Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:17
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Demon's Souls - Egy kegyetlen játék
21:10
Demon's Souls - Egy kegyetlen játék

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2011-09-07 22:26:00

Egy kisebb beszámoló a legelső Demon's Souls-os napomról, mert sikerült megszereznem a játékot

Áh... Demon's Souls... mit is mesélhetnék róla... Ez egy középkori környezetben játszódó game, ahol nekünk hatalmas démonokat kell megölni, a procedúra közben begyűjteni a lelküket, majd a játék legvégén a leghatalmasabb démont is le kell győzni. Jah, mondtam már hogy a világ legnehezebb játékai között tartják számon? :D

A mai napon beugrottam Pestre, mivel a jatekaim.hu-n láttam pár gamét, amit érdemes lenne megszerezni PS3-ra. Csakhogy nekem egyetlen egy játékra volt pénzem, amit már régóta meg akartam szerezni, ez pediglen a Demon's Souls (mi más, ha már erről szól a blogbejegyzés :D). Miután megszereztem és hazaértem, nem kezdtem el egyből játszani vele, előtte beleolvasgattam a Manual-ba. Semmi értelmeset nem láttam ott, se az irányítás nem érdekelt, se a különböző bejegyzések. Láttam össz-vissz 1-2 Gameplay videót az első pályáról és a Tutorialból, de többet nem. Leírásokat sem olvastam (pedig letöltöttem egy hivatalos Guide-ot is, annak is csak a tartalomjegyzékét néztem meg maximum, ami nem mondott túl sokat). Úgy gondoltam, hogy lehet hogy ez egy nagyon nehéz game, de én majd felülkerekedem rajta.

Kezdésképpen jött a karaktergenerálás. Meg is jegyeztem hogy olyan nyomorultul van megoldva, mivel ha én azt akarom hogy ne legyen olyan széles a karakter orra, akkor hosszabb lesz, aztán persze azt akarom hogy kisebb legyen akkor meg szélesebb lesz... Persze sikerült megoldani hogy emberszerű kinézetem legyen. Kitaláltam hogy én Wanderer akarok lenni, de végül mégiscsak a Hunter mellett döntöttem, mert kitudja mikor lesz szükségem arra hogy messzebbre támadjak.

És akkor el is indult a Tutorial. Mihály barátomnak szóban közvetítettem az eseményeket, mikoris megszakadt a Net és kidobott a TeamSpeak. Mondom sebaj, úgyis újra fog csatlakozni. Újra is csatlakozott, de nem ezen lepődtem meg a legjobban, hanem azon, hogy ilyenkor BÁRHOL tartok a játékban, kidob a főmenübe. Vicces hogy már vagy 5 perce játszottam és kezdhettem az egész részt elölről, MIKÖZBEN az életerőm már kevés volt és gyógyítós tárgyaim is alig voltak már. Örültem neki nagyon, mondhatom. Poén hogy ezt még vagy 4x-5x eljátszotta a Net, roppant mód értékeltem. De utána már semmi probléma nem volt.

A Tutorial-ban nagyjából mindent elmondtak amit kellett, majd jött is az első főellenség, Vanguard. Láttam róla 1-2 videót, és tudom is hogy meg lehet őt ölni, de alig tudtam beleütni vagy 5x-6x, elfogyott a staminám, és ő egy laza mozdulattal kinyírt. A stamina úgy működik ebben a játékban, hogy ez kell ahhoz hogy guruljunk, fussunk, védekezzünk, és hogy támadjunk. Bizony, szinte minden értelmes lépéshez a staminánkra van szükség. Ha túl sokat támadunk, akkor nem tudunk védekezni vagy elgurulni, vagy fordítva. Ha egyhelyben állunk (és nem védekezünk) akkor feltöltődik szép lassan, de nem olyan vészes. Lényeg a lényeg, hogy Vanguard szépen kinyírt, és bekerültem a Nexus-ba.

A Nexus az a főbázis, ha nevezhetjük így. Itt lehet fegyvereket venni, felújítani (pluszba még a többi helyszínen ahol szörnyek is vannak), valamint megnézni hogy ki a legjobb játékos meg egyebek. Sőt, ha nagyon ügyesek vagyunk, meg is lehet halni. Én ugyan nem haltam meg, de láttam pár vértócsát itt-ott. Küldetések közben pedig szellemeket is! Ezt azért fontos megemlíteni, mert a játék folyamatosan a Netre van csatlakoztatva, ha be vagyunk lépve PSN-re (és miért ne lennénk?). Éppen ezért volt az hogy kidobott a főmenübe mikor megszakadt a Netem. Miért kell folyton a Netre csatlakozva lennie? Azért, mert a többi játékossal bármikor találkozhatunk. Ezt úgy kell érteni, hogyha a közelünkben van egy játékos, akkor őt szellemként láthatjuk. Látjuk azt ahogyan megy fel a lépcsőn, kinyitja az ajtót, ütögeti a levegőt...stb. Ha netán meghalt volna valaki valahol, akkor egy vértócsát hagy maga után, amit megérintve láthatjuk az utolsó pillanatait. Sokszor azt hittem hogy olyat fogok látni hogy ütöget valahol a semmibe majd összeesik, de inkább olyanokat láttam hogy az egyértelmű csapda elé vagy szakadékhoz odaáll és ott hal meg mert lezuhant vagy bármi. Csodálkoztam is nagyokat. Ezen kívül lehet még úgy is kommunikálni a játékosokkal, hogy üzeneteket hagyunk nekik, vagy elolvassuk azokat. Ezek ilyen vöröslő szövegek, amikre ha ránézünk tudjuk őket olvasni és értékelni. Én mikor mentem az egyik résznél, írtak egy olyan üzenetet hogy "Jobbra". Mondom oké, de mivan job... JUJJJ!!! Majd hirtelen védekeztem is, mert jobbról megtámadtak. Nem mintha nem védekeznék szinte folyamatosan bárhová is megyek, de üzenetek olvasásakor nem lehet védekezni (akárcsak a vértócsák érintésekor). Szóval akár csapdaként is vehettem volna ezt az üzenetet. Mint ahogyan azt amikor egy szűk résznél kell átmenni és rengeteg ellenfél van ott. Mielőtt odamehetnék, van egy kis rész, ahol ilyen golyók vannak, és meg lehet támadni. Írja egy szöveg hogy "Támadj!", mellette egy másik: "Ne támadj!". Most akkor melyik? Támadtam, nem történt semmi... Aztán ahogy továbbmentem és alig bírtam a szörnyektől kikerülni onnan, mögöttem beindult a golyó és majdnem kinyírt... Vicces volt.

Hozzáteszem ezek a szövegek előre betápláltak. Azaz nincs olyan hogy bármit írhatok, muszáj egy adott listából kiválasztani azokat. Én eddig egyszer írtam szöveget, azt amit vagy több százszor láttam. Ez pedig a "Please recommend this, I'm in trouble!", azaz "Kérlek ajánld ezt, mert bajban vagyok!". Mint már mondottam nemcsak olvasni, de ajánlani is lehet a szövegeket, ami felgyógyítja a szöveg íróját. Ergo ha bármelyik szöveget csak úgy ajánlom (lájkolom? :D), ami semmibe se kerül az én részemről, max. pár pillanatomba, akkor a szöveg írójának életereje felgyógyul. Jó hogy az én szövegemet kb. le se s**rták, de ez mindegy.

Az első pályarészt simán teljesítettem. Volt egy ellenfél aki elég sokat sebzett, bár ezt sejteni lehetett a vörösen izzó szemei miatt, de legyűrtem őt. Aztán jött az első főellenség, akit úgy hívtak hogy Phalanx. Ennél találóbb neve nem is lehetett volna. Ez egy hatalmas nagy massza volt (én csigának neveztem el őket), amiket jópár kisebb csiga vett körül. Van egy kis fekete massza, aminek az elején pajzs van, és egy hatalmas nagy dárda, amit mintha ki is tudna lőni. No... ebből volt vagy 50 Phalanx körül, aki szimplán egy nagydarab csiga volt. Miután legyűrtem a sok kiscsigát (amiket csak hátulról kell sebezni), simán begyűrtem Phalanx-ot is. Nagyon boldog voltam, mert egyszer se haltam meg.

Aztán mentem tovább. Ott már komolyabb dolgok voltak, meg is haltam egyszer, mert volt egy híd amin át kellett menni, és jól átb**zott az egyik szöveg. Írja, hogy "Ne állj meg". Továbbmegyek: "Vagy egy-két helyen". Oké, befutottam, jééé hát itt van loot! Akkor lootoljunk! Hatalmas nagy zúgás, és már csak azt vettem észre, hogy a híd lángokban áll, velem együtt, és egyetlen ütésből kinyírt a sárkány, mert szénné égetett mindent. Király, most milesz??? Semmi különös, kezdhetem elölről az egész pályát (persze Phalanx után, mert őt már legyőztem). Le kellett gyűrnöm az összes létező ellenfelet újra, majd meg kellett érinteni a vértócsámat és így visszakaptam a lelkeimet. Merthogy ha legyőzök valakit vagy valamit, kapok lelkeket. Ezekből lehet a statisztikákra rakni, tárgyakat vásárolni, fegyvereket upgrade-elni...stb, szóval igencsak fontosak. Ha netán lelépnénk a halálunk után, vagy nem a pálya elején (esetleg közepén) elheyezett Archstone-oknál lépnénk ki a Nexus-ba, akkor minden addigi lelkünk elvész. Sőt, ha meghalunk, az ÖSSZES lelkünk elvész, hacsak nem szerezzük vissza. Röviden és tömören: Ha én játszok 6 órán át, és gyűjtöttem vért izzadva 6millió lelket, akkor ha meghalok és kilépek, mind a 6 órás grindolásom a semmibe ment. Aranyos, nem? ^^

Miután túléltem a sárkányt és továbbmentem jópár nehéz részen, jött pár olyan ellenség amik ellen úgy gondoltam hogy nem harcolok, mert minek? Ott a nagy kapu, azon átmegyek és már nem is lesz gondom. És tényleg nem is volt, csak megjelent a Tower Knight. Ez egy lovag, talpig kemény páncélzatban, hatalmas nagy dárdával és egy hatalmas nagy pajzsa is van, amivel tökéletesen tudja takarni magát szemből. Jah, említettem már azt hogy ez a kastély udvarán van, és hogy az emeleten vagy 20 íjász lő rám miközben a Tower Knight ellen harcolok? Vagy esetleg kihagytam azt az apró részletet is hogy a Tower Knight vagy 20x nagyobb mint én???

Roppant mód örültem neki, mert ez olyan volt mint a zuhanó repülőről a süllyedő hajóra ugrani. Gyógynövényeim alig vannak, és ez a kiskecseg egy ütésből leviszi majdnem az összes életerőmet. Gyorsan végigfutottam a párkányokon, kinyírva az összes íjászt, majd lementem és megvagdostam a lábát. Miután mindkét lábát alaposan megvagdostam, a földre rogyott (jól hanyattvágta magát, öröm volt nézni), és én szépen szétvagdostam a fejét. Ezt megismételtem kétszer és meghalt. Megint csak halál nélkül (sárkányt leszámítva) képes voltam lezúzni ezt a Boss-t is! Hát ez a Demon's Souls nem is olyan nehéz játék! De nem enged tovább, meg kell ölni egy nagyobb démont hogy továbbmehessek. Akkor menjünk másik pályára!

No, itt történt egy kisebb fordulat. Az előbbi lelkesedésem mondhatni lelankadt, mikoris a játék letépte a tökeimet, a kezembe adta, majd mondta hogy "Nem vagy te olyan tökös legény mint ahogy azt te hiszed!!!". Bementem a barlangos pályára, ott le lehet zuhanni jópárszor (eddig 1x zuhantam le, nem úgy mint az a 60 játékos akiknek a vértócsája mindent beborított), valamint van jópár szemét ellenfél. A gond azzal van hogy képesek megmérgezni, és akkor lefogy az életerőd mint atom.

Mondom ez a pálya nemjó, menjünk másikra! Bementem egy börtönös pályára, ott nyitogattam a cellákat miután megszereztem a kulcsot, és kisebb zombik voltak ott. Simán megmurdeltek tőlem, mikoris jött Cthulhu őrmester (merthogy rá hasonlítanak az őrök), és röpke 4 másodperc alatt kinyírt. Rámlőtt ilyen áramos cumót, gyorsan odajött elém, majd megevett. Ha nem ezzel nyír ki, akkor ilyen hangberezonálós dologgal, ami leviszi a fél HP-mat, mire felkelnék jön az áramos támados, majd megint a zabálás. Sikerült itt jópárszor meghalnom, meg tovább is jutnom, de kifogytam az életerős cuccokból, így itt hagytam egy üzenetet hogy ajánlják mert bajban vagyok (ezt írtam fentebb, ez volt az az egy üzenet). Hiába vártam 10 percig, senki se segített. Kecsegek... A játékot meg NEM LEHET MEGÁLLÍTANI, nincs Pause menü vagy bármi, így olyan helyre kell menni ha valami dolgunk van ahol tutira nem támadnak meg (amit sose lehet tudni hogy hol van, talán a pálya elején :D).

Ezekután mentem a bányába, ott talán több esélyem van. Ott bányásznak a zombik, mondom mit akarnak ezek, ezek hülyék. Aztán hiába jöttek tetűlassan, voltak vagy 7-en, és 1 ütésből majdnem meghaltam, MAX. HP-ról!!! Oké, szórakozzatok mással...

Végezetül meglestem a másik váras pályát, ahol jött egy guruló csontváz. Nekemgurult, belémütött, énmeg instantba meghaltam. Pislogni se volt időm, nemhogy beküldeni egy "MIAF**ZOM?!?"-ot.

Ekkor értettem meg azt, hogy miért is nehéz ez a játék, hogy miért adják el sokan, miért mondják hogy ez egy s**r, és mondják azt hogy "EZZEL CSAK VALAMI BETEG GYÖKÉR JÁTSZIK!!!".

Nos... én PONT ezért vettem ezt a játékot, mert én szeretem a kihívásokat, és igenis tökös csávó vagyok. Lehet hogy a játék kissé betett nekem, de majd holnap jól megmutatom neki hogy én igenis tökös csávó vagyok... merthát nekem acélból vannak a golyóim ('Ive got Balls of Steel!)

Végezetül egy megjegyzés a végére: A játék szerverei Októberben le fognak állni. Mondták páran hogy "Óóó, nem lesz az olyan nagy szám". Nem-e? Most hogy saját szememmel láttam, elsőkézből, hogy mik a multis feature-ök, azt kell hogy mondjam: Igenis számít! Volt párszor hogy figyeltem mi mozog ott a háttérben, holott csak az egyik játékos szelleme volt. Vagy mennyire csóváltam a fejem hogy "No, már megint lezuhant itt valami hülyegyerek", vagy néztem a sok hülye üzenetet, mikor a Boss előtt írták hogy "Majd megszakad a szívem". És akkor még nem is beszéltem a tényleges multiról, ahol lehet segíteni a másik játékosnak Co-operative módban, vagy megszállni másokat és kinyírni őket Black Phantom-ként (ezekhez még nem jutottam el hogy működjenek, mert senki se volt hajlandó megidézni engem, vagy megtámadni engem, vagy én nemtudtam megtámadni őket). Lényeg a lényeg: Októbertől egyetlen lélek se lesz Online (höhö, látjátok ezt a szófordulatot? :D), és én ennek rohadtul nem örülök. Viszont ha sikerül megszereznem a szellemi folytatását, a Dark Souls-t, akkor igazán boldog leszek. Viszont oda lehet már nem elég az acélgolyó, és titániumot kell beszereznem. Majd megoldom valahogy, addigis visszatérek Boletaria-ba ^^

Megtekintések száma: 103 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz