Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSPéntek, 2018/07/20, 19:26
Főoldal » Anyag-archívum

Vasárnap délutánt mindenkinek!

Ejha, erre senki se számított, hogy vasárnap délután fogok helyzetjelentést írni, mi? :D

Dark Souls III:

A terv az volt, hogy nagyon sok dolgot fogok lefordítani a Dark Souls III-ban, mivel szünetem van, ráérős ember leszek és a többi és a többi. Nahmost én szerettem is, sőt, fordítottam is legalább 500 sort, és habár többet szerettem volna (illetve még ma is fordíthatok, ha lesz még rá affinitásom), de történt egy-két esemény a héten, amit nem írnék le. Legyen elég annyi, hogy a kedvem elment egy-két dologtól, de amúgy mindenki jól van mind egészségügyileg meg minden. Csak elszomorodtam, ennyi az egész, de elmúlik, és ismét menni fog a fordítás.

Stardew Valley:

Ehhez még nem jött ki a hír, hogy mikor fog jönni hozzá a legújabb patch vagy béta, úgyhogy erre még várni kell azt hiszem.

Darkest Dungeon:

Nos még mindig nincs hír arról, hogy mi lesz ma ... Tovább »

Megtekintések száma: 201 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/03/18

Megint egy szép vasárnap estét mindenkinek!

Esküszöm úgy érzem, hogy átkerül az egész helyzetjelentés magánéletbeli blogolgatásba, de ha ezt is olvassátok, ám legyen :D

Dark Souls 3:

Most annyira azért nem haladtam vele, mint a múltkor, viszont jövő héten csütörtökön és pénteken egész nap itthon leszek (mint gondolom mindenki más is). Szóval akkor talán több időm lesz fordítani. Gondoltam egy olyanra, hogy talán úgy lehetne meggyorsítani, hogy belefordítgatok a másik fájlba, bár azt nem igazán merném megkockáztatni. Az lenne a legjobb, ha lefordítanám az első fájlt, majd utána hopp, áttérnék a másikra. Még ma is belenézek, hátha tudok haladni egy kicsikét, de nem hiszem. Ebből inkább jövő hét lesz.

Egyéb fordítások:

Nincs még hír, hogy mikor érkezik a Darkest Dungeon DLC-je, valamint nincs még konkrét időpont a Stardew Valley bétájához sem. Mindkettő tavasz végén érkezHET, vagyis legkésőbb május végén jelennek ... Tovább »

Megtekintések száma: 186 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/03/11

Mozgalmas vasárnap estét néktek jóemberek!

Hogy mik nem történnek az emberrel manapság... Ezen a héten se tudtam nagyon unatkozni, és mindig volt olyan, amiről akár ódákat tudnék zengeni. Úgyhogy azért, mert mostantól visszatértem a heti helyzetjelentésekre, lehet becsempészek ismét egy-két személyes és magánéletbeli történést is. Ha nem vagytok kíváncsiak rá, nos... akkor EZ VAN! :D

Kezdjük!

A billentyűzet tragédiája:

Rögtön magánéletbeli dologgal kezdeném, de igyekszem rövidre fogni. Vannak macskák itt a lakásban (nem az enyémek, nem szeretem őket...), és ide-oda ugrálnak. Néha majdnem leverik a monitort az asztalról, néha lelökik a mobiltelefonomat, a tabletet...stb. Igazi köcsög macskák, szóval ja... Egyik alkalommal annyiszor ráugrottak és lelökték a billentyűzetet (mivel szabadon mászkálnak a házban, így a szobában is), hogy a billentyűzet enyhén tönkrement, különösen a Space gomb. Ez eléggé megnehezítette a fordításokat, főleg ... Tovább »

Megtekintések száma: 259 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/03/04

Holá pípöl!

Visszatérnek a heti helyzetjelentések! Ez talán az egyetlen jó hír mára, vagy ki tudja, mivel haladni így se nagyon tud az ember.

Dark Souls III:

Nem haladtam vele semmit se, de ez nem jelenti azt, hogy fel lenne adva a projekt, sőt! Mivel húsvét egyre jobban közeleg, jó lenne mihamarább végezni ezzel, úgyhogy most már tényleg igyekszem tartani magam a napi 100 sor fordításához.

Stardew Valley:

Mostanában nagyon sokan használják a fordításomat, de elég nehézkesen tudják feltelepíteni azt. Így most "gyökeresen" megváltoztattam a fordítás menetét (igaz, az egész délutánom ráment, de mikor nem? :D), vagyis most már elég csak annyit csinálni, hogy bemásoljátok a fordítást a játék mappájába, felülírva az ottani fájlokat, majd a szövegbuboréknál kiválasztjátok a Magyar nyelvet. Ha ezek után se sikerül magyar nyelvűvé varázsolni a játékot, akkor tutira rossz verzióval rendelkeztek. Még nem jött ... Tovább »

Megtekintések száma: 219 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/02/25

Üdv néktek! Csak egy gyors változást szeretnék jelezni: A jövőben CSAK és kizárólag olyan hírekhez lehet hozzászólni, amik 1-2 hétnél nem régebbiek. Minden 1-2 hétnél régebbi hírnél zárolom a kommentelés lehetőségét a sok Spam miatt. Megértéseteket köszönöm!

Megtekintések száma: 97 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/02/20

Vasárnap estét a népnek!

A napokban érkezett némi jelzés felém, hogy mostanában elég keveset írok ide. Kevés a helyzetjelentés, hiányzik a TRC-féle beszámoló, hiányolják a humoromat...stb. Én ezt köszönöm nektek, hogy ennyire hiányzom, de attól tartok, hogyha minden héten csak azt olvasnátok, hogy "Már megint nem haladtam" (márpedig arról bőven tudnék írni), akkor az előbb-utóbb elvenné a kedveteket az olvasástól. Bár ki tudja, az is jelentés, ha nem haladok valamivel. És hogy én ezt már hányszor leírtam és hányszor "elrizsáztam" ezeket a helyzetjelentéseket ilyen dolgokkal, hogy "Már megint nem haladtam", "Haladtam de nem eleget" és a többi.

Úgyhogy lehet, hogy mostantól ismét visszatérek a heti helyzetjelentésekre, és igyekszem mindig valami izgalmasat megosztani a nagyvilággal, sőt, segítek más fordításokban és egyebekben, és akár azokról is tudok majd mesélni nektek. Esetleg kísérletezhetek más játékok fordításával kapcsola ... Tovább »

Megtekintések száma: 294 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/02/18

Holá jóemberek!

Itt a február, vagyis mindjárt itt a tavasz! Ez azt jelenti, hogy ismét kegyetlenül elfoglalt leszek, évkezdés, tanulás, miegymás, a kérdés, hogy hogyan fogok akkor a fordításokkal haladni? Úgy ahogy eddig: Szépen, lassan, de biztosan :D

Dark Souls III:

Az EGYETLEN dolog, amit most fordítok, és az EGYETLEN dolog, amiről most helyzetjelentést írok. Vagyis akár ez is lehetett volna a helyzetjelentés címe, de senkit se akartam megtéveszteni ezzel-azzal.

Nos a helyzet az, hogy véget ért a vizsgaidőszakom (és egyetlen hármas / közepes eredményem lett, a többi tárgyam négyes / jó és ötös / jeles osztályzatú lett), de rögtön kezdődik a következő félév, amiben szintén tanulni kell. Mivel munkahelyen ilyenkor van a legnagyobb hajrá, így arra se árt koncentrálni, plusz egyéb elfoglaltságaim is lesznek még. De ha netán van némi szabad időm, és akkor van kedvem/affinitásom, akkor fordítom a játékot.

Mint ahogyan azt a héte ... Tovább »

Megtekintések száma: 373 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/02/04

Kedves jó embörök!

Eredetileg azt terveztem, hogy leülök és ezerrel nekilátok a DSIII fordításának, amit többé-kevésbé meg is tudtam oldani az elmúlt 2 hétben, de sajnos továbbra se készült el a fordítás. Sebaj, van még idő bőven (?), így a türelmeteket kérem. De addig is nézzük, mit alkottam nemrégiben!

Dark Souls III:

Mondom, nincs még kész, DE! Annyira sokat haladtam vele, hogy az egyik fájlból (mivel 2 van, plusz ugye még bizonyos képek) az elsőt majdnem teljesen lefordítottam. Már "csak" 3800 sor van hátra, és a fájl 80-81%-a van kész. Ez remek hír! Ha több energiámat nyomnám bele a fordításba, akkor (mint szoktam mondani) "elég hamar elkészülhetne". Persze senkinek se akarom húzni az agyát, így is csúszásban vagyok a fordítással ha úgy nézzük, vagyis ha tudok és tehetem akkor úgy is haladni fogok vele.

Dark Souls Remastered:

Írtam, hogy le lesz fordítva, át lesz ültetve a fordítás rá ... Tovább »

Megtekintések száma: 272 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/01/28

Holá jó emberek!

Úgy néz ki a heti helyzetjelentéseket nem biztos, hogy tudom tartani, de ezt már megszokhattuk, nem? :)

Viszont TALÁN végre vége van a vizsgaidőszakomnak (már ha sikerült az utolsó vizsgám is, ugye), és most TALÁN több időm lesz fordítani. Ez majd még elválik, de nézzük, hogy mi is történt az elmúlt egy-két hétben, és mik a terveim mostanság:

Dark Souls III:

Hihetetlen vagy sem, de CSAK a mai napon kb. 2000 sort fordítottam le. Mondtam én, hogyha ráérek akkor haladok vele :D Török barátunk, aki segít nekem a fordításban (ő rakja össze), most mondta, hogy ők már elkészültek a fordításukkal. Poén, hogy ők többen vannak, és április óta készítik, én egyedül vagyok, és max. áprilisig kell elkészítenem, hogy 1 évet dolgozzak rajta (bár inkább csak augusztus, netán szeptember környékén kezdtem el igazán dolgozni rajta, a Darkest Dungeon fordítás befejezése után). Vagyis jól haladok :D

Stardew Valley: ... Tovább »

Megtekintések száma: 366 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2018/01/14

Megint eltelt egy év. Hihetetlen milyen gyorsan telik az idő, nemde? :D

Tavaly ilyenkor készítettem egy retrospektívát, összefoglalván az évet, majd leírván, hogy mik a terveim a jövőre nézve. Nézzük, hogy mi valósult meg, és mi nem! :D

A retrospektívában három játékot neveztem meg, amiket szívesen lefordítanék idén 2017-ben. Ezek pedig a...

Stardew Valley:

Nem csak, hogy lefordítottam, de azóta jött ajánlat rá, hogy hivatalos lehet a fordítás, mire a készítők megfutamodtak, így marad rajongói fordítás. És jövőre (merthogy idén már nem :D) jön hozzá új tartalom, új fordítanivaló, és én ott leszek és el is fogom készíteni. Szóval reszkessetek! :D

Plague Inc:

Még szavazásként ment a rendszer év elején, és eljátszottam a gondolattal, hogy ezt is le lehetne fordítani. Azóta beszereztem a játékot DLC-stül, mégse láttam neki. Hiába, más, fontosabb játékok foglalkoztattak.

Beholder: ... Tovább »

Megtekintések száma: 329 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/12/31

« 1 2 3 4 5 ... 18 19 »
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Július 2018  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz