Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/03/18, 08:40
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Buszozás és egyéb ártalmak
21:46
Buszozás és egyéb ártalmak

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2013-10-09 17:50:00

Avagy TRC miért utálja a tömegközlekedést, és azon belül is a buszokat, meg a buszozást.

Ki szereti a tömegközlekedést? No, ez egy jó kérdés volt, gondolom azok, akik ilyen közegben dolgoznak, vagy netán luxushajókon kapnak havi fél millás fizetéseket. Ők biztosan nem panaszkodnak, nem úgy, mint egyesek. Nem úgy, mint én.

Hogy mi a bajom a tömegközlekedéssel? Ahhoz, hogy ezt megértsük, tudnunk kell, hogy a tömegközlekedésnek több fajtája is van. Én most szétszedném őket különböző járművekre, és leírnám, hogy mit szeretek és mit nem szeretek bennük. Nézzük:

Busz: A buszt sosem szerettem. Szerintem túl kevés a hely, így folyton álldogálok, rengeteg paraszt van rajta (tisztelet a kivételnek, egyébként hol nincsenek parasztok??? És most a viselkedésre gondolok amúgy), "nem fix pályán közlekedik", a legtöbb nem mondja be, hogy hova is megy, és a buszsofőrök egy része jó nagy tahó tud lenni. Mivel munkába járok, így kénytelen vagyok buszozni, mivel nincs külön kocsi számomra, de ha lenne, nem biztos, hogy használnám. Szóval ilyen szinten bukta van.

Vonat: A vonatot szeretem. Volt, hogy hűvös volt, vagy full hideg, de eddig csak 2x volt tömegnyomor rajta, amióta utazgatok vonattal. Itt még durvább alakok vannak, de legalább nem ordibálnak egymással, nem gyökerek...stb annyira, mint mondjuk a buszokon. Ez mellett a vonatokat mindig tudni, hogy hova mennek, mindig ki van írva, és mindig látom, hogy mi a helyzet, még akkor is, ha sosem jártam a környéken.

Villamos: A villamost (bár lehet, hogy hülyén hangzik) majdnem egy szinten említhetem a vonatokkal. Igaz, hogy csak Pesten villamosoztam, és mondhatom, hogy jó volt, de azért egyszer-kétszer átment a busz mentalitásába a dolog, értem ez alatt a nagyon gyökér, bunkó és paraszt utasokat, valamint a villamosvezetők viselkedését.

Metró: Ott kezdődik a dolog, hogy az aluljárókat nem szeretem, sok a csöves, az alvilági emberke, a suttyók és a többiek. Most akkor menjek le a föld alá, ahonnan nem könnyű kijutni, "huzat van", az ajtók gyorsan záródnak, és extrém veszélyes minden. Jah, és sötét is van, meg nyirkos a levegő (egy-két helyen az!). Szóval ezt még a busznál is rosszabbul kedvelem, ha lehet így fogalmazni.

Hajó: Hajón eddig az volt a bajom, hogy féltem, hogy beleesek a vízbe, még akkor is, ha a hajó közepén voltam. Ez egy gyerekkori kisebb traumának köszönhető (kösz nagyfater), de amúgy semmi problémám nincs a hajókkal. Lehet, hogy nem attól félek, hogy én esek bele a vízbe (tudok úszni elég jól), hanem attól, hogy valamilyen értékem (pl. mobil) esik bele a vízbe, és aztán annak lőttek. Nem tudom, én nem hajózom, voltam eddig vagy 10x hajón (max.), elég is volt.

Repülő: Még sosem voltam repülőn, és 9.11 óta nem is igazán szeretnék, csak ha nagyon muszáj, biztosan fel és leszállunk és semmilyen probléma nem lesz az úton.

 

Most, hogy mindent letudtam (amiről nem írtam az egyáltalán nem érdekel, vagy máshová is besorolható, pl. Trolibusz, HÉV, akármi), nézzük, hogy milyen fantasztikus dolog történt velem ma, az a dolog, ami miatt megírtam ezt a blogbejegyzést.

Történt egy olyan, hogy dolgozni indultam, jó szokásomhoz hívem. Eddig egyszer se késtem el a munkahelyemről, de most sikerült. Kissé késve, de eljutottam a buszmegállóhoz, ahol sok más emberke is várta a buszt. Várakoztam, vááárakoztam, és jött is a busz, felszálltam rá, mutattam a bérletemet, a sofőr megnézte, megköszönte, majd indultunk tovább. Ülőhely nem volt, de ez most mellékes. Ahogy így mentünk kezdtem kissé furán érezni magam, mintha azt éreztem volna, hogy valami nem igazán stimmel. És így is volt, ugyanis rossz buszra szálltam fel: Nem a szokásos irányba ment, hanem másfelé, konkrétan Pest felé, ami bő 25 km-re van innen.

Oké, már lehet is szólni, hogy milyen hülye vagyok, mert rossz buszra szálltam fel, és nem tudok olvasni. No, itt megállunk! A buszra csak egy járatszám volt írva, se az elejére, se az oldalára, se belülre nem volt kiírva, hogy ez a Pesti járat. Csak egy szám volt az oldalán, semmi több, ebből honnan tudjam, hogy ez most Pestre megy? Meg különben is: Felszálláskor felmutattam a bérletemet a sofőrnek, amire tisztán rá van írva, hogy csak 15 km-re szól, és ez a busz rohadtul nem arra megy, amerre én mennék. Megnézte, nézegette, majd mondta, hogy "Jó". "Jó"??? Nem tudott volna szólni a parasztja, hogy "Bocs, de ez a busz Pest felé megy". Nem, nem szólt, hagyta, hogy felszálljak, köszi!

Igen, biztos én rontottam el azzal, mikor apám kérdezte, hogy "Ne vigyelek be?", mire válaszoltam, hogy "Áh, nem kell, itt van ez a busz, mindjárt beér, és akkor ezzel megyek". Honnan tudhattam volna, hogy Pesti? No, mindegy, amikor már elkanyarodott Pest felé, akkor legbelül beküldtem egy halk "NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"-t, majd azon gondolkoztam, hogy mik a lehetőségeim, hogy hol áll meg a busz...stb. Jöhet a nagyszerű kérdés, miszerint "Miért nem szóltál a sofőrnek, hogy álljon meg, mert rossz buszra szálltál fel?". Nos, ennek több oka is van: 1. Mindenki hülyének néz, és azt utálom (mondom ezt úgy, hogy most írom le mekkora hülyeséget követtem el, és most ország-világ olvashatja, de ez ügyben les**rom). 2. Autópályán szálljak le, és a legközelebbi buszmeg ki tudja, hogy hol van? Meg különben is, hova megyek az autópálya közepén??? 3. Inkább leszállok Pesten egy olyan helyen, amit ismerek, amint csak lehet.

Az utóbbi választásommal elértem azt, hogy leszálltam a Váci úton Újpesten a McDonalds-nál. Be is mentem, mert hideg volt, de kaját sajnos nem tudtam venni, mert még csak 8:00 környékén járt az idő, és Sajtburgert meg társait 10:30 után adnak (a fenébe!). Oké, akkor elkezdtem Netezni. Legközelebbi busz érkezik 8:25-kor, és ide jön ki ehhez a megállóhoz (a Tungsram-hoz, valamilyen gyár). No, itt jött az, hogy olyan k**vára büdös volt ott a környéken, hogy ilyen szagot még életemben nem tapasztaltam, azt hittem, hogy megpusztulok. Igaz, hogy 2 perc után már hozzászokott az orrom, de akkor is...

Beálltam a buszmegbe, és vártam, vártam, vártam, vártam... És hirtelen jött a busz. EZAZ!!! Itt a buszom!!! És odajött, és elment az orrom előtt, és ment szépen vissza. Én meg pislogtam, mint a szemafor, hogy "EZ MOST MI A F**ZOM VOLT???". Tisztán jeleztem, hogy felszállnék, előkaptam a pénztárcámat, satöbbi, de nem, nem állt meg. Miért???

Ekkor döbbentem rá egy olyan dologra, ami miatt látszik, hogy mennyire nem használom a tömegközlekedést, és megint rám lehet fogni, hogy biztosan én vagyok a hülye: Van a helyi, és van a távolsági járat. Ez biztos sokaknak egyértelmű, számomra is, de azt senki se mondta, hogy Pesten KÜLÖN BUSZMEGÁLLÓ VAN A JÁRATOKNAK. Király! Érdekes, hogy máshol ez úgy van, hogy van a helyi, és van a távolsági járat, ezeket különböző színekkel jelzi (pl. sárga a távolsági, fehér a helyi és a többi). Így mindenki tudja, hogy hova szálljon fel, és mégis egy megállóba lehet megoldani. De neeem, Pesten ez másképp van, ott külön megállóba kell menni. HÁT EZ FANTASZTIKUS!!! Igen, tudom, ki van írva, hogy melyik busz merre közlekedik, és a buszmegállókhoz is ki van írva a járat száma, de könyörgöm, hányszor volt már olyan, hogy egy teljesen másik számozású járat állt meg a buszmegállónál, és az vitte az utasokat? Velem rengetegszer megesett ez, szóval kissé érdekes a dolog...

Szóval így történt az, hogy plusz fél órát kellett állnom a buszmegállóban, mire jött egy másik busz, és arra már fel tudtam szállni, hogy elindulhassak hazafelé... vagyis úgy éreztem, hogy inkább hazamegyek, de mentem dolgozni, mert én bizony jómunkásember vagyok, és nem számít, hogy röpke 2 órát késtem a munkahelyemről, dolgozni akkor is kell.

Nagyon örültem, hogy végre elindulhattam, megcsodáltam a környéket, mivel busszal még sosem jártam errefelé, és jó volt látni a kiscicákat a ház udvarán, a jó kis gyereksereget, akik örömmel mentek, és a nénit, akivel olyan jóízűen beszélgettek... egészen addig, amíg a néni fel nem kapta a fejét, hogy "Jajjj, már itt vagyunk???", majd felpattan, FÉLRELÖKTE AZ 5-10 ÉV KÖRÜLI GYEREKEKET, kiáltozván, hogy "Menjetek már félre!!!", majd a buszsofőr felé fordult, és teli torokból azt üvöltötte: "MIÉRT NEM MONDJA, HOGY HOL JÁR A BUSZ MAGA ÁLLAT?!?!?".

Többet buszra fel nem szállok, az már biztos...

Megtekintések száma: 267 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz