Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:25
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Dead Rising 2 - Case Zero -> Lezúzva!
19:54
Dead Rising 2 - Case Zero -> Lezúzva!

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-08-20 15:59:00

Ez az a játék amit ebben a hónapban annyira vártam. És ittvan (jó korán), és le is zúztam. Vélemény alant!

A zombikat szeressük. Buták, lassan mozognak, és jó móka őket halomszámra gyilkolászni. DE NAGYON!!! :D

Erre az egészre épül a Dead Rising-sorozat is, aminek hamarosan megjelenik a második része is. Capcom-ék úgygondolták alkotnak egy kicsit, és kiadnak belőle CSAK X360-ra egy kipróbálható változatot, ami nem a 2. rész demója, hanem egy előtörténet, amit cirka 2 óra alatt le lehet játszani. Úgyvolt hogy Augusztus 31-én jelenik meg, én mégis megszerezhettem ma, és le is zúztam együltömben.

Kezdeném azzal, hogy nagyonsok újítással találkoztam a játék során. Haladjunk sorjában! Úgygondolom nemsok ember fogja ezt megvásárolni, holott 400 M$ pontba kerül a Live!-on (vagyis majd fog annyiba kerülni ha megjelenik). Ezért most mindent elspoilerkodok, amit csak lehet, így olvassátok tovább!

Chuck Greene és kislánya, Katey mennek a jó kis kocsijukkal, mikoris azt ellopják. Még szerencse hogy Katey a rablás előtt megkapta a Zombrex adagját, máskülönben vége is lenne. Szegény kislányt ugyanis megharapta egy zombi (a saját anyja), és ő is át fog változni. Mivel ezt Chuck nemsűrűn szeretné, így kénytelen a már említett Zombrex nevű ellenszert 12 óránként beadni a kislányának. Erről szól a Case Zero is, hogy szerezzünk legalább egy Zombrex-et, adjuk be Katey-nek, és valahogy tűnjünk el Still Creek kisvárosából.

Amint elbarikádozták magukat egy kis műhelyben (ami konkrétan ilyen szeméttelepes-autóbontós hely), irányítás alá vehetjük Chuck-ot. Rögtön feltűnt, hogy itt a főhős kissé jobban mozog, bár eleinte fura volt, hamar meglehetett szokni. Nemmegy rögtön abba az irányba amerre mi akarjuk, hanem kissé lassan elindul, és utána fut, de nem olyan gyorsan. Sebaj, a célnak tökéletesen megfelel. Láttam hogy a földön hever egy Baseball-ütő, és néhány szög, valamint a közelben van egy munkaasztal. Egyből felkaptam mindent, fel az asztalra, és Chuck szépen csinált belőle szöges Baseball-ütőt. Ez egy nagy újítás itt a második részben, hogyha bizonyos tárgyaknak csavarkulcs a jelük, akkor fellehet őket venni, és két megfelelő tárgyat kombinálni lehet ilyen munkaasztaloknál. Kimentem a műhelyből, felkaptam pár egyéb fegyvert, egy kis Whiskey-t, és kimentem.

Felfedeztem magamnak a várost, de csak röpke pillanatra, mert elsődleges feladatom hogy Zombrex-et találjak. Találtam is, a város végében felborult egy mentőautó (meg sok más autó is, mivel le van zárva az út), és a mentőautóban van Zombrex, meg egy halott katona is. A katonának a rádiójából épp hallatszott, hogy kiírtanak mindenkit a városban, cirka 10 óra múlva. Király!

Eközben észrevettünk egy félig kész motort, amit jó lenne megjavítani. Be is raktuk egy nagy, tologatható konténerbe, és el kellett juttatni a műhelybe. Azt nem próbáltam ki, hogy más tárgyakat is lehet-e ilyen konténerekbe rakni, de jó lenne. Képzeljük csak el azt, hogy van egy bevásárlókocsi, teletömjük M4-gyel meg Shotgun-nal, és ezt tologatjuk ide-oda. Ezt ki kellene próbálni valahogy, de nemláttam bevásárlókocsit, ez a konténeres cucc meg eltűnt miután elértem a megfelelő helyre... Jah, azt nem említettem, hogy itt SOKKAL több zombi van, mint az első részben. Ergo jó sok zombin kellett keresztülmenni. Leadtam a motoros cuccost, aztán kiderült, hogy hiányzik pár dolog: Benzin; Kormány; Kerék; Motornak a nyaka; Működőképes Motor.

Kezdjük sorba! Kifutottam, rögtön ottvolt Dick, akit megmentettem. Kedves öregbá volt, addig, amíg meg nem menekült. Ugyanis ő vezeti a helyi boltot. A boltban bebújt a rácsok mögé, és árulta nekem a dolgokat, AKÁR Zombrex-et is. Huhú de megörültem! Így lesz Katey-nek Zombrex-e, MÉGEGY ADAG!!! Nahde 25.000$??? Nekem csak 2.000$-om van... Semmi baj, megelégszünk némi információval is, hogy mégis honnan lehet beszerezni az eszközöket. Ki is derült, hogy az öregnek van motorhoz kereke, 1.000$-ért. KIRÁLY!!! Megvettem, visszavittem, leraktam, visszajöttem az öreghez. Mondja, hogy adhat információt, de az pénz. 2.000$. Jó, nekem nincs annyim, de most honnan szerezzek?

Ha ebből nem derült volna ki, akkor leírom, hogy a pénznek fontos szerepe van a játékban. Nemhittem volna, hogy ez ilyen egyszerűen működik, vagy hogy ez ilyen jól megoldott lenne, de jól kitalálták. Kell valami, akkor megnézzük a rácson túl, kiírja az árát, rányomunk, levonja a pénzt, és a bolt egyik részében (amit elérhetünk) van egy nagy X a földön. Oda ledobja a tárgyunkat. De nekem információ kell, az meg nincs ingyen. Honnan szerzek pénzt? Kimegyek a boltból, gondolkozván hogy most honnan lesz pénzem, mire RÖGTÖN velem szembe megpillantok egy kis kaszinót. Hohóóó!!! Bemegyek, szétverek mindent és sok-sok pénzem lesz!!! Így is lett, szétvertem mindent és mindenkit, lett is pénzem. Visszamentem, "vettem információt", és megtudtam, hogy a közeli Hotelben valahol van egy kulcs, amivel bejuthatok a kis sufniba a város másik felén, és az nekem jó, mert ott találhatok ezt-azt. De hogy jutok be a Hotelbe, ha zárva van???

Felmászok a tetőre! Alighogy felmásztam, megláttam egy csávót, aki lazán lövöldözik ide-oda, és mondja, hogy segít nekem, HA megtalálom a lányát. Sajnos nemtaláltam meg... Pedig szerettem volna (majd 2. végigjátszáskor). Ugráltam ide-oda, mikoris megvolt a kulcs, bementem a sufniba, kiszedtem a motornak a nyakát, visszavitte, összerak, örül. Mi kell még... benzin! DEHÁT ITTVAN MELLETTEM A BENZINKÚT!!! Hát ez előbb is eszembejuthatott volna. Benzinkútba be, benzin felvesz, visszamegy, örül. CSAKHOGY közben lehetett hallani a benzinkútból sírást. Bemegyek, ott egy nő, kezében táska (sok-sok pénz benne), meg egy részeg csávó. Szóltam a nőnek, hogy jöjjön velem, de ő nemmegy sehová a csávó nélkül. A csávó meg tiszta részeg, és piálni akar. Jólvan ecsém! Adtam neki sok-sok Whiskey-t, el is hányta magát, akkor döntött úgy, hogy most velünkjön. Sokat változott a mesterséges intelligencia az első részhez képest, sokkal jobban követnek minket, jobban támadnak...stb, legalábbis én ezt vettem észre. Elvittem őket biztonságba, mire a nő siránkozott, hogy nincsenek meg az ékszerei, valahol a lezárt útszakasz körül lehetnek. Jó, majd megkeresem...

Kimegyek, keresgélek a sikátorokban ilyen mozi mögött, ERRE ottvan a motor. LOL? Visszavittem, és örültem, hogy már csak 1 cuccot kell megkeresnem. Közben bementem ilyen bowlingozós klubházba, ahol két csaj volt, és keresték a barátnőjüket. Mondom keressék velem, de nem, mert ők addig nem mennek el innen, amíg nem találom meg a barátnőjüket. Akit mellesleg megharapott egy zombi. Jólvan...

Nézelődtem itt-ott, és láttam két csávót ilyen laza felszerelésben, zúzzák a zombikat, mondják hogy zúzzam velük. Mondom jólvan, megmentem őket, mert rendes vagyok. Segítek nekik, egyszercsak meglátom a csávót: HOPPÁ!!! Hát ennek a fegyvere a motornak a kormánya!!! AZ MEG KELL NEKEM!!! Szóltam neki, hogy jólenne ha ideadnád, ő viszont csak akkor hajlandó odaadni, ha énis adok valami király fegyvert, mondjuk egy Broadsword-öt (jó nagy kard). Ahhhaaaaa... és azt mégis honnan szerezzek? "Szerintem a helyi vadászboltban kell lennie". Okés, megtaláltam a vadászboltot, ZÁRVA. Király, megint felmászok a tetőre, hátha bejuthatok ott. És be is jutottam!!! Rögtön a földön hevert egy M4-es, felvettem, mondom "Hejjj, ez de jól fog jönni most!", mire megfordultam, "AZTAK**VA!!!", kiáltottam fel. Szinte MINDENHOL csak fegyver volt. Olyan volt mint a búcsúban :D

Felvettem a Broadsword-öt (nomeg két Shotgun-t és egy M4-est), kinyitottam az ajtót, srácoknak odaadtam a Broadsword-öt, elkísértem őket biztonságba, és a motort is összeszereltem. Megnéztem az órát, és a következő feladat az csak 10 perc múlva esedékes. Jólvan, addig van időm ökörködni, szétnézni. Voltam kisebb közértben, kajálgattam (Chuck el is hányta magát párszor), öldöstem a zombikat mindenféle hülyeséggel, végül úgygondoltam, hogy megkeresem a nőnek az elveszett ékszereit (meg ugye a csávó lányát, aki a tetőn van és lövöldözik). Bementem a Pawn Shop-ba, mondom van 29.000$-om, veszek belőle Szarvasfejet, meg Zombrex-et. Ekkor történt egy HATALMASNAGY bug. Megvettem a szarvasfejet, és közben odamentem hogy Zombrex-et is veszek. Vett mindkettőt, DE CSAK A SZARVASFEJÉRT FIZETTEM!!! Nahmármost 500$-t fizettem, holott olyan 25.500$-t kellett volna. Gondolom azért mert még nem adta ki a szarvasnak a fejét, és gyorsan vásároltam a cuccot, így bebuggolt. Majd még letesztelem :D

Felvettem a szarvasfejet a fejemre (mert ez ilyen maszk-szerűség), majd kimentem az utcára, és elkezdtem futni a karakteremmel, mindenkit felöklelve (a játék továbbra is olyan vicces hogy az már beteges, de ezért is jó :D). Bementem a közeli katonai bázisra, mire valaki nyöszörgött. Bementem az egyik katonai sátorba, hát ott a csaj akit a barátnői keresnek a Bowlingozós helyről! Aztmondja, Zombrex nélkül nemmegy sehová. Sebaj, úgyis van egy ingyen nekem (hehe). Odaadtam neki, mire cipelni kellett őt. Mondom jó hogy cipelni kell őt, de úgy nemlehet tá... JÉÉÉ!!! Tudok rúgni miközben cipelek valakit! Nah, mégegy kis újítás az első rész óta, ennek nagyon örülök! De kezd lejárni az idő, úgyhogy sietni kell!!! Visszamentem, szóltam a csajoknak, azok megkövettek mert megvan a barátnőjük, visszatértem Katey-hez, és beadtam volna neki az ellenszert, de idő előtt nemszabad. Nembaj, akkor megvárjuk míg lejár az i... HOPP lejárt! Időzítés powa! De mielőtt bármit is tehettem volna, este hét óra lett, és mutatták, hogy a zombik nagyon meggajdulnak (akárcsak az első részben). Aztán Katey-nek odaadtam a Zombrex-et, mire megjelent egy naaagy munkásember, gázpalackkal, és egy "Boomstick" nevű fegyverrel a kezében. Zombikra vadászik, és gyűjti őket, és mivel Katey is zombi (vagyis lesz ha nemkap gyógyszert, de ez neki mindegy), így ő tökéletes lesz neki. Tehát ki akarja nyírni őt. Mivel mi rendesek vagyunk (meg amúgyis, Katey a lányunk), így le kell vernünk ezt a gyökeret. Szerencse hogy volt Shotgun-om, kettő is, meg egy negyedtáras M4-esem. Szépen szétszedtem a bácsit, felültem a motorra, és kezdtünk volna kimenni Still Creek kisvárosából, amikoris...

...megérkezett a katonaság! Egyből feltartottak minket, mondván hogy szétzúznak bennünket ha megmozdulunk, meg miegymás. De nekünk innen el kell tűnni, mert a kiscsajt biztos hogy kinyírják, hiába szerezhetnénk neki mindig ellenszert. Így Chuck bedurvult, és a motorral elkezdett száguldozni. Átvettük az irányítást, és ki kellett menekülnünk Still Creek-ből, elütvén zombikat és katonákat is (a katonák jó sok EXP-t adnak, mivel szintet lehet lépni a játékban, így több tárgyunk, életerőnk is lehet, nagyobbat ütünk és új mozdulatokra is szert tehetünk). Aztán elmentünk, reggel-felé megtalálták a kocsit amit az elején elloptak tőlük. Meghalt benne a sofőr. Sebaj, maradt még három adag Zombrex, azt Chuck kivette, akárcsak Katey táskáját és fényképét. De még visszanézett, és a szuperjó, sárgaszínű motorosdzsekijét kiszedte a kocsiból, felvette, majd a motorra ülve mondta Katey-nek, hogy bármi is történjék, ő mindig vigyázni fog rá. És elindultak Fortune City felé......

Ennyi lett volna a Case Zero. Szerintem hatalmas az egész játék, kár hogy a PC-men nem fog futni a játék mikor megjelenik. Viszont igyekszem beszerezni egyet, mivel a teljes játékot lehet majd Co-operative módban zúzni, és semmiképp se szeretnék ilyen awesome dologról lemaradni. Az endingjét pedig szeretném megszerezni, mivel az is ütött, de nagyon.

 

Ejjj de messzevan még Szeptember vége... :D

Megtekintések száma: 128 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz