Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:31
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Dark Souls - A kegyetlenebb játék
21:13
Dark Souls - A kegyetlenebb játék

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2011-10-22 16:20:00

Ez tényleg kegyetlenebb mint a Demon's Souls, és jobb is. Le is tesztelem, és még egy pluszt is belerakok, aminek egyesek nem feltétlenül fognak örülni...

Előszöris köszönöm mindazoknak akik lehetővé tették nekem azt, hogy ezzel a játékkal játszhassak. Köszönöm a szüleimnek amiért felneveltek, az öcsémnek mert király, Berci kutyámnak mert menő, a barátaimnak és rokonaimnak, köszönöm a Sony-nak amiért létrehozta a PS3-ast, köszönöm a készítőknek, valamint köszönöm magamnak hogy ezt a játékot szereztem be más helyett.

Már vagy egy hete megvan a játék, és amikor tehetem ezzel játszok. Hihetetlenül le tud kötni, nem úgy mint a többi, manapság kiadott játék, legyen szó bármilyen platformról. Az a baj velük, hogy túl hamar lehet őket lejátszani, ezt pedig nem. Mert NEHÉZ, de k**vára :D

A játék története szerint vannak az emberek és a sárkányok. A sárkányok uralják a tüzet, és az emberiség irigy lesz rájuk, mert magukénak akarják tudni a tűz erejét. Éppen ezért szövetkeznek, és legyilkolnak minden sárkányt, így az övéké lesz a tűz. Ez nagyon szuper, egészen addig amíg rá nem ébrednek arra, hogy a tűz kezd kihalni a világban, és szinte már csak szikrákat lehet fellelni itt-ott. Pont ez miatt az emberek kezdik elveszíteni az emberségüket, teljesen tönkremennek. Vannak akik csak ész nélkül, zombiként császkálnak szerteszéjjel, egyesek teljesen őrülten meg akarnak ölni másokat. Így a világ örök sötétségbe fog borulni, hacsak nem találnak egy kiválasztottat. Ez a kiválasztott egy élőhalott lesz, aki felülkerekedik ezen az átkozott helyzeten, és megszerzi az Örök Tűz lángját, hogy az emberiség sorsát megmenthesse.

Gondolom egyértelmű, hogy ez a kiválasztott mi lennénk. A játék elején egy elmegyógyintézetben vagyunk, bár kissé nem annak tűnik, mivel minden romos, lepusztult, és élőholtak vannak szerteszéjjel. Hogyha jobban bejárjuk a környéket, jön egy hatalmas démon, aki az egész Asylum őrzője. Az ő leverésével (ami megjegyzem pofonegyszerű, még akkoris ha ő az első főellenség) jön egy hatalmas holló, elvisz minket a Firelink Shrine-hoz. És megtudjuk, hogy egy harangszóval továbbjuthatunk a világban. Ahogy ideérünk, egy kedves ember ül egy kút közelében. Vele beszélve kiderül, hogy nem egy, hanem két harang van, és hogy sok más élőhalott kijutott, tehát nem feltétlenül mi vagyunk a kiválasztottak. És még a képünkbe is röhög, mert gyengék vagyunk.

Ennyit a történetről és az elejéről, nézzük meg a játék mechanizmusait. Alapból Hollow-ként kezdünk, vagyis ilyen élőholt állapotban. Szóval gyengék vagyunk, de ha szerzünk Humanity-t (Emberség), akkor vannak a világon szerteszéjjel Bonfire-ök, vagyis kis Tábortüzek. Ha itt elhasználjuk, akkor visszaalakulunk emberré, emberi formát öltünk. Kicsivel erősebbek leszünk, és ekkor segíthetünk más játékosoknak, vagy egyes, aljasabb játékosok megtámadhatnak minket. Sőt, az NPC-kkel is jobban tudunk kommunikálni, mert inkább beszélnek egy hús-vér emberrel, mint egy zombival.

Apropó tábortűz: Azért van belőle sok, mert ez a játékban a Checkpoint rendszer. Be kell aktiválni ha először látjuk, és amikor leülünk, teljesen felgyógyulunk, és a gyógyitalos flaskánk (Estus Flask a böcsületes neve) teljesen feltöltődik, és sehol máshol nem tehetjük ezt meg. Akár szintet is léphetünk itt, illetve a varázslatainkat rendezhetjük, páncélokat és fegyvereket javíthatunk a játék későbbi szakaszaiban. Még mindig jónak hangzik? Nos, nem annyira, mikor megtudjuk, hogy ezek használatakor az ellenfelek MINDENHOL respawnolnak, kivéve a nagyobbakat és a Boss-okat. Ez azt jelenti, hogyha én megyek és leölök mindenkit a környéken, majd muszáj használnom egy Bonfire-t (mint amikor megmérgeződtem és majdnem meghaltam), akkor bizony minden ellenfél újraterem. Ez a játék nehezebb részeinél vicces tud lenni, de ha már rutinosan játszunk akkor ez nem jelenthet problémát.

Ezen kívül a játék szinte mindenben megegyezik a kisebb testvérével, a Demon's Souls-szal. Itt is gyűjteni kell a pontokat, lelkeket, pluszba még az emberséget is. Van pár újítás, mint az eddig megemlített Estus Flask, az egyedüli tárgy amivel gyógyíthatunk (bár lehet később lesz másik is, eddig úgy 10 órát zúztam a játékkal és megvan az első harang). A grafikája is kicsivel jobb lett, valamint az animációk és a színek is sokkal jobbak, élénkebbek.

Nekem kegyetlenül tetszik a játék, hiába van az hogy 6000x meghalok egy helyen, ugyanúgy tudom élvezni mint bármilyen más játékot. Viszont a napokban egyik haverom mondta, hogy látott egy tesztet a Neten, ami miatt roppant s**rul érezte magát. Kiderült, hogy egy kedves Netes oldalon, a "MásVilág"-on letesztelték a játékot. Mondom biztos mondtak valami hülyeséget róla, de az hogy orbitálisan nagy f**zságot, azt nem hittem volna...

FIGYELEM! Most következik az a rész, aminek egyesek nem fognak örülni!

Történt ugyanis, hogy ez a kedves "MásVilág"-on valamilyen "Madárka" letesztelte ezt a méltán jó játékot. Ő viszont nem úgy gondolta hogy jó, sőt, egyenesen les**rozta az egészet, szinte üvöltve a szavakat. Nem értettem hogy mi a baja, majd mikor megnéztem a videót írtam egy enyhén durva hozzászólást. Mások is mérgesek voltak rá, mert hülyeségeket K**VANAGY F**ZSÁGOKAT mondott. Elemezném az ő értékelését, amit a YouTube-on biztosan fellelhettek:

Azt mondja a videó elején, hogy a játék hihetetlenül nehéz, és mindig megszivatja a játékost. Hogyne, ezt MINDENKI tudja hogy ilyen nehéz, végtére is a Demon's Souls folytatásáról beszélünk, ami hihetetlenül nehéz volt, éppen ezért volt SI-KE-RES.

Következő dolog amit megemlít az az, hogy nincs története, és hogy egyáltalán nincs értelme a történetének ha van, és semmit se mondanak el hogy mit kell csinálni. Niiincs? Van, le is írtam, meg is lehet nézni. Sőt, ha BESZÉLSZ az NPC-kkel és nem csak úgy odamész hogy örülsz hogy ottvan, ő elmondja hogy mit kell csinálni. Nem jelzi ki hogy hova kell menni? Miért jelezné ki? Meg kell kongatni egy harangot, hol a harang? A kastélyban, hajrá, keresd meg! Nincs se térkép, se útmutató, TALÁLD MEG!Nehezedre esik keresgélni? Látom az óvodában te se bújócskáztál b**dmeg... vagy csak szimplán s**r voltál benne...

Megjegyzem hogy a videóban eközben már olyanokat láttam hogy meghalt többször is a legelső bossnál meg egyéb helyeken, úgyhogy fogtam a fejem hogy ilyen ember teszteli a játékot, és semmit se ér vele, mert játszani nem tud...

Akkor leszólja a grafikát, mert miért ne, hisz tutira egy kis grafb**i az illető. Vagy csak szimplán les**rja a játékot, mert nem tud vele játszani, és ott köt bele ahol csak tud. A kis nyomoronc.

Ahogy ez így megvolt, megy a jelenet tovább, ahol az ellenfelet nem találja el, hiába ütögeti. Ráadásul eléggé sokáig eljutott már a játék egy részére, és NEM HASZNÁLJA A LOCK-ON-t! Ezen kiakadtam, főleg amikor említi, hogy az egész játék irányíthatatlan. Hiába nyomná az A gombot az X360-as kontrolleren, nem üt a karakter, és az X-szel meg megissza a gyógyitalt, "Tiszta hülye", mondja.

No, itt két dolgot említenék meg: Az irányítás egyáltalán nem nehéz. Annyira nehéz felfogni, hogy a jobb flippergombokkal a jobb kezedet, a ballal meg a bal kezedet kell használni? A játék elején még tutorial is van, ami felett csak a síkhülyék haladnak el. De mikor meghallottam azt a szót, hogy "X360", már egyből jó mélyen elástam magamban az illetőt. Játszott ez egyáltalán a Demon's Souls-szal ezek után, hogy SEMMIT se tud erről a játékról? Nem, mert ő kezdő kis puhap**cű kiskecseg. Ez a játék PS3 tulajoknak készült, de az X360 tulajoknak is kellett, hátha a cég több bevételt szerez, de BÁRHOL is olvastam X360-as tulaj véleményét, mindenki les**rozza a játékot. Miért? Mert nem Hardcore játékosok, azért, nem tudnak egy ilyen "egyszerű" játékkal se megbírkózni.

Elmondja, hogy zombiból lehetünk emberek, de "semmi különbség nincs közte". Hogyne, akkor mi értelme van a játékban ilyeneket gyűjtögetni? Miért kell Emberség hozzá? Miért van az hogy egyes NPC-k MONDJÁK hogy CSAK akkor beszélnek velünk ha emberibbek vagyunk? Ááá... hogy ő nem tud angolul, netán még olvasni se tud! Bravó!

Kiakad, hogy újra kell élednie mindig mert meghal (mert egy béna f**z), és hogy az összes ellenfél respawnol. Milyen s**r rendszere van a játéknak, ezt is hozzáteszi. Én meg azt teszem hozzá, hogy miután jópár erős ellenfelet bezúztam, DIREKT élesztem őket újra, hogy farmoljam az EXP-t tőlük, teszem ezt minden gond nélkül, alacsony szinten, béna felszereléssel. Problem?

Mondja hogy karaktergenerálásnál lehet választani kasztokat, de nincs túl sok értelme, meg ki az a hülye aki egy ilyen játékban tolvaj lesz. Nos, talán az a hülye, aki tud játszani, kikerüli az ellenfél támadását hogy a háta mögé férkőzzön, és EGYETLEN ütéssel kinyírja őket? Ehhez nem kis tudás kell, és van jópár tolvaj játékos, akik sokkal jobban tudnak játszani mint ez az illető.

Megemlíti a Multiplayer-t, ahol mondja, hogy lehet egymással és egymás ellen is játszani. Hozzáteszi, ha valakit megölnek (ami lehet akár Co-operative módban is), és akár a társunk is megölhet, akkor MINDEN cuccunkat elveszik. Hogyne, be is b**zna, a közelébe nem jutott a multihoz gondolom, főleg mert X360-as változaton játszik. Így belegondolva milyen s**r már, hogy X360-ason fizetni kell a multiért, és itt a multi nagy részét az üzenetek és a szellemek teszik ki, amikkel találkozni lehet (meg ha akarunk akkor betámadhatunk mást, vagy Co-op-oskodhatunk). És még EZÉRT is fizetni kell. LOL FAIL!

Végezetül kifejezi, hogy szerinte a játék egy s**r. Szerintem meg te vagy a s**r ecsém, méghozzá jó nagy adaggal. Ez az év egyik legjobb játéka, HA nem a legjobb, és attól hogy te túl gyökér vagy ahhoz hogy játszhass vele, az már nem az én bajom. Menj és rakd be a fejedet a bicikliküllők közé, jobban jársz vele.

Egy kis bónusz: Nemrég írta ki, hogy nem kapott kézikönyvet a játékhoz, és azért nem tud semmit se, mert kézikönyv nélkül nem árul el semmit se a játék. Áh, dehogy, én ki se nyitottam a kézikönyvet, MÉGIS tudok vele zúzni full jól. Lehet azért van, mert eddig Demon's Souls-oztam, vagy csak azért, mert a játékot már régóta bejelentették, és nem telik 5-10 percbe utánanézni hogy mégis mi ez, hogyan működik és a többi.

Szóval az ilyen embert én jó messzire elküldeném a p**sába, nemhogy ő készítsen teszteket. És mint tudjuk a p**sa az csak jó hely lehet, mert akit elküldtek oda, az még sose jött vissza panaszkodni.

 

Megyek is vissza Dark Souls-ozni, mert én legalább tudok vele játszani. Tegyétek ti is azt hogy játszotok vele, mert egy k**vajó játék, mondjon bármilyen "Jómadár" akármit...

Megtekintések száma: 51 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz