Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSSzombat, 2018/05/26, 22:37
Főoldal » Anyag-archívum

Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Írhatnám, hogy "Igen, csak ezért jött létre ez a helyzetjelentés, hogy leírjam azt, hogy Boldog karácsonyt mindenkinek és ennyi is volt", de nem írok ilyet... vagy most mégis, vagy mi van? :D

Szóval bő 23 nappal ezelőtt írtam utoljára helyzetjelentést, ahol még azt is elhintettem, hogy lehet nem írok olyan sűrűn. Legalább ezt az egy ígéretemet be tudom tartani, ha mást nem, nem igaz? :D

Nézzük a helyzetjelentést!

Dark Souls III:

Azt ígértem, hogy karácsonyra kész lesz. Nem lett kész, nem is lehet kész, esetleg jövő karácsonyra már igen. De mivel az messze van, így úgy döntöttem, hogy addigra be fogom fejezni, sőt, még hamarabb. Kitaláltam egy újfajta fordítási trükköt, amit elkezdtem alkalmazni, mivel a Dark Souls III fordításánál fontos szerepet játszik. És meg kell, hogy mondjam, hogy egész jól haladok vele. Igen, jól olvastátok: HALADOK a fordítással!!! Igaz, nem olyan tempób ... Tovább »

Megtekintések száma: 291 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/12/25

Kellemes (?) telet kívánok nektek!

Többször felhoztam a témát, miszerint lehet nem fogok mostanság olyan sűrűn helyzetjelentéseket írni, mivel lehet, hogy nincs miért. Sőt, még az is megfordult a fejemben, hogy heti helyzetjelentések helyett havi helyzetjelentéseket fogok írni. Hogy most mi lesz azt nem tudom, mindenesetre többen is kérdezték, hogy mi a helyzet velem, még itt az üzenőfalon, e-mailben, Facebook-on meg egyéb helyeken is, úgyhogy eleget teszek a kéréseknek: Íme a helyzetjelentés! :)

Dark Souls III:

Karácsonyra ígértem, hogy kész lesz, és volt is egy beszólás valahol, hogy "nem baj, ha húsvétra lesz kész". A helyzet a következő: Rohadtul semmi időm (és kedvem!!!) nem volt ahhoz, hogy akár egy sort is lefordítsak belőle. Semmi se ösztönzött, semmi se vitt rá, sajnálom. Egyszerűen olyan dolgok történnek körülöttem, amiknek most nagyobb jelentősége van mint az, hogy fordítsam a játékot. Bocsi :\

Darkest ... Tovább »

Megtekintések száma: 546 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/12/02

Üdv néktek jóemberek!

Csak gyorsan írok, mert elfáradtam egy picikét, és nem akarom húzni az időt.

Darkest Dungeon - Shieldbreaker DLC:

Ismertek (már aki ismer), és tudhatjátok, hogy mikor valamit tervezek, akkor néha közbeszólnak a dolgok. Egész héten a Dark Souls III-at terveztem fordítani, mire kijött a Darkest Dungeon-höz egy újabb kiegészítő, amire nem számítottam. Elkezdtem fordítani, nincs benne túl sok szöveg, de sokat alkottam vele, hogy működjék. És akkor jöttek a vicces dolgok, mikor frissült a szöveg, újabb szövegek kerültek bele, áthelyezésre kerültek...stb. Végül sikerült lefordítanom a DLC-t, és ez így izgalmasra sikerült, de visszavett más fordításokból. Vagyis...

Dark Souls III:

...ezzel semmit se tudtam haladni. Terveztem, szerettem volna, de sehogy se jött össze. Viszont most, hogy le van fordítva a DD DLC (de sok a D betű!), így már ismét vissza tudok térni ehhez. Már ha éppen nem tanulni f ... Tovább »

Megtekintések száma: 386 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/11/05

Holá emberek!

"TRC, te kihagytál egy napot???". Igen, és örülök, hogy feltűnt! Bár szerintem sokan gondolhatták, hogy ki fogok hagyni egy napot, lévén, hogy ki tudja, hogy mennyire tudok haladni, másrészt meg vasárnaponként szoktam kirakni helyzetjelentéseket. És ha nem vasárnap rakom ki, akkor annak is oka van. Most például az, hogy október 23 van, nem kellett dolgozni menni, így minek írjam meg vasárnap a helyzetjelentésemet, ha éppenséggel ma is haladtam a fordításokkal, és akkor van mit bejelenteni?

Merthogy haladtam ám!!! :D

Dark Souls III:

A játék fele le van fordítva. MÉG EGYSZER: 50%-BAN KÉSZ A FORDÍTÁS!!! HOLY SHIT!!! :D

Hogy jobban kifejezzem magam: Rájöttem, hogy nem feltétlenül csak azt a bizonyos 5.000 sort kellene lefordítanom, jó az is, ha össze-vissza fordítgatom a szövegeket, az is sokat segíthet. És mint kiderült segített is! Az első, nagyobb fájlt vettem alapul, és a sok egyező szöveget leszűrtem b ... Tovább »

Megtekintések száma: 261 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/10/23

Üdv néktek!

Múlt héten írtam, hogy lehet nem lesz helyzetjelentés, de mégis itt van! Jelentem, hogy fantasztikus dolgok történnek, változások a munkahelyen, változások az életben, meg miegymás. Annó biztosan emlékeztek (már ha olvastátok), hogy úgy bő másfél évvel ezelőtt fájt a bal kezem mint állat, és meg kellett műteni. Nos, a jobb kezem most ugyanezt műveli, a kérdés, hogy ezt is meg kell-e műteni avagy sem. Ha igen, akkor az remek, mert akkor kb. a rendes napi életvitelt nem fogom tudni megoldani, csak és kizárólag bal kézzel, akár úgy bő 1 hónapig. Mondom ezt úgy, hogy annó mikor a bal kezem volt műtve és azzal voltam így, akkor az is kissé szenvedés volt, de nekem a jobb a domináns kezem. Tehát az, hogy akkor csak a jobb kezemet használhattam, most meg csak a balt használhatom majd kissé ijesztő...

Nade nem(csak) ezért vagyunk itt, hanem azért is, mert fel szeretnék tenni egy kérdést, amire választ várok, akár itt, akár Facebook-on, akár e-mailben, akárhol. Mé ... Tovább »

Megtekintések száma: 250 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/10/15

Estét!

Áh, a jó öreg "Írjak, vagy ne írjak?" kérdés. Feltettem magamnak, mivel ismét kb. semmit se haladtam, és ezen töprengtem, hogy írjak, vagy ne írjak. Ha írok, akkor lehet csalódást okozok pár embernek azzal, ha közlöm, hogy semmit se haladtam, de ha meg nem írok, akkor meg az a baj. Talán sokan kibírják anélkül, hogy írnék, de végül úgy döntöttem, hogy mégis írok. Szóval itt vagyok! :D

Dark Souls III:

Én tényleg szerettem volna haladni, de alig 100 sort HA fordítottam. Más terveim vannak manapság, úgy meg nem igazán jön az ihlet és a kedv a fordításhoz.

Cuphead:

Ezt meg tetűnehéz fordítani, bár ezt korábban már (számtalanszor?) említettem. Mindenesetre textúrákat már tudok cserélni a játékban, és ott van egy halom szöveg, szóval idővel ez is el fog készülni.

The Room:

Említettem ezt is, hogy talán a hétvégére (vagyis kb. mára) elkészülök vele. Nem, nem fogok elk ... Tovább »

Megtekintések száma: 216 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/10/08

...avagy Kellemes október elsejét mindenkinek!

Tudtátok, hogyha egy hónap vasárnappal kezdődik, vagyis mint most, tehát elseje van, akkor két hét múlva péntek 13-ra esik? Nem? Na, akkor ma is tanulhattatok valamit (aki meg tudta annak jó :D).

Ez már előrevetítheti a szerencsénket, mivel azt is jelentheti, hogy talán egy-két fordítással kész lehetek két héten belül. Hát nem csudálatos? :D Nézzük a konkrétumokat:

Dark Souls III:

Még mindig ez a szép nagy projekt van kitűzve arra, hogy elkészüljön. Igen, sokan várják már, és eredetileg idén karácsonyra terveztem a megjelenését, de nem tudom, hogy mennyire fogom tudni tartani azt. Végülis még "csak" október elseje van, ki tudja, hogy pár nap alatt mennyit fogok haladni. Hozzá kell tennem, hogy abból a bűvös 5000-es fordítandó anyagból (ami NEM a teljes fordítandó szöveg) a héten 1000 sort haladtam (!!!). Lehet, hogy most hétvégére (mármint jövő hétre) be is fejezem azt. Nem lenn ... Tovább »

Megtekintések száma: 355 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/10/01

Jobb vasárnapot emberek!

Nem tudom mennyire húzzam a posztot vagy mennyire nyomassam a magánéletbeli problémáimat, de rövid leszek és tömör: Faterom csütörtök reggel óta kórházban van, és így nem igazán tudtam haladni a dolgokkal. De amikor tudtam akkor haladtam, csak mindig történnek ilyen nagyszerű dolgok, amik nem csak a fordításokat, de minden mást egy "kicsit" hátráltatnak. És kérdésetekre a válasz: Igen, sokkal jobban van, további kivizsgálások várhatóak.

Dark Souls III:

Hihetetlen, de azért a hét elején haladtam vele, és bő 5-600 sort le is fordítottam. Igaz, ez még nem 5-6000, de hé, ez már 10% abból amit haladni szerettem volna, nemde? :D

Darkest Dungeon:

Frissült a játék, de a fordítást nem szükséges frissíteni, legalábbis így ránézésből nem frissült semmilyen szöveg sem. Ha mégis hibát tapasztalnátok, kérlek írjatok!

Cuphead és egyéb játékok:

A jövő héten m ... Tovább »

Megtekintések száma: 245 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/09/24

Holá emberek!

Nagyon sokat pörgök mostanában, sok az esemény, főleg a munkahelyen, de ezt mondtam már egy párszor. És igen, tanulok is, és jó! :D Csak éppenséggel semmi máshoz nincs így időm. Illetve talán frissítgetni még tudok.

Dark Souls III:

Nagyon keveset haladtam, meg merem kockáztatni, hogy kb. 50 sort HA lefordítottam. Viszont ha sikerülne azt a 323 kifejezést lefordítani amire kell, akkor utána már ezerszer gyorsabban menne a múlt héten említett több ezer sor lefordítása. Legalábbis azt hiszem...

Kingdom - New Lands:

Előfordul, hogy egy-két játékot frissítenek, és a fordítás nem működik hozzá. Ilyen a Kingdom - New Lands is, amit annó frissítettek, csak én nem vettem észre. Semmi probléma, mivel zolikajr szólt, így frissítettem a fordítást is. Kérlek titeket, ha bármilyen fordításom nem működne nektek, akkor elsősorban innen, a weboldalamról töltsétek le, ne máshonnét. Ha itt se működne, és biztosan e ... Tovább »

Megtekintések száma: 188 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/09/17

Üdv emberek!

Jelentem, hogy megjavult az Internetem, tök jól működik minden, csak más, "apróbb" problémák vannak. Névlegesen az, hogy míg a múlt héten csak poénkodtam, hogy semmit se haladtam a fordításaimmal, a mostani helyzetjelentés címére reflektálva "most tényleg nem" haladtam velük... Hiába, mondtam én, hogy szeptembertől nagyobb pörgés lesz meg egyebek, de ha több szabad időm lenne, akkor nekiállnék a fordításoknak, és befejezném a Dark Souls III-at is.

Dark Souls III:

Terveim közt szerepel az, hogy ránézek az egyező sorokra, és akkor lefordítom azokat. Persze idáig még nem jutottam el, de akkor csináljuk "élőben", azaz MOST ránézek, és azután írom tovább soraimat. (cirka 2-3 percnyi kutatás után) Na, ez a nem semmi! Szóval az a lényeg, hogy van a játékban az a funkció, mikor üzeneteket lehet hagyni másoknak. Ezzel mindenki képben van? Okés! Na, ennek a funkciónak a fordítása kb. 2-300 sort jelentett. És m ... Tovább »

Megtekintések száma: 190 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2017/09/10

« 1 2 3 4 5 ... 17 18 »
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Május 2018  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz