Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSCsütörtök, 2018/01/18, 10:21
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Bill S.978
21:03
Bill S.978

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2011-07-03 00:11:00

Avagy az amcsik tényleg hatalmas idióták...

Tudom, egy kicsit durván indítottam ezt a beszámolómat, de olvassátok el ti is, hogy miről is szól ez az egész, és az én véleményemet az üggyel kapcsolatban, utána ítélkezzetek ti is.

Szóval Amerikában be lehet vezetni mindenféle szabályt, de ahhoz hogy egyet bevezessenek, ki kell találniuk, össze kell ülniük, vagy valami ilyesmi. Még az is lehet hogy holmi jött-ment emberek csak úgy feldobnak egy ötletet és beadják kérvényként, hogy ez most jó ötlet, meg kell valósítani. Aztán ha tényleg komolyan gondolják ezt a szabályt, akkor aláírják a megfelelő emberek. Az továbbmegy az elnökségen, ilyen-olyan rangokon, végezetül eljut Obama-hoz, aki ha aláírja, akkor az bizony abban a pillanatban érvénybe is lép, és kötelesek vagyunk neki eleget tenni, mert a törvény az törvény.

Nemrég történt az, hogy fontolóra vették, hogy betartsák-e a Bill S.978-ként nevezett törvényjavaslatot, vagy sem. Ez rengeteg ember felháborodását (köztük az enyémet is) eredményezte. Igaz hogy nem csináltak még semmit, de már most mindenki tiszta ideg, és nem csodálkozok rajta. De miről van szó? Hol itt a baj? Egyáltalán mi is ez? Írom, hogy mit tartalmaz ez a cucc:

"A Bill S.978 kimondja, hogy az illegális tartalmak megosztásáért bűntetés járjon, bármilyenfajta megosztási vagy közvetítési mód által."

Hogy ez mit jelent? Röviden és tömören azt, hogy a törvény olyan szinten módosul, hogy az teljes mértékben tönkrevágja az Internetes kultúra nagy részét, főleg a játékos közösségekét.

Értelmezzük ezt egy kicsit jobban: Azt mondja ki ez a javaslat, hogyha én közvetítek egy játékot a Neten keresztül, ahogyan én játszok vele (szoktam ilyet), akkor azzal törvényt sértek. Ezt eddig is tudtuk, de ez csak akkor volt érvényben ha másolt játékkal játszok a megjelenése előtt. Ha már megjelent senki se fogja nézni hogy az másolt-e vagy sem. Ráadásul ingyen reklámot készítek mindenkinek a játékról, ami gondolom jó.

De ők továbbviszik az ügyet, és kimondják azt, hogyha én 10x megszegem ezt a törvényt, akkor akár 2500 dollár bírságot (460.000 Ft) szabhatnak ki, és 5 évre lecsukhatnak. Pusztán azért mert közvetítettem azt ahogyan játszok.

Hol a probléma? Nos ott, hogy nemcsak a közvetítésekkel van baj, hanem BÁRMILYEN más olyan tartalomról, amit nem én készítettem, és az BÁRMILYEN formában is szerepel egy videóban vagy hangfájlban, azért lecsukhatnak. Tehát ha én mondjuk motorozok a haverokkal (amit nem szoktam), és felveszem ahogy egyikük poénból énekli a Born to be Wild c. örökzöld slágert, és én ezt megosztom a Neten, máris bűntényt követtem el. Pusztán azért mert ő énekli ezt a számot, amit nem ő készített, és ez feldolgozásnak minősül, így ez bűntetendő.

Az is bűntetendő, ha 5 másodpercet mutatok egy játékból, mondjuk egy Bug-ot felveszek és azt felrakom a Netre. Az is bűntetendő, ha egy játék trailert feltöltök a Netre. Lehet hogy egyes weboldalak erre szakosodnak, de ha én töltöm fel akkor bűnt követek el. Film-trailernél ugyanez a helyzet. Még játék-végigjátszásokat se tehetek közzé, mert lecsuknak 5 kemény évre a semmiért.

Könyörgöm, nem látják azt hogy ez úgy f**zság ahogy van? Csak számoljunk ezekkel a kitalált számokkal: A YouTube-on 5millió felhasználó van, abból 3milliónak tutira van olyan videója ahol akár a háttérben lehet hallani egy másodpercig egy zeneszámot, akkor az már bűnt követett el. Ergo a 3millió embert be kell zárni a börtönbe és pénzt szedni tőlük, illetve letörölni az összes videójukat. Hova zárják be őket? Meg úgy általában, nincs talán napi 200.000 ember aki nézi is ezeket a videókat, mert minden másodpercben 1000 videót töltenek fel és legalább ennyit néznek meg?

Ergo ha ez tényleg törvénybe lép, akkor semmit (ismétlem... nothing) se lehet feltölteni sehová, mert engedélyt kell kérni érte. Kérjek engedélyt azért hogy feltöltsek egy trailert, vagy azért mert 2 másodperc erejéig hallható egy zeneszám a háttérben.

Én érzem legbelül hogy ezt valami nagyon idióta találta ki, és hogy nemfog ez összejönni, mert tönkrevágja a teljes internetes kultúrát, a játékos-társadalmakat, a szólásszabadságot, és rengeteg emberben tesz kárt mint amennyinek jót tesz.

Éppen ezért ha érdekel téged, kedves olvasó, hogy ez NE jöjjön össze, a jobboldalt található Name, E-mail, Address és ZIP részleget töltsd ki, és katt a vörös SEND LETTER gombra, hogy jelezd nekik "Ez nem módi, ecsém!" -> http://act.demandprogress.org/letter/ten_strikes?akid=700.450896.5hVZPC&rd=1&t=1

 

Remélem ti is érzitek a helyzet súlyosságát, és azt hogy az emberi hülyeség határtalan. Nem vagyok paranoiás, de az összes YouTube-os videóm le van töltve, csak a biztonság kedvéért.

Ha tudok valamit az üggyel kapcsolatban, akkor jelzek (és tegyetek ti is így, ha gondoljátok)

Megtekintések száma: 64 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz