Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/03/18, 08:42
Főoldal » Anyag-archívum

Üdv néktek!

Egészen jól haladtam a héten a fordításokkal, bár volt olyan, amivel meggyűlt a bajom. És mégis sikerült lefordítanom egy játékot! Nézzük részletesen, hogy mi is a helyzet.

Hyper Light Drifter:

Vicces vagy sem, de bő 1 évvel és 3 hónappal ezelőtt írtam arról, hogy milyen jó lenne ezt a játékot lefordítani. Nem igazán jött össze, mivel Game Maker-es játék, és azokat baromira nehéz lefordítani, vagy talán lehetetlen. Igen, de történt egy olyan eset, hogy bekerült a játék a Humble Monthly Bundle-be. És én ezeket mindig megveszem, mert jók, és láttam, hogy itt van ez a játék. Egyből kapcsoltam, hogy ez nekem megvan eredetiben, így van egy "felesleges példányom", amit öcsémnek ajándékoztam, mert akkor tudunk Co-operative módban játszani. Ekkor jöttem rá, hogy hülyeségeket beszélek, mert a játékban csak és kizárólag Offline Co-operative van, nincs Online... Nomindegy :D Viszont erről meg az ugrott be, hogy hátha valaki csinált ... Tovább »

Megtekintések száma: 182 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/07/09

Üdv néktek jóemberek!

Annyit haladtam, amennyit nem hittem volna, hogy haladni tudok. Nemrégiben megnéztem együltömben a Blade of the Immortal c. animét, utána megnéztem a Szökés 9. évadát, majd most nézem meg a Black Mirror (Fekete Tükör) 3. évadjának utolsó részét. Nagyon tuti vagyok!!! :D

Ja, hogy a fordításokkal mi a helyzet? Hohohóóó... Azt hiszitek, hogy egész nap csak sorozatokat nézek és közben semmit se haladok a fordításokkal? Neeem, nem így működik! Végre kicsit több időm van, végre nincs sok munka, végre itt a nyár, és végre lehet haladni a fordításokkal is. De inkább részletezném, úgy jobb.

Darkest Dungeon:

Rég haladtam ilyen jól. Mint tudjátok a játék több fájlból áll, több fájlt kell lefordítani ahhoz, hogy magyar lehessen a game. Azon felbuzdulva, hogy végre van időm arra, amit akarok, olyan szinten belekezdtem a fordításba, hogy nem is egy, nem is kettő, hanem rögtön három teljes fájlt lefordítottam. És ez azért jó, m ... Tovább »

Megtekintések száma: 272 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/07/02

Estét!

Lehet ez is egy kicsit gyors helyzetjelentés lesz, lévén, hogy mint kiderült alkotni kell ezerrel a munkahelyen, ami prioritást élvez a fordításokkal szemben.

Darkest Dungeon:

Megjelent a DLC, amibe bekerült párszáz sornyi szöveg. Hogy konkrétan mennyi, azt még nem tudom, mert össze akartam hasonlítani a régi fájlokat az újakkal, de folyton frissítik, van, hogy naponta 3-4 alkalommal. Hiába, új tartalomnál ez gyakran előfordul, de idővel sikerül majd összeraknom úgy az új fájlokat a régiekkel, hogy tovább tudjam folytatni zökkenőmentesen azok fordítását.

Addig is kitartásotokat kérem, főleg ebben a rohadt nagy melegben :D

Megtekintések száma: 156 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/06/25

Dzień dobry! Avagy "Jó napot!" Lengyelül! :)

Ismét izgalmas dolgok történtek a nagyvilágban. Mármint ez alatt azt értem, hogy kb. 3 hete nem írtam semmit se, de most megtörik a jég (így nyár közepén :D), és végre írok egy kisebb-nagyobb helyzetjelentést. Nézőpont kérdése :)

Darkest Dungeon:

Hihetetlen vagy sem, de végre tudtam vele haladni!!! :D Viszont akármennyire is szerettem volna, akármennyire is próbálkoztam vele, a MemoQ egyszerűen nem adja. Nem az, hogy nem tudom használni, de számomra több bajt okoz, mint jót, így abbahagytam a használatát. Persze, vannak benne fordítómemóriák meg egyéb nyalánkságok, amitől ezerszer könnyebb lenne a helyzetem, meg az alap fordításokat is könnyebben átemeli, de nem megy. Makacs vagyok, Excelt használok és kész. Aztán lehet, hogy más játék fordításához mást fogok majd használni. Mondjuk aaa...

Dark Souls III:

...DS3-hoz!!! Pont ma írt rám török barátom, hogy m ... Tovább »

Megtekintések száma: 298 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/06/18

Amerikai palacsintát zabáló jó estét mindenkinek!

A héten azon kívül, hogy életemben először csináltam amerikai palacsintát (és milyen jól sikerült elsőre! :D), történt más egyéb dolog is. Bár fordítások szempontjából annyira nem, tehát ismét felmerült bennem az, hogy vajon lenne-e értelme a héten helyzetjelentést írnom, míg végül úgy döntöttem, hogy "csakazértis" alapon megírom ezt. Bár lehet, hogy a jövő héten, sőt, inkább az utána lévő héten egyáltalán nem lesz helyzetjelentés külföldi utazás és egyéb dolgok miatt, tehát akkorra nem garantálhatom. Én szóltam!

Darkest Dungeon:

Nagy hír érkezett a héten, méghozzá az, hogy Június 19-én érkezik a Crimson Court DLC a játékhoz. Nahmost mivel a fordítás még nincs kész, és ez jelentős mennyiségű szöveget fog hozzáadni a játékhoz (gondolom én), így a fordítás tutira nem lesz kész addig, sőt, inkább csak utána. Határidőket nem akarok ígérgetni, lévén, hogy csigalassúsággal halad a fordítás ... Tovább »

Megtekintések száma: 261 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/05/28

Üdv néktek!

Aki egy kicsit is kedveli a számmisztikát, az most valszeg azon töprenghet, hogy mégis mi ez a 29 a helyzetjelentésben. Tán ennyi játékot fordítottam le? Neeem, ettől többet. Tán ennyi játékon dolgozok? Neeem, ettől több játék van betervezve, de nem ennyin dolgozok :D

A helyes válasz: Ma vagyok 29 éves. Hurrá! :D

Tehát ez most amolyan születésnapozós helyzetjelentés :)

A héten egy kicsit jobban aktivizáltam magam fordítás terén, de még hátra van a holnapi nap is, úgyhogy nem tudok pontos helyzetjelentést írni a Darkest Dungeon fordításával kapcsolatban.

Amit biztosan leírhatok az az, hogy lostprophet segítségével megtanultam használni a MemoQ nevű programot, ami többé-kevésbé működik számomra. Ez a remek program arra jó, hogy szétszedi a fordításos fájlt, különböző fordítómemóriákat meg egyebeket használva pedig felgyorsítja a fordítási folyamatot. A problémám az, hogy ez jelenleg nagyon széthúzza a sorokat, vagyis ... Tovább »

Megtekintések száma: 259 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/05/20

Estét!

Mint bizonyára észrevehettétek, a múlt héten nem írtam semmilyen helyzetjelentést. Előfordul, hogy kimarad egy alkalom, de majdnem kettő maradt ki, úgy mondom, hogy erőt és bátorságot kellett vennem, hogy megírjam ezt a helyzetjelentést.

Hogy miért?

Az indok és ok egyszerű:

Mert kb. semmit se haladtam (szó szerint) a Darkest Dungeon fordításával az elmúlt 2 hétben.

Olyannyira nem, hogy egy picit szégyellem is magam miatta... bár én szabom meg, hogy mikor haladok vele, de jó lenne, ha minél hamarabb elkészülnék. Mondhatni nincs már sok kedvem a játékok fordításához, ha meg van, akkor meg időm nincs. Egyfajta fordítói válságba kerültem.

A jómúltkor töröltem a szavazást, mert nem tudtam volna tartani azt, hogy amire mások szavaznak azt fordítsam le. Talán most is pont ez a baj, hogy a Darkest Dungeon van kitűzve célnak, mindenki azt várja, de én meg semmit se haladok vele. Ugyanakkor bonyolultabb a fordítása, mint amilyenre számíto ... Tovább »

Megtekintések száma: 198 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/05/14

Üdv néktek!

Egészen rövidre lehetne zárni ezt a helyzetjelentést, mert kimerülne abban, hogy mivel megjelent az Outlast 2 (meg a Little Nightmares), így inkább ezekkel játszottam, mint hogy a fordításokat csináltam volna. Bocsi! :\ De ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy minden nap én se fordíthatok, szépen, lassan, türelmesen kell elkészülni a fordításokkal, hogy jók legyenek. És ismertek, hajlamos vagyok más játékok fordításába belenézni, vagy régebbi fordításokat javítgatni, kiegészíteni. Tehát azért helyzetjelentést még tudok írni, bár nem biztos, hogy olyan tartalmas vagy érdekes lesz. Kezdjük!

Darkest Dungeon:

Ez ugye a mostani főbb projekt. Cirka 10-20 sort HA fordítottam a héten, bár az lett volna a legjobb, ha olyan 3-400-at haladok vele, mert akkor teljesen elkészültem volna vagy 3, talán 4 fájllal is. A következő héten megpróbálkozok ezzel, de minden attól függ, hogy milyen gyorsan tudom lejátszani az Outlast 2-t mennyi sz ... Tovább »

Megtekintések száma: 331 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/04/30

És ismét üdv! :D

Szerk.: Szedjétek le ismét, mert azóta újabb változat készült (bár a helységnevek azóta se működnek)

Nem csinálok rendszert abból, hogy minden este jelentkezem, de most így sikerült, no...

Szóval mint írtam, a Dark Souls II-höz sikerült megoldani azt, hogy jól működjön a fordítás kisebb méretben és kevesebb szenvedéssel, DE CSAK EREDETI JÁTÉKKAL. Azóta mint kiderült ez a megoldás működésképtelenné tehet egy-két funkciót (pontosabban csak apróbb grafikát, ha minden igaz) a játékon belül, éppen ezért ezt kiszedtem belőle.

Vagyis másképp fogalmazva:

Tölthető a legfrissebb megoldás, amivel könnyebb telepíteni a fordítást, viszont elméletben csak eredeti játékkal működik. Továbbá eddig nem sikerült lefordítani a "YOU DIED" és hasonló feliratok szövegeit, ez most szerencsére jól működik mindenkinek, viszont a helységnevek már megint nincsenek lefordítva. Még gondolkozok ... Tovább »

Megtekintések száma: 341 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/04/26

Üdv ismét jóemberek!

Remek hírem van! Na, jó, annyira nem grandiózus, mint így hirtelenjében tűnik, de attól még remek :D

Csak annyit szeretnék írni, hogy a Stardew Valley-hez kijött az 1.12-es, hivatalos patch, így most már nem szükséges a béta patchet használni a játékhoz (sőt, akinek eredeti és be van nyomva a béta patch, az kapcsolja ki!!!).

Kérlek titeket, hogyha kinyomtátok a béta patcheket vagy újraraktátok a játékot vagy akármi, akkor utána FELTÉTLENÜL telepítsétek újra a fordítást (a szokásos de-DE.XNB-k törlésével meg egyebekkel). Ugyanakkor ha frissülne a játék, akkor valószínűleg ismét újra kell telepíteni a fordítást (csak előtte nekem frissítenem kell a fordítást... de ez már csak így megy :D).

Jó játékot! ^^

Megtekintések száma: 229 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/04/25

« 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 »
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Március 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz