon át, naponta legalább 6-7 órát, az most kb. 5 másodperc alatt el is tűnt. Ennyi időt elpazaroltam az életemből úgymond (most lehet mondani hogyha megszűnnek a szerók amúgyis pazarlás, de ezt most hagyjuk...). Annyira ideges voltam, hogy letöröltem a játékot, írtam a fórumra, hogy mégis milyen dolog ez, hogy ilyent alkotnak ilyen kis köcsög noliferek. Erre mondták, hogy legközelebb ne menjek abba a városba... DE AZ A 2. KEZDŐVÁROS B**DMEG!!! De az elsőben is eljátszhatják ezt, de semmi gooond... Azt meg inkább hagyjuk, hogy csinálni akartunk klánt, akinek saját bázisa van, és így meg lehet védeni magunkat NPC katonákkal (akiknek mi adjuk a fegyvert), saját Craft-olós helyünk van, mindig kaphatunk alkatrészeket a kukából, viszont bányászós helyet nekünk kell keresni. Erre gyűjtöttünk 30k-t, ebből 5k volt nálam, amit így most el is vettek. De ha úgynézzük "lényegtelen", mert az az NPC akinél a bázist lehet venni az Gekko-ban van, és azt se tudom hogy hol. Márpedig már ti is tudjátok, hogy Gekko az egy s**r hely...........

Ekkor fogtam, és letöröltem a játékot kb. 10 másodperc alatt (vagy kevesebb). Ilyen instant ALT-F4 -> Uninstall volt az egész. Azóta letörölték az összes karaktert és mindent a szerverről (mivel karbantartás volt, mert béta ez az egész), és újrakezdték. Nahde kitudja, hogy azóta hány ember alkot ilyet? Meg ahogy hallom az is menő lett, hogy bombát raknak le titokban a városba mindenhová, majd felrobbantják magukat, és az egész várost is (öngyilkos merénylő). Viccesnek vicces, de csak annak aki nem robban fel...

És ITT jön újra a cím, "FOnline2238 vagy nem FOnline2238?". Nagyon nagy kérdés, mert hiányzik. Mindezek ellenére amik történtek benne, igenis hiányzik a játék, és játszanék vele... Maradt három választásom:
1. Visszalépek, játszok, és néha-néha mindent le-letörölnek, szenvedek mert a sok csíra lelő mindig, elcsórják mindenem. VAAAGY...
2. Nem játszok vele egyáltalán. Viszont most egyetlen olyan MMO-t vagy játékot se tudok mondani, ami hirtelenjében így lekötne, vagy más játékon járna az eszem (most épp a Crackdown 2-n jár, hogy a készítők tényleg Skótok, mert egy apró fícsörért, a System Link-ért se voltak hajlandóak dolgozni... ők is elmehetnek a p**sába). VAAAGY...
3. Megvárom, míg kiadják a fájlokat, hogy mi is csinálhassunk hozzá szervert. Bizony, lesz ilyen is, ELVILEG ebben a hónapban, de legkésőbb Augusztus végéig. Ekkor gyorsba leszedem a szerverfájlokat, áttanulmányozom őket, megnézem hogy lehet moddolni (bár ahhoz programozni kell, énmeg nemsűrűn tudok, öcsém viszont igazi pr0), így akár saját modokat is gyárthatnánk hozzá. Esetleg le is fordíthatnánk Magyarra (bár az ékezeteket nem támogatja a játék, lehet azt is megtudnánk oldani valahogy).

Csak az a gáz, hogy hiába lenne szeró, ha senki se játszana rajta. Márpedig egy Magyar Fallout Online-os szeró igencsak jó lenne, HA normálisan viselkednek rajta a játékosok, és nem ölik meg egymást a városon belül.

Nah, ti mit gondoltok erről az egészről? Jó ez a Fallout Online? Ti játszottatok már vele? Örülnétek a privát szerónak (ami mellesleg legális, mivel alapból nem MMO a játék)?

Megtekintések száma: 87 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz