Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/01/21, 15:26
Főoldal » 2016 » Április » 15 » Achievement-ek, Trophy-k és társaik
19:55
Achievement-ek, Trophy-k és társaik

EREDETILEG EKKOR ÍRTAM: 2010-08-22 11:19:00

Miért jók ezek? Kellenek-e ezek nekünk? Derítsük ki ezzel a kis irománnyal!

Régen mennyit szórakoztunk olyannal egy-két játékban, hogy "Húúú, én gyorsabban tudom megcsinálni ezt a pályát mint te!", vagy hogy "Én képes vagyok halál nélkül végigmenni itt!", vagy "Én ezt kispisztollyal is képes vagyok lejátszani!" Jó mókázás volt, nekem tetszett, ez is egyfajta versengés volt közöttünk, de volt amit csak úgy poénból csináltunk, hogy "Huhúúú, ilyet is lehet ám!!! :D". Jutalmat nem kaptunk érte ugyan, viszont tényleg jókat mulattunk :)

Egy-két játékban volt beépített Challenge is, vagy egyéb, azaz ha ezt-és-ezt megcsinálod akkor ezt-és-ezt kapsz (vagy csak bizonyítod hogy milyen ügyes vagy hogy megcsináltad). Fejlődött a világ, és megjelent a Microsoft legújabb konzolja, az XBOX 360. Nemcsak azért volt különös, mert ez volt az első igazi NextGen konzol, amin awesome játékok futottak, hanem azért is, mert az ilyen kihívásos, egymással mérkőző gyerkőcöknek is adott valamit, az Achievement-eket. Az Achievement-ek arra jók, hogy TÉNYLEG bizonyítsuk, hogy mi milyen menők vagyunk! Nemkell kitalálni magunknak kihívásokat, azok már adottak, csak teljesíteni kell. Minél nehezebb megoldani, annál több pontot érnek. Ó, igen, pontokat kapunk, és minél több pontot szerzünk, annál menőbbek vagyunk, és annál nagyobb az úgynevezett GamerScore-unk (vagy az E-Penis-ünk :D)

Tehát belövök egy játékot, például a Dead Rising 2 - Case Zero-t, aholis látom, hogy 12 Achievement van. Van olyan Achievement, amit akaratunk ellenére is teljesítünk (pl. megmentünk valakit, lezúzzuk a játékot, eljutunk egy Checkpoint-ba, teljesítünk egy fontos Küldetést...stb), van olyan amire nagyon rá kell hajtani hogy menjen (pl. zúzz le 1000 zombit, költs el összesen 100.000$-t, kombináld össze az összes fegyvert...stb). Van amiért kapunk valamilyen extrát és azért akarjuk mindenáron teljesíteni.

Jómagam nem hajtok az Achievement-ekre. Hiába van olyan, hogy "Lőjj le 5 szörnyet kispisztollyal miközben ugrálsz ide-oda", nem feltétlenül azért sikerült nekem mert koncentráltam rá, hanem véletlen volt. Egyesek viszont annyira hajtanak ezekre, hogy megszereznek egy játékot, és ADDIG zúznak vele, amíg az összes létező Achievement-et meg nem szerzik. Durvább eset az, mikor kikölcsönöznek egy játékot, vagy pusztán CSAK azért szerzik meg, hogy minden Achievement-et teljesítsenek. Őket csúfolják Achievement Whore-nak. Én értelmét nemlátom az Achievement-ek szerzésének, azon kívül hogy elmondhatom magamról hogy "Igen, ezt megcsináltam", valamint ha adnak extrát akkor megéri őket megszerezni. Ha a pontok TÉNYLEG érnének valamit, be lehetne váltani valamire vagy ilyesmi, akkor aztmondom okés. De ezzel meg az a baj, hogy mindenki csak úgy gyűjteni be az Achi-kat ezerrel. Annak meg semmi értelme nincs...

PS3 is megjelent mint konzol, de abban nem voltak Achi-k. Telt-múlt az idő, és bevezették a saját kihívásos rendszerüket, a Trophy-kat. Ugyanígy működnek mint X360-ason az Achi-k, csak itt más a nevük, és nem pontokban, hanem színekben mérik őket: Bronz, Ezüst, Arany és Platina. Platinát akkor kapunk, ha megvan az adott játék összes Trophy-ja. Jó hogy van PS3-ra is ilyen rendszer, ők is résztvehetnek ebben az egész "Én vagyok a legjobb ebben a játékban!!!" mizériában.

Térjünk át a sötét oldalára mindezeknek (dün-dün-DÜNNN!!!). Valaki dicsekszik, hogy ő bizony milyen király, mert megvan neki ez-és-ez az Achi/Trophy. De lehet, hogy nem legális úton szerezte! Jó példa az X360-as erre: Akinek megvan hozzá a cuccosa, bármikor átmásolhatja a mentését a gépre, aztán kicserélheti más mentésével, hogy aztán HOPP meglegyen az adott játék összes Achi-je. Vagy ha van Multiplayer-es Achi, akkor szimplán belép multiba, nem is csinál semmit (ha az Achi olyan, persze), és mások megszerzik helyette. Vagy nem is ő szerezte az Achi-t, hanem bátyja, nővére, apja, anyja, haverja játszott "véletlenül" az ő profiljával, és ő szerezte meg.

Összességében jók ezek a kihívások, mert így nemkell nekünk kitalálni ilyeneket. Ígyis-úgyis kitalálunk, szóval nem ezen múlik, hanem azon, hogy jópofák legyenek, lehessen rajtuk nevetni, vagy dicsekedni, hogy "Igenis, sikerült!!!". De nem kötelezőek, ami szintén jó dolog. Másokat meg nem illik lenézni azért, mert nem csináltak meg egy Achi-t. Azokkal csak magunkat hozzuk szégyenbe.

 

Végezetül pedig csak annyit szeretnék mondani, hogy én tényleg nem vagyok ilyen Achi-gyűjtő, CSAK azokban a játékokban gyűjtöm össze, ahol tényleg adnak valamit, vagy amely játékok nagyon érdekelnek engem. Lásd Dead Rising 2 - Case Zero, kb. 10 perccel ezelőtt gyűjtöttem össze mind a 12 Achi-t. Kapni nem kaptam semmit se, de elmondhatom, hogy megcsináltam mindet :P

Megtekintések száma: 49 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Április 2016  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz