Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:23
Főoldal » 2016 » Április » 15 » DmC véleményezés – Avagy TRC végigvitte a DmC-t!!!!!!!!!! 2. rész
21:36
DmC véleményezés – Avagy TRC végigvitte a DmC-t!!!!!!!!!! 2. rész

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2013-02-03 18:40:00

A címben szerepel egy alcím, ami igaz: TÉNYLEG lezúztam a DmC-t, és leírom a véleményem róla. Hosszú lesz, NAGYON hosszú, de olvassátok el, HA MERITEK! ITT A BEJEGYZÉS FOLYTATÁSA!!!

AZ ELŐZŐ RÉSZ TARTALMÁBÓL:

"Négy generátort kell beüzemelnünk, hogy tovább juthassunk, és ehhez négy különböző alagútba kell mennünk. Okés, kezdjük! Ezek a Dreamrunner-ek kezdenek erősen a God of War szatírjaira hajazni, mármint annyira idegesítőek. Egy ilyen pörgős cucc beindítása után kékes lézer ment szerteszéjjel a teremben, beaktiválva az első generátort, aminek egy részét középen ütéssel kellett betájolni. Kisebb logikai rész, hinnye, ilyet is tud a játék (így a legvégén). Gyorsan betájlotam az összeset (nem nagy dolog, full egyszerű), és mentem a következő generátorhoz, így már nem kell szenvednem csak velük. A második generátor aktiválása után elmondja Vürgil, hogyha akarom, beállíthatom előre a tájolást, és utána aktiválom be a megmaradt generátorokat, vagy előbb a generátorokat aktiválom be, és utána tájolok. Milyen „fura”, hogy ezt így már elsőre levágtam és már betájoltam, de azért köszi a tippet. A harmadik beaktiválása után kérdezi Vürgil: „Volt valami probléma?”, mire Donte: „Nem, de majd később tájolom be őket”. o_O ÖCSÉM!!! Már betájoltam!!! Ez a Donte tényleg egy idióta… Ez meg gyönyörű volt, mert a negyedik generátornál jött két kedves Rage, de az egyiket szétvertem, a másik meg kb. önszántából leugrott a szakadékba és meghalt. Kösz, hogy időt spóroltok nekem! ^^

Visszaérek, mit látok? Azt, hogy nem megy a rendszer, mert be kell tájolnom a dolgokat, HIÁBA van már előre megoldva. Király, akkor nem tudom, miről beszélt Vürgil… Oké, akkor tájolok, úgyis röpke 5 másodpercet vesz igénybe… éééés nem. Miért nem?"

 

ÉS A FOLYTATÁS:

Mert most jön a trükkös rész: Én csak azt HITTEM, hogy ez egy full egyszerű logikai rész lesz, de azért több ennél. Ugyanis a kék kis tájolós dolgok világítanak, akárcsak a szerverek, és különböző ábrák vannak alatta, így az ábrákat a megfelelő részhez kell rakni. Ahogy rakosgattam, Vürgil és Donte diskuráltak. Donte: „Hogy-hogy ennyire jól tudod kezelni a gépeket és hackerkedni tudsz?”. Vürgil: „Még kiskoromban tanítottam meg magam erre, mert úgy éreztem, hogy ez jó. A gépekben leltem meg a biztonságomat és az örömömet……. És te miben?”. Donte: „A k**vázásban és a dugásban...... de a számítógépes dolog is jónak hangzik!”. Höhö, de vicces valaki!

Végre betájoltam a dolgokat, kinyílt a kapu, ami egy hosszú folyosót rejtett. Elmondja Vürgil, hogy be kell zárni a Hellgate-et, és akkor sebezhető lesz Mundus, ki lehet nyírni, mindenki örülni fog. Hát még én, hiszen az UTOLSÓ PÁLYA JÖN!!! VÉGRE!!!

A kezdésnél egy pillanatra azt hittem, hogy a CoD – Black Ops 2 trailere megy, ahogy Mundus kezét mutatták, hogy mutogat. Mérges, mert megöltük a gyerekét. Nem, az Vürgil volt, bocs! De azért visszaszól Donte, hogy „Mert megölted a mutert!” Itt beszélgetnek egy darabig a szabaCCSágról, és hogy felszabadítja az emberiséget Donte, mire Mundus elmagyarázza, hogy az emberek hülyék. Merthogy éheznek, háborúznak, ölnek…stb, pedig van szabadságuk, ő csak rendszert vitt a dolgokba, hogy minden működjön. De Donte ezt is elcseszte, mert háborúzás van, halál…stb. Donte felbőszítette Mundust, és ő meg szépen leröpítette őt a városba, egy tetőre, ahol elkezdődött a Bossfight, de előtte Mundus szépen ki akarta szedni Donte szívét. Mit csinált Vürgil közben? Odament a kis Yamatoval (a kardja), és lenyomta a Hellgate-et. Közben Donte kifordult szemekkel nézelődött, mivel alig bírta már szusszal. De a Hellgate leomlott, minden ember látta a szörnyeket, a démonokat, a propagandát, úgyhogy most mindenki nagyon örült magának. Mundust meg leszúrta Vürgil a Yamatoval, mire Donte lelökte őt a tetőről, és még utána is köpött, a csula meg az arcára landolt. Bravó, ez utóbbi jelenet nagyon kellett, halljátok-é. Közben omladozik be a város, az emberek pusztulnak, beszippant mindent Mundus teteme, a házakat, törmeléket, autókat, és így egy rohadtnagy, törmelékekből és egyebekből épült óriásinagy monstrum keletkezik, és ez a szörny (amitől akad a játék mint atom) a valódi Mundus. Ekkor jön rá, hogy Vürgil is Nephilim, úgyhogy ki kellene nyírni. Donte elmondja, hogy a szemét kell bántalmazni, mert akkor lehet magát Mundust is, úgyhogy meg kell várni, míg Vürgil „kinyittatja” a szemét, hogy szétszedjük a szemét szemét (höhö, én is de k**vára vicces vagyok, nem?). Közben szöveg: „I am Mundus!”, mire Donte: „YOU’RE AN ASSHOLE!”. És most jön a slusszpoén: Eddig VÉGIG videó ment, jó hosszú, azt hittem elalszok, csak az írás tartott ébren :D

Itt kisebb interaktív jelenet jött, nem is igazi Bossfight, amiben Vürgilnek kellett segíteni, hol meg ő segített nekünk. Rájövünk, hogy be kell mászni Mundus testébe, és úgy kell őt kinyírni, de mivel most egy irodaházban vagyunk, előbb ki kellene jutni a szabadba. Mundus magával ragadja Vürgilt, elnyeli a testébe, és Donte mérges lesz. Innentől kezdődik a tényleges Bossfight, ahol már tényleg harcolni kell és nem ide-oda ugrálni. A poén az, hogy a két kezét kell szétverni, és két külön HP csíkja van (mint annó a kedves Lilith-nek és gyermekének).

Hopp, egy kéz lent, amivel félig-meddig kihúztuk Vürgilt a csávából, meg Mundus testéből, de le kell szedni a másik kezét is. És már lent is van, akárcsak a másik szeme. Ekkor láttam azt, hogy Donte valójában nem is az épület tetején áll, hanem lebeg rajta, ergo bugos a pálya. Amúgy épphogy észrevettem, nem keresem az ilyen hibákat, pedig találni bőven. Most egy újabb HP csík jelent meg, most a testét kell bezúzni, pontosabban a fejét, a nyitott száját kell ütlegelni. Esküszöm ennél vontatottabb résszel még nem találkoztam a játékban, még jó, hogy ez az utolsó pálya (ami tartogat még meglepetést, ha jól informálódtam korábban).

Lement Mundus életereje, Donte beugrik a testébe, ahol jól ketté is vágja azt. Tehát a nagyobb Mundus-förmedvénynek a gyomrába ugrik, és ott vágja ketté az igazi, kisebb testű Mundust. De szerintem értitek. És most Vürgil és Donte is nagyon örül, megcsinálták, legyőzték Mundust, hurrá. Sőt, Donte megjegyzi, hogy „I did it”, majd Vürgil vállára helyezi a kezét, és nézik a szép és gyönyörű lerombolt és égő várost. Hopp, Twitter. Twitteren írkálják a dolgokat, hogy mindenütt démonok vannak, képek vannak róluk, és mindenki agyf**zt kapott. Jön is az üzenet: „WE HAVE AWOKEN”, vagyis „FELÉBREDTÜNK”. Vége a pályának (csak SS ranggal, a fenébe! :P).

És igen, elszámoltam magam, mert voltaképpen ez a 20. pálya, ami most következik, vagyis most jön a vége, nem az előbb. De hát ha kinyírtuk Mundust, akkor mi van hátra? Mi maradt még? Mit kell még végrehajtania Donténak? MI LEHET AZ???

Elárulom: Az, hogy Kat, Donte és Vürgil nézik, ahogy Limbo valósággá vált, és egybevegyült a valódi világgal. Így mindenki örül, Vürgil szerint így már lehet uralkodnia neki és Donténak is. Donte értetlenkedik, hogy miért kellene uralkodni? Vürgil meg elmondja, hogy nem úgy uralkodni, mint Mundus, hanem normálisan. És ekkor kiderül, hogy Vürgil megveti az embereket, és ő a saját szabaCCSágáért harcolt. Megmentettük az emberiséget, és mindenki örült. Erre Donte kiakad, hogy Kat rengeteget segített, miért kell Vürgilnek hülyének lennie? Donte mondja, hogy nem uralkodhat Vürgil a Mundus helyett, milyen ez már??? Mindketten nagyon mérgesek lesznek, és jön az, amire mindenki számít, az igazi über kliséjelenet: A két testvér a legutolsó pályán egymás ellen harcol, vagyis Vürgil Bossfight következik. KI HITTE VOLNA???

Sok hülyeség után (pl. „Vürgil ne tedd ezt!”, meg „Még nem késő!”…stb), olyan könnyen lezúztam Vürgilt, hogy szinte csak hagyta magát. A végén regenerálódott a HP-ja, és nem lehetett őt sebezni, de kb. fél pillanat alatt rájöttem, hogy úgy lehet őt kinyírni, ha benyomom a Devil Triggert. Aztán vagy fél percen keresztül szúrja le Vürgilt, de Kat kérésére abbahagyja azt, kezet nyújt neki, hogy „Kejjé fő tesó, jó gyerek vagy te azé!”. „Mostantól én védem a világot”, mondja Donte, mire Vürgil megjegyzi, hogy „Te nem vagy ember, és soha nem leszel az. Rossz oldalt választottál.” Donte tényleg nem lesz ember, mert ő félig angyal, félig démon, viszont Dante félig ember és félig démon. Az kevésbé klisésebb. Egyébként elkezdett őszülni a haja mint atom Donténak, szóval előbb-utóbb teljesen ősz lesz, de most félig fekete, félig ősz, hogy még idiótábbnak nézzen ki.

Kész, vége, stáblista, ahol sok concept art, zene, készítők…stb egyéb megy. Lenyomtam, pedig nem szoktam az ilyeneket lenyomni, de itt muszáj volt. Jött is az Achievement: „The end? Don’t bet on it!” És ez zavar, de legalább SSS-t kaptam itt is (Vürgil…. Gagyi vagy!). A készítők meg gratuláltak, hogy lezúztam a gamét, még nehezebb módot választhatok, valamint olyat, ahol Donténak fehér haja lesz, hátha attól jobban megkedvelem őt. Ez nem így működik, barmok!

 

 

És igen, lezúztam, itt a bizonyíték, és most szépen fogom, és elemzem azt, amit tapasztaltam. Lehet, egyesek meg fognak lepődni, beszólnak, AKÁRMI, de ezt akkor is leírom: A DmC nem ANNYIRA rossz játék, DE nem Devil May Cry játék. Mint ahogyan azt párszor elmondtam még jóval az előtt, hogy megjelent volna: Ha más lenne a karakterek neve, beállítása, akármi, akkor simán rávágnám, hogy ez egy naCCerű játék lett. Kissé gagyi a története, a karakterek kinézete, de amúgy naCCerű játék. Itt viszont azért nem teljes az összkép, mivel muszáj volt nekik rebootolni a Devil May Cry-t, amiben voltak érdekes történeti fordulatok, voltak gagyik, de akkor SE művelték azt, amit most a kedves Ninja Theory. Őket sose szerettem, és ez a játék se változtatja meg a véleményemet róluk. Középszerű Hack and Slasheket csinálnak, amiket a Hype ad el, mint ahogyan ezt a játékot is. Nem mondom, hogy „Hű de rossz volt”, vagy ilyesmi, de nem is az a „Hű de jó” játék. Egyszer lezúztam, elég is volt, míg más Devil May Cry-okat simán lenyomtam többször is (főleg a harmadik részt). Sok ember szerint azért akadtak ki a rajongók (amit egyesek idézőjelbe tesznek, merthogy az nem rajongó, akinek ez a szutyok nem tetszik, meg nem időrendbe zúzta le a gamékat meg a satöbbi, szerintem az ilyenek kussoljanak), mert Donte másképp néz ki. Nem csak ezzel van a baj, a története gagyi, a grafikája helyenként furán néz ki (főleg a karakterek), egy-két dolog nem jól van kivitelezve, de az összkép nálam mégis elérte a 70%-ot.

És hogy miért nem többet? Azért, mert Donte pár másik játékban is feltűnt (pl. PlayStation All-Stars Battle Royale), és ott is ő szerepel, és nem Dante. Ez pedig kissé fáj, mert Dante sokkalta menőbb, mint Donte, és ez számomra már így is marad. Voltak Donténak is egyszer-kétszer jó pillanatai, de egy játékot úgy eladni, hogy a karakter félpercenként káromkodik, az gáz. Nem mintha nem lett volna olyan nagy poén mondjuk a Bulletstorm, hogy különböző szövegeket nyomatott a karakter, de a Half Life 2 is elég jóra sikerült. Jó, utóbbiban nem beszél Gordon bácsi, DE az NPC-k igen, és egyikük se káromkodik. Hozhatnék még fel példákat, de mindegy. Úgy érzem, leírtam mindent fentebb röpke 15 oldalnyi Word dokumentumos szövegként, el lehet olvasni, tanulmányozni, elemezni, hogy ÉN hogyan látom a dolgokat, de legyen elég annyi, hogyha lesz új DmC rész, akkor TALÁN annak is adok egy esélyt, vagy ha mást nem, akkor lezúzom, mint ezzel tettem. Addig is várom az ezerszer jobbnak tűnő (mert az is) Metal Gear Rising-ot, vagy bármilyen más játékot ebben az évben, amire nem dobálom rá rögtön a „EZ GAME OF THE YEAR JÁTÉK!!!” jelzőt, mint egyesek vaktában. Mert hogy ez nem GotY, az biztos…

 

TRC out, megérdemlek egy kis pihenést, és aztán belevetem magam egy értelmes játékba, mondjuk a Dead Space 3-ba >:3

 

KIEGÉSZÍTÉS:

Annak felettébb örülök, hogy a korábbi trailerekben látható dolgok EGYÁLTALÁN nem szerepeltek a játékban, név szerint az, hogy Donte le van tartóztatva, idióta bevert feje van (így is idióta a feje, hát még úgy), illetve egyáltalán nem dohányzik. Ezt legalább köszönöm a Ninja Theory-nak :)

Megtekintések száma: 101 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz