Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSCsütörtök, 2018/01/18, 10:37
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Bemutatom a TRC TV-t!
20:01
Bemutatom a TRC TV-t!

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-09-27 09:49:00

Sokszor megemlítettem, de nemsűrűn írtam le hogy miről is van szó. Hát majd most!

Üdv mindenkinek újra! Sokan kértek engem hogy "BLOGOLJÁL MÁR VALAMIT!!!44!!4!4", csakhogy a legelső bejegyzésem is arról szól, hogy én nem vagyok egy blogolós típus, és ezért van az, hogy nagyritkán írok, és lehet akkoris olyat ami hülyeség, mert semmi komolyabb dolog nem jut eszembe (vagy a blogolás nem erről szól? :D). Így most ennek örömére írok egyet hogy mégis szerepeljen itt valami. Ez a bejegyzés pedig bemutatja a TRC TV-t, ami fontos dolog lehet ám nektek is ;)

Annó régen játszottam sok jó játékkal (manapság is, de most mesélek, nah). És ahogy zúztam velük mindig arra gondoltam hogy milyen jó játékok ezek, és hogy mennyire megmutatnám másoknak is hogy jó játékok és hogy én hogyan zúzok vele. Ekkortájt készült el a YouTube, és láttam hogy sokan felveszik ahogy játszanak. Mondom királyság, énis lehet csinálok ilyet. De hogyan? Fogtam, vettem egy kis webkamerát (amit azóta öcsém használ nagyritkán szökőévente) és azzal közvetítettem hogy hogyan játszok, de csak MSN-en pár embernek, hang nélkül... Ennek ellenére örültek neki hogy láthatnak jó játékokat, még ha hang se volt, és kamerás, shakycam felvétellel.

Telt-múlt az idő, és arra gondoltam hogy ez így nem lesz jó, úgyhogy kellene keresni valami olyasmit ami nem MSN-en, hanem mondjuk egy weboldalon (ami akár az enyém is lehet) közvetíti a dolgokat. Ahogy így nyomultam, kutattam, rábukkantam nagynehezen az Ustream.tv nevű weboldalra. Megnéztem hogy hogyan is működik, és elkezdtem ezzel adni az adásokat. Nem volt rossz, egy kicsit bénább volt a minősége, vagy nagyon gáz, de ment a közvetítés. A bajom az volt, hogy folyton valahová el kellett helyezni a webkamerát, valamint mindent lehetett hallani, nemcsak a TV-t. Tehát ha én pl. meg voltam fázva és tüsszentettem egy egészségeset, akkor mindenki beszólt hogy "Egészségedre!".

Ez nagyon nem hiányzott, és amúgyis jobb minőségre vágytam. Így rájöttem hogyha a konzolos játékokat nem is tudom normálisan közvetíteni, akkor majd a PC-seket! Fel is raktam a WebCamMax nevű programot, ami helyettesíti a webkameránkat, és a helyére szinte bármit rakhat, mint pl. képeket, rajzolhatok bármit és kirakja, effektekkel tömi tele...stb...stb. De a legjobb hogy a PC képernyőjének bizonyos részét (vagy az egészet) benyomja mint webkamera. Hohó! Egyből tudtam PC-s játékokat közvetíteni sokkal jobb minőségben, de ekkor mellőznöm kellett a Ventrilo és más hangforrásokat, CSAK a játék hangja mehetett, különben bezavart. Ez nekem nemsűrűn tetszett, és a mai napig még nem jöttem rá hogyan lehetne ezt megoldani (tulajdonképpen most hogy írom ezt van egy ötletem, de akkorse jó az amit most kitaláltam... de legalább kipattant egy ötlet belőlem így blogírás közben :D). A másik ami nemtetszik az az, hogy az újabb játékoknál KEGYETLENÜL belassíthatja a játékot, ergo valamilyen más megoldást kellene keresni az egészre.

Ezekután közvetítgettem hol konzolos, hol PC-s játékokat, és arra jöttem rá, hogy hiába közvetítek, SENKI se nézi, max. a haverok. Gondoltam hogy nem éri meg ilyet alkotni, mert senki se nézi, mikoris ráleltem egy másik oldalra, a Justin.tv-re (pontosabban Raptor barátom mondta, utólag mégegyszer kössz). Ez sokkal bonyolultabban volt felépítve mint az Ustream, főleg azért mert nemlehetett lenémítani a hangot, MUSZÁJ hogy felvegyen valamilyen hangot. Ez nem tetszett, és az sem, hogy a kép minőségét nem torzíthattam bármikor, mert ehhez újra kell indítani az adást. Viszont mikor elkezdtem játszani, özönlöttek be az emberek. Lehet hogy jöttek ezerrel, de volt aki leszólta az adást hogy "Húúú de s**r a minősége!" és egyebek. Éppen ezért beszereztem egy USB-s Capture Card-ot, vagyis ilyen s**r-t, aminek a neve Dazzle DVC 100. Kellett még jópár köteg kábel, de sikerült megoldanom azt, hogy bármilyen konzolos játékot sokkal jobb minőségben tudok leadni, és csak a játék hangját hallják. Végre tudtam értelmes módon közvetíteni ezt-azt, aminek nagyon örültem.

De ennek is megvannak a maga hibái. Ott kezdődik, hogy egyes játékokat amiket nemlehet 50Hz-n futtatni SOKKAL sötétebb képpel vesz fel mint általában. Megyek a Splinter Cell Conviction-ben, és mikor lopakodunk akkor elszürkül a kép, csak a karaktert lehet látni jól, ugye? Nos, itt örülsz ha felvétel közben BÁRMIT is látsz, mert SEMMIT SE LEHET LÁTNI. Csak akkor lehet ha feljebbviszem a Brightness-t, a Fényerőt a játékon belül. Úgy lehet hogy mindenki más jól látja a játékot, de én meg túl világosnak látom, azt meg nem kéne... Másik problémája az hogy a hozzá való progival nemlehet rendesen beállítani a felvétel minőségét, és sokszor van az, hogy kockás a kép, de kegyetlenül. Kellene egy új felvevős eszköz, de előszöris VALAKI aki tud adjon már legyenszíves egy olyan boltot Pesten ahol kölcsönözni lehet ilyen termékeket, hogy megállapíthassam hogy milyen is lenne megfelelő nekem, mert nem akarok vásárolni ide-oda hogy kiderüljön "Ez se jó, veszek akkor egy másikat 13k-ért, és az se lesz jó...".

A lényeg az, hogy azóta is használom a TRC TV-t. Kissé akadoznak az adások, a minőségük nem feltétlenül jó, de van adás, ez a lényeg. Általában mindig Justin.tv-n adok le műsort, akár új játékokat is, míg Ustream.tv-n akkor adok ha szeretnék "jobb" minőséget, és csak a haveroknak közvetítek. Éppen ezért van az, hogy az Ustream-es adást jelszóval védem le.

Végezetül meg kell említenem a warezt is. Külön szabály van arra, hogyha olyan játékkal játszok ami még nem jelent meg akkor letilthatják, vagy akár törölhetik is az egész adást, netán accountot. Eddig háromszor volt ezzel bajom, mondom is mi volt az a három:

1. Legelőször az volt, hogy zúztam a Justin.tv-n a Dante's Inferno-val, de úgy hogy már megjelent a boltokban meg minden. Alig zúztam le pár szörnyet, hirtelen kibannoltak Justin.tv-ről. MIÉRT??? Sokszor kérdeztem őket, mikoris VÉGRE megkaptam a választ: "Túl sok szexuális tartalom van a játékban". IGEN??? Kivillan pár néninek a melle, ez annyira durva lenne? Persze hatfelé téphetem az embereket, szakíthatom ki a belüket és satöbbi, de ha egy csöcs is van a képernyőn már gáz van. Azt javaslom senki se közvetítse a God of War II-ből a kedves nénit aki a Sisters of Fate egyik tagja (akik lezúzták tudják hogy miért ;) ). Megjegyzem amúgy hogy a Dante's Inferno miatt vagy 50 accountot bannoltak, köztük igencsak neves embereket, akiknek több milliós nézettségük volt. Jó, nem?

2. Másodszorra szintén Justin.tv-s volt, de most nem bannoltak. A BioShock 2-vel zúztam, idő előtt, és úgy lazán eljutottam a feléig. 120 nézőm volt, ilyen még nem volt azóta sem. Már untam az adást, hisz 2 órán át folyamatosan zúztam (X360-assal csak annyit szoktam egyhuzamban, többet nem). Ezért szóltam nekik, hogy mostmár lenyomom az adást. Sokan tiltakoztak hogy "NEEEE!!! NE NYOMD LE!!! MÉG NÉZNÉNK!!!!". Énmeg válaszoltam nekik, hogy sajnálom, de ezt most lenyomom. Majd holnap folytatom ha lesz hozzá kedvem. És mikor ezt beírtam, rá 3-4 másodpercre letiltották az accountomat 24 órára. Tényleg csak holnap adhattam le adást XD

3. Ez volt az utolsó alkalom. Mondom hogy nem akarom hogy lebannoljanak engem Justin.tv-ről, hogy csináljak egy harmadik accountot, így Ustream.tv-n közvetítettem csak haveroknak a Red Dead Redemption-t. Aztán kiderült hogy nem raktam jelszót az adásra. Sebaj, be is jött vagy 60 ember, és nézték ahogy lezúzom az első küldetést. Csakhogy eljutottam a küldetés végére, jött a videó, és ekkor hirtelen leállt az adás, mondván hogy "Itt és itt megsértettem a szabályzatot, miszerint nem adhatok le olyat ami még nem jelent meg". Nem bannoltak, de mostmár bannolnak ha ilyet teszünk. Éppen ezért mostmár csak haveroknak adom le a cuccokat jelszóval :)

Tehát ennyi a TRC TV története röviden és tömören. Szeretném még újítani azzal hogy jobb felszerelést szerzek amivel tökéletes minőségben letudom adni a játékokat, valamint gyorsabb Internetet is kellene szereznem. Ugyanis megmondták, hogy az akadozásmentes adásért minimum 100 kbyte feltöltés kell. Az jó, nekem csak 50 kbyte-os van. De lehet március környékén szerzek egy 4000 kbyte-osat, kitudja? ;)

 

 

AZ ADATOK AZ ADÁSOKHOZ:

www.justin.tv/thereaperc00l -> Justin.tv-s adásom. Itt akkor közvetítek ha azt akarom hogy sokan lássák, illetve ha megjelenik egy új játék valszeg itt is adom le. Ritkán van jelszó itt, de ha van akkor az a Play.

www.ustream.tv/channel/trc-tv -> Ustream.tv-s adásom. Itt akkor közvetítek ha a haveroknak "jobb" minőségben szeretnék leadni valamit. Ez privát, szóval itt mindig van jelszó, a Play.

 

Aki szeretné nézni az adásokat csak nyugodtan tegye meg, bármikor csatlakozhat ha épp megy valami. És hogy mikor szokott menni adás? Nemtudom, nincs állandóan adás abból adódóan hogy lassú hozzá a Netem és öcsém folyton zúz Netes gamékkal. De aki ráér az Péntek estefelé és Szombat estefelé nézelődjön, hátha lát valami jót ;)

Megtekintések száma: 38 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz