Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/02/25, 04:48
Főoldal » 2016 » Április » 15 » FELTÁMADT HAMVAIBÓL!!!
20:35
FELTÁMADT HAMVAIBÓL!!!

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-12-19 21:25:00

Elgondolkodtam azon, hogy TÉNYLEG új X360-ast kell vennem vagy sem

Nem közöltem sokakkal, csak pár emberrel, de most mindenki megtudhatja, hogy ismételten tönkrement az X360-asom... negyedszerre.............

Igaz ez nem most volt hanem lassan 1 hónapja, mikor azelőtt elvittem és megcsinálták garanciával, azelőtt 1 hónappal meg rendesen. A legelső alkalom (ha az volt a legelső egyáltalán) pedig Februárban volt, de akkor még nem az enyém volt a gép.

Most hogy 4. alkalommal tönkrement azon gondolkodtam hogy mit is kellene vele csinálni. Sokat gondolkodtam nagyon, úgy tegnap estig, mikoris választottam egyet az alábbi lehetőségek közül:

1. Leadom a boltba alkatrésznek, hogy kapjak belőle egy kis pénzt (vagy eladom annak aki hajlandó érte fizetni 1000 Ft-nál többet /jóval többet :D/)

2. Kidobom a kukába, mert kb. annyit ér az egész

3. Megjavítom, mert awesome vagyok

Elemezzük a választásokat!

Az első azért nemjó, mert ha a boltban adom el kitudja mennyit kapok érte. Szerintem semennyit, mivel 3LED-es, nem kapcsol be, az olvasója se nyílik ki állandóan és a többi. Tehát ez ilyen felejtős dolog. Jah, hogy eltudom adni másnak? Mégis ki lenne olyan hogy erre egyáltalán pénzt költ, ha tudja hogy rossz és kb. 7000 Ft a javítási költsége? És utána lehet hogy nemlesz jó...

A második lehetőség az "jó" lett volna, mert ott lett volna a kukában, senki se törődött volna vele, elviszik a szeméttelepre és ott rohad meg. És senkinek nincs rá gondja. Csakhogy nekem van pár olyan cuccom ami tönkrement már nagyon régen, és mégis megtartottam azokat, mint pl. a PS1-est (amit szeretnék megjavíttatni jövőre), a DreamCast-et (ami nem is ment tönkre annyira, most megszereltem és majdnem tökéletesen megy), és most az X360-asomat is. Inkább megtartom, és lesz ami lesz...

Aztán betelt a pohár, "JÁTSZANI AKAROK!!!", kiáltottam fel, persze csak magamban. Ígyhát tegnap este végignéztem pár videót, guide-ot, miegyebet, majd elővettem ma az X360-asomat, mondván hogy "Úgyis megtudom szerelni...". Felállítottam az X360-ast, bekapcsoltam. Bekapcsolt, pár pillanat múlva 3LED. Király vagy, kikapcsoltam, megütögettem alul egy kicsit. Ugyanis ha 3LED-es az X360-as akkor a CPU vagy a GPU (vagy mindkettő) leválik az alaplapról egy kicsit a forrasztási résznél, és ezzel a mozdulattal (ahol nem erősen, csak épphogy ütögetjük) visszamehet a helyére. 3-4 próbálkozás után rájöttem, hogy ez nem fog összejönni. Jöjjön hát a B terv!

A B terv az az úgynevezett "Towel Trick", azaz "Törölközős Trükk". Nem, nem vizes törölközővel csapkodom az X360-ast miközben üvöltözök rá hogy "MUKODJ!!!!!!!", ez egészen más. Előszedek három törölközőt, bekapcsolom az X360-ast, és szépen becsomagolom a törölközőkbe, és ígyhagyom cirka 20-30 percig. Ezzel azt érem el elvileg hogy hatalmas nagy hőség keletkezik benne, cirka 70-80 fok, aminek hatására elvileg visszaolvadhatnak azok a részek amik szétmentek. Ha nem akkor meg b**szameg XD.

Vártam olyan 23-24 percet, majd kicsomagoltam az X360-ast. Olyan volt mintha újra karácsony lenne :D (ami pár nap múlva lesz, de mind1). Mikor megláttam magát a gépet, akkor a LED-ek még mindig ugyanúgy villogtak. Ezek szerint nem keletkezett benne túl nagy hő, ugyanis akkor talán csak 2 LED villog (a két baloldali, jelezvén hogy túlmelegedett a gép, amikoris kikapcsol, majd bekapcsolás után figyelmeztet hogy nincs jó helyre rakva...stb). Sebaj, talán jó lesz, pihentetem 20-30 percet.

Bő fél óra után bekapcsoltam a gépet, izgatottan figyelvén hogy mi lesz most. ÉS BEINDULT!!! MEGJAVULT AZ X360-ASOM!!! :D

És itt véget is ért az öröm. Nem, nem ment tönkre, csupán eszembejutott az, hogy ez a törölközős trükk nem tart örökké. Lehet játszok egy játékkal 10-20 percet, vagy 5-öt, és máris újra 3LED-es lesz a gép. De most működik, most még lehet vele zúzni. AKKOR SZERELJÜK MEG!!!

Igenám, de ahhoz hogy játszhassak be kellene rakni egy lemezt. DE AZ ÉN OLVASÓM ROSSZ ÉS NEM NYÍLIK KI! Hogyan lehetne azt megoldani? Próbáltam szétfeszíteni meg minden, de nem jött össze. Akkor maradt egy utolsó megoldás: Darabokra kell szedni az olvasót. Ehhez szét kell szedni az X360-ast, ami meg olyan dolog hogyha elrontok valamit akkor soha többé nemfog bekapcsolni.

...és??? Ettől rosszabb állapotban már nemigen lehet :D. Így szétszereltem Faterommal közösen. Rájöttünk hogy mi-hogyan működik, hogy ez mi, az mi, amaz mi, majd szétszedtük az olvasót is. Utána már működött minden, és most is tökéletesen működik, beolvas mindent, kiadja a lemezeket...stb. Igenám, de a nagy szerelés közben volt hogy be volt kapcsolva az X360-as, és túlmelegedett (2LED-es lett), és kikapcsolt. Dehát nincs rajta burkolat, mitől melegedhetett be?

Attól, hogy nincs semmi ami elvonja a hőt. Ezért ráraktam azt a kis hőelvezető műanyag borításos cuccost a ventillátorokhoz, és lássatok csodát: 80 fokról rögtön 61 fokra lement a CPU, a GPU pedig 50 fokon van. De ez még mindig sok, NAGYON sok, úgyhogy valamivel meg kell oldani a hűtését (azon kívül hogy nemlesz rajta a burkolata soha többé, max. ha el kell adni vagy bevinni alkatrésznek). Ez még odébb van, várom az ötleteket hogy mitől lehetne életben tartani az X360-ast, ha nem is örökké, de sok évig (vagy addig amíg nem lesz fölös pénzem egy újra).

Úgyhogy most az a helyzet hogy újra működik az X360-asom. Nemtudom meddig, de addigis sokat fogok játszani vele, és végigzúzok sok játékot, mert ami kellett a HDD-ről azt mindent lementettem, mentéseket, profilokat, miegymást, ha netán az új X360-asomra (ha lesz) átmásolhassam azokat.

 

És ha ez tönkremegy... les**rom, mert meg fogom szerelni, és Fater is szívesen segít benne :D

Megtekintések száma: 51 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz