Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSHétfő, 2018/01/22, 03:11
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Crackdown 2 (X360) - DEMO
19:35
Crackdown 2 (X360) - DEMO

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-06-20 13:05:00

Játszottam a Crackdown 2 demójával, és itt a véleményem róla

Aki nem ismerné a Crackdown nevű játékot azt csak sajnálni tudom :P
Hogy komolyabbra fordítsam a szót: A Crackdown egy GTA-klón, ahol egy ügynököt irányítunk. A célunk az hogy a városban található bandákat és szervezeteket megsemmisítsük. Persze ez kissé nehéz lenne úgy hogy megyünk és lövünk, így az Ügynökség (aki a főnökünk) feltalált egy különleges ruhát: Segítségével (és némi edzéssel) szupergyorsak, szupererősek...stb lehetünk. Képesek leszünk olyan gyorsan futni mint egy autó (vagyis majdnem...), és eleinte örülünk ha kisebb tárgyakat felemelünk, később már egész teherautókat leszünk képesek felemelni, és nagy sebességgel eldobni. Nagyon poénos kis játék, és erre még rájön az is, hogy 2 ember játszhat Co-operative módban, akár Live!-on, akár System Link-en keresztül. Ez nálam nagyonsok plusszpontot ér.

Nahde Crackdown 2... A demója alapján (ami fél órás időkorlátra van szabva) ez a játék KIB**ZOTTNAGY!!! Sokmindent alkottak és raktak bele az első rész óta: A felvett tárgyakat mostmár nemcsak eldobni, de ütögetésre is lehet használni (pl. a szép nagy villanypóznát használjuk Baseball ütőként, az ellenfél meg a labda), valamint új fegyverek is vannak szépszámmal. Viszont vannak hátrányai is.

Fél órás kalandom úgy kezdődött, hogy rögtön Cell-eket kellett ölnöm (ők az egyik új ellenséges banda tagjai a sok közül). Miután szétlőttem jópárat, hívnom kellett egy helikoptert, ami biztosítja a terepet. Az irányításán már rögtön látszott, hogy kb. ugyanaz mint az első résznek, a grafikáján meg az látszott meg hogy kissé fel lett újítva. Pl. mikor rácélzunk valakire automatikusan, akkor másfajta effektus jön be, hogy jobban lássuk mire lövünk. A fegyverek mostmár nemcsak a földön hevernek és kész, hanem kivetíti a fegyver fölé, hogy hogyan is néz ki az, hogy tudjuk mit is vennénk fel / mire nézünk (ez tiszta Borderlands, csak itt mindig kijelzi a fegyvereket, nem ránézésre). Ahogy zúztam az ellenfeleket, a karakterem folyamatosan kapta az Orb-okat, amikkel szintetléphet a különböző képességeivel. 5 képesség van itt is, akárcsak az első részben: Lőfegyverek, Gránátok, Erő, Gyorsaság, Vezetés. Ha a lőfegyvereket erősítjük fel (mindenkit lövünk mint atom) akkor több fegyver használhatunk, pontosabban és gyorsabban célozhatunk. Ha a gránátokat (robbanós fegyverekkel zúzzuk a népet, vagy inkább gránáttal), akkor többfajta gránátot használhatunk. Az erőt azzal lehet növelni, hogy mindenkit szétverünk, így nagyobb tárgyakat emelhetünk fel, újabb ütéseket, kombókat kapunk, messzebbre dobhatjuk a cuccokat és miegymás (vagy pl. vannak a minigunos helyek, ahová beállunk és lehet lőni halomra a népet. Nos nagyobb szinten nemmuszáj ott állni, letéphetjük a fegyvert és vihetjük magunkkal). A gyorsaságot úgy lehet növelni, hogy a különböző Agility orb-okat megszerezzük, amik szét vannak szórva városszerte. Azok segítségével nagyobbra tudunk ugrani, és gyorsabban tudunk futni. Valamint ott a vezetés, amit versenyek teljesítéséért, valamint az ellenfelek elgázolásáért kapunk, hogy aztán jobban menjen a vezetés és a járművek spéci képességeit is kihasználhassuk (az első részben pl. a terepjáróval rátapadhattunk a falra, vagy bármikor ugorhattunk vele).

Rögtön kaptam is az új küldetést, hogy menjek és védjek meg egy Beacon-t, amivel a Freak-eket (ezek ilyen zombi-szerű szörnyek) meg lehet akadályozni. Odanyomultam, szétlőttem mindenkit, majd a helikopter elszállította a Beacon-t. Aztán jött egyből a következő küldetés, hogy aktiváljak hármat, ami itt-ott van. De figyelmeztettek, hogy kezd sötétedni, és ilyenkor nem tanácsos kimenni a szabadba. Ugyanis ekkor jönnek a Freak-ek, és jöttek is! Szétvertem mindegyiket, így tudtam felemelni a villanypóznát, majd baseball ütőként használva bevertem pár Freak fejét. Jó élmény volt, meg kell hagyni. Majd az összes Beacon-t megkerestem és aktiváltam (ki kellett nyírni mindenkit, majd 15-20 másodpercre ráállni egy kapcsolóra), és kaptam a következő feladatot, miszerint ki kell írtani a Freak-eket egy Beacon segítségével.

Mivel ezek a föld alatt élnek, vagy ilyen barlangos helyeken, most egy atomerőmű kéményébe kellett mennem. Felmásztam a falakon (sok ilyet kell ám csinálni), majd bele a kéménybe. Ott rengeteg Freak volt, mindegyiket lezúztam, majd aktiváltam a Beacon-t. Csakhogy ahhoz idő kell, ami volt vagy 2-3 perc, közben a Freak-ek folyamatosan jöttek. Mondta az Ügynökség, hogy a radaron jelezni fogja azokat, akik a Beacon-t támadják. Nagy meglepetésemre azok a Freak-ek nem ütötték, hanem savas köpéssel támadták azt, így őket inkább lelőttem. Közben leálltam pihenni, mivel kevés volt az életerőm. Apropó életerő: A Crackdown 2 a manapság annyira divatos és casual "nekem nem árthat semmi mert örök életem van" módszert használja. Van egy pajzsunk, ami ha elfogy, akkor az életerőnk kezd el fogyni. De ha nem bántanak egy ideig, akkor felnő a pajzsunk ereje, majd szép lassan az életerőnk is. Az idő a demóra kezdett lejárni, de a Beacon még időben aktiválódott, kiírtotta a Freak-eket, énmeg kirepültem kisebb ugratók segítségével onnan. EKKOR járt le a demó, viszont ha újra benyomnám kapnék újabb fél órát, és ekkor már biztosan másképp csinálnék dolgokat, valamint tudnám mi-hol van. Jah, és nemcsak ezt lehet csinálni a demóban, hanem sok más dolgot. Pl. Live!-on keresztül játszani akár 3 barátunkkal, hogy aztán 4-en nekivágjunk a játéknak. És BÁRMIT lehet csinálni, ez az eddigi legjobb Sandbox játék amit 4 fővel lehet Co-operative módban zúzni, vagy akár Multiplayer-ben 16-an egymás ellen.

Nahde jöjjenek a negatívumok, mert az is van bőven. Ott kezdeném, hogy a kedves fejlesztők szemétládák. Mondhat bárki bármit, azok. Van a fórumokon nem egy topik, ami kéri őket, hogy csináljanak System Link-et a játékba, mert nem mindenki fog Live!-ért fizetni (vagy csak egyszerűen bannolva vannak; LAN-on keresztül jobb játszani, vagy inkább játszanak XLink Kai-n mint Live!-on...stb). Ez készült legalább fél évvel a játék bejelentése után, vagy korábban, vagy hogy (a lényeg, hogy jó korán). Valamint volt egy topik, amibe bele lehetett írni a kívánságunkat. Nos ebbe a topikba én (és mások, de főleg én) beleírtam, hogy kell bele System Link, nem is egyszer írtam, mások meg más ötleteket írtak. Végül jött a hír pár hónappal ezelőtt (cirka 2-3 hónap vagy több egy picivel), hogy NEM LESZ SYSTEM LINK. Mondanom se kell hogy fel voltam háborodva (nagyon...), és szóltam nekik, hogy itt és itt és itt és itt (meg ott...) le van írva, hogy System Link-et akarunk. Válaszuk ez volt: "Hát azt a feature-t úgyse használnák sokan, meg nincs értelme, legalább 3 hónap lenne beleépíteni, tesztelni...stb a játékba, úgyhogy nem rakjuk bele". Igen??? De egy kib**zott helikoptert beleraktatok amit valami nyomorult kért mi? MINEK EBBE HELIKOPTER MIKOR HATALMASAKAT UGRUNK MEG MINDEN??? Gratulálok... Így most írtam nekik, hogy Title Update formájában rakjanak bele System Link-et, mert azt bárki használhatja, a DLC-ért meg fizetni kell (jah, és azt Live!-ról kell beszerezni, ami nem feltétlenül van egy bannolt embernek).

Aztán jöjjön a második köcsögség: Live! Orb-ok. Ezek olyan Orb-ok, amik adnak sok bónuszt meg egyebeket a karakterednek, hogy jobban szintetlépjen, DE CSAK AKKOR VEHETED FEL ŐKET HA LIVE!-ON JÁTSZOL VALAKIVEL. Ez mekkora buziság, nem? Fizess azért hogy megszerezd ezt és ezt a tárgyat, hogy így meg úgy erősebb legyél. Hogyneee!!!


Tehát mindent összevetve a Crackdown 2 jó játék. Csak azt nem értem meg, hogy nincsen benne System Link, mint multiplayer mód. Van egy "betegségem", amit én Szerverleállásifóbiának nevezek. Annó megvettem PS2-re a Resident Evil OutBreak 2-t, és 3 hónap múlva leálltak a szerverek. Aztán kitaláltam, hogy megveszem a Metal Gear 3-at CSAK azért hogy Neten keresztül játszhassak, de nem, mert kiderült hogy annak is le fognak állni a szerverei. Majd jött a Hellgate London is, amibe nem raktak LAN-t "mert minek", és lássátok: Leálltak a szerverek ott is. Szóval ezzel azt akarom mondani, ha van egy játék, és nincs benne LAN (vagy nemlehet belemoddolni vagy valami), akkor az már elbukott mint Multis játék. Hogy fogok én vele multizni ha leállnak a szerverek? Jó, lehet hogy a Crackdown 2-nek nem állnak le a szerverei holnap vagy holnapután, de ha én játszani akarok vele retro gyanánt, vagy 1-2 év múlva, mi garantálja azt hogy lesznek szerverek??? Sok Halo 2-es játékos zúzott nemrég a Halo 2-vel Live!-on keresztül, de le is állították a szervereket. Tudnak vele most is zúzni XLink Kai-n keresztül (vagy otthon haverokkal System Link-en keresztül), de mivan akkor ha nincs benne ilyen funkció? Akkor b**zhatják az egészet ahogy van. És EZÉRT kell a Crackdown 2-be (meg sok más játékba) LAN, System Link, Ad-Hoc funkció (attól függ mire van).

Amíg a játékhoz nem lesz TITLE UPDATE formájában System Link, addig nálam ez a játék 7/10-et érdemel pontozásra. Ha lesz, akkor szerintem felmegy 9/10-re. Addigis várok a csodára, hátha felfogják hogy a System Link igenis k**vára fontos...


SZERK.:
Tökjó ha az embernek van JTAG X360-asa is >:3
Most jött ki egy patch, aminek segítségével eltűnik a félórás időkorlát, és addig játszok a demóval ameddig csak akarok. Persze ezt csak JTAG X360-ason lehet, ami ilyen speciálisan feltört XBOX 360-as. Most nagyon örülök hogy beruháztam egyre énis (de azért egy Wii se lett volna rossz, ilyen áron az is kijött volna /vagy egy PS3-as is ha hozzáadok egy kicsit :D/)

Megtekintések száma: 87 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz