Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/03/18, 08:42
Főoldal » Anyag-archívum

BÚÉK! Hiányoztam? :)

Mielőtt jönne az, hogy "TRC!!! Hát 3 hétig semmit se hallottunk felőled!!!", azt kell, hogy mondjam, hogy ez egyszerűen nem igaz. Azt írtam a múltkori hírben, hogy most fordítgatni fogok, majd kiadok pár fordítást, végezetül pihenni fogok és kész. Aztán meg ki tudja, hogy mikor adok ki újra fordítást, mivel kezdek kicsit elfáradni/belefáradni a fordítások készítgetésébe.

De nézzük hát, hogy mik azok a fordítások, amikkel idén foglalkozni fogok, de jól figyeljetek, mivel lehet, hogy ezek lesznek az utolsó fordítások, amiket készítek. Nem azt mondom, hogy egyszer és mindenkorra, de tervezek jópár dolgot erre az évre, és ha ezek közül akár 1 is megvalósul, az hatalmas előrelépést jelent számomra a nagybetűs ÉLETBEN. Márpedig utána nem hinném, hogy lenne egyáltalán időm fordítgatni, viszont bármikor szívesen nyújtok technikai segítséget leendő fordítóknak :)

Íme a lista, amivel még idén végezni szeretnék (nem feltétlenül sorrendben! ... Tovább »

Megtekintések száma: 268 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/01/01

Üdv, és jó vasárnap estét mindenkinek!

Mint mindig, most is egy kisebb helyzetjelentéssel szolgálnék nektek. Most inkább egybe írnám a fordításokkal kapcsolatos dolgokat, nem válogatnám szét őket. Az a helyzet, hogy fordítgattam a Nom Nom Galaxy-t, és időközben kaptam egy üzenetet a fejlesztőktől, miszerint a fordításom továbbra is lehet hivatalos, sőt, meg fognak keresni még pár embert jövő év elején, és akkor le lehet majd fordítani a játékot, és azon fordítások is hivatalosak lehetnek. Oké, de én nem fogok rájuk várni, lefordítom, majd szépen belinkelem, hogy "Nesztek, itt a fordításom, lehet tölteni és aztán belerakni a játékba".

Közben találtam egy weboldalt, ahol már sokkalta jobb támogatást lehet szerezni és programokat a játékokhoz, amiket le szeretnék fordítani, így 2 projekttel bővült a tárházam. Az egyik játék már majdnem le van fordítva, a másikhoz viszont rengeteget kell Photoshoppolni (nem is hittem volna, hogy ennyi PS munka ... Tovább »

Megtekintések száma: 171 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/12/13

Boldog Mikulástot kívánok mindenkinek!

Jelenteni jöttem egy-két dolgot, mivel a múlt héten lemaradt a Vasárnapi jelentés (igaz, volt Hétfői, de az a múlt hétre vonatkozott, no mindegy).

Igazából ami tényleges jelenteni való az az, hogy kb. semmivel se haladtam, viszont bele-belenéztem egy-két játék fordításának lehetőségébe. Nagy örömmel tapasztaltam, hogy számomra eddig fordíthatatlannak tűnő játékokat milyen könnyedén le lehet már fordítani. Csak az a baj, hogy vagy kedve, vagy ideje, vagy türelme nincs az embernek hozzájuk. Nemrégiben kedvet kaptam egy játék fordításához, és vicces volt, mikor megtudtam, hogy röpke 27000 sornyi szöveg van benne, pedig nem is hittem volna. Megjegyzés: A Dark Souls I. részét cirka 2 év alatt fordítottam le, és az volt kb. 25.000 sornyi szöveg. Jó, nagy része szinte ugyanaz volt, de akkor is...

Ergo most elgondolkodtam egy-két dolgon, bár lehet, hogy ismét csak hangulattól függ minden, de most úgy érzem, hogy lefordítom azoka ... Tovább »

Megtekintések száma: 169 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/12/06

Kellemes vasárnapi estét kívánok néktek embörök!

Gondoltam most, hogy lefordítottam egy-két játékot, valamint még más játékok készülődnek, leírom, hogy mi a helyzet azokkal, amik nincsenek kész, netán számozva vannak/lettek/lennének. Vagyis egy-két játékról információt írok, no :D

 

Dark Souls:

Ezt lefordítottam, és büszke is vagyok rá. De ezt le kell ide is írnom: Sokan panaszkodtak e-mailben, hogy nem igazán működik a fordításom. Persze, hogy nem működik, mivel nem eredetiben van meg a játék! A legtöbb fordításomat mind eredeti játékhoz készítem, így nem csoda, ha valaki letölti a Netről és nem megy vele. Egyébként pedig igenis működik, csak rossz verziót szed le mindenki, a Prophet-est kell, az a tuti. Én viszont arra kérnék mindenkit, hogy vegye meg a játékot, mert megéri!

 

Dark Souls II:

Egy olyan ígéretet kaptam, hogyha már lefordítottam a Dark Souls 1. részét, akkor én fordíth ... Tovább »

Megtekintések száma: 227 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/22

Üdv néktek!

Mivel késő este van és fáradt vagyok, csak egy gyors helyzetjelentést szeretnék kiadni:

 

Knights of Pen and Paper +1 Edition

Frissült a fordítás, mivel pár hónappal (vagy 1-2 hete? Passzolok) bekerült egy Cloud Save támogatás, vagyis mostantól a felhőben is lehet tárolni a mentéseket. Ez bő 1 sort adott a játékhoz, de lehet, hogy pont ez miatt nem tudtak magyarul játszani sokan. Bocs a késlekedésért, javítva lett!

 

Papers, Please!

Mint kiderült a játék elejének környékén van egy újságcím, aminek végéről hiányzott egy K betű. Volt egy kedves ember, aki jelezte, de szerintem ezt többen is észrevették volna (köztük én is, bár nem tudom nekem miért maradt ki). Semmi probléma, csak kérlek, hogy feltétlenül jelezzétek, ha bármi hasonló dolog van, mert akkor még lehet vele mit kezdeni. Javítva :)

 

I Am Bread + Goat Simulator

A fent ... Tovább »

Megtekintések száma: 174 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/18

Üdv néktek!

Kisebb vita alakult ki egy bizonyos oldal és köztem, mivel én azzal vádolom őket, hogy ellopták a fordításomat. Szerintük meg én vagyok a hülye, és senki nem lopott el semmit.

Részemről én most leírok mindent, e-maileket is leírok ide módosítatlanul (kivéve neveket és linkeket, azokat kiszedek, mert annyira nem vagyok szemét), és helyenként leírom, hogy mit gondolok, vagy gondoltam az adott részről. Ha a végén kiderül, hogy ez nem lopás, vagy csak én vagyok szimplán hülye, megmondom az őszintét: Kurvára nem érdekel. A játékot én kezdtem el fordítani, és én is fejeztem be, és csak ez számít :)

Nézzük!

Annó fordítottam a Dark Souls-t vagy 4-5 emberrel, de senki se segített, így állt a projekt, és szerettem volna, hogyha valaki segít. No, jött is a levél egy embertől (álneve JÓZSEF lesz nagybetűvel), és ő az alábbi sorokat írta még 2015 márciusában (pirossal írom a saját megjegyzésemet, feketén pedig a levél tartalmát, ahol dőlt JÓZSEF válasz ... Tovább »

Megtekintések száma: 334 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/16

Üdv néktek!

Megtörtént az I. Játékfordítói Találkozó, és nem tudom, hogy közületek, olvasók közül ki volt ott, de mi jól éreztük magunkat, sok jó emberrel ismerkedtem meg, és egy élmény volt :)

Ami viszont számotokra talán fontosabb az az, hogy rengeteg játékot kezdtem el fordítani, és nagy részükkel végeztem is, viszont most egyetlen egy játékról szeretnék hírezni (nem lesz nehéz kitalálni, hogy mi is az):

MEGJELENT A DARK SOULS FORDÍTÁSA!!!

Igen, JÓL olvastátok! Közel 2 évnyi munka után, ami alatt oly sok dolog történt elkészítettem a fordítást. Ezt hatalmas meglepetésként jelentettem be a találkozón, és mindenki kitörő örömmel fogadta azt (bár nagy volt a hangzavar, lehet más miatt örvendtek, ki tudja :D). A lényeg, hogy tegnap még nem volt kész, így ma kellett csiszolgatnom rajta itt-ott, de mivel megígértem, hogy mára kint lesz (és még ma van, 23:17 :D), így ki is adtam a fordítást.

Lehetnek benne hibák, és lehet, hogy he ... Tovább »

Megtekintések száma: 222 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/15

Üdv ismét!

Technikailag nem tudom, hogy 4 vagy 5 nap van hátra, mivel ha nem számítjuk a mai napot akkor 4, ha pedig igen akkor 5, szóval lehet 5 is, de ugyanakkor matekból sose voltam jó, így akár 2 is lehet (ami olyan, mint egy fordított 5-ös, és azért érezhetem így, mert gyorsan fordítgatni kellene :D).

Nézzük hát, hogy mi a helyzet a fordításokkal kapcsolatban. A rövid és tömör hír érdekében csak azt írom le, ami fontosabbnak számít:

Összesen 12 játék fordítását ígértem meg, és "az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó", viszont nem fog menni mindegyik (végtére is a szabad időmet erre áldozom, és most megint egyre kevesebb van belőle).

Az 1. játék fordításával haladok szééépen, laaassan... de nem elég gyorsan. Az van, hogy le van fordítva közel 95%-ra, és az valami hatalmas előrelépés az elmúlt időszakhoz képest (sőt, már-már kolosszális méreteket öltő :D). Úgy terveztem, hogy vasárnapra elkészülök vele, de nem jött össze. Semmi probléma, ... Tovább »

Megtekintések száma: 146 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/10

Üdv ismét mindenkinek!

Mint tudjátok (UGYE TUDJÁTOK???), jövő hét Szombaton lesz az I. Játékfordítói találkozó, és én nagyban készülök rá. Azaz készülnék, ha lenne rá elég időm. Most, hogy már csak 1 hét (netán kevesebb? :D) van a találkozóig, alaposan bele kell húznom, hogy a kérdéses játékokkal elkészüljek.

A múlt héten bejelentettem, hogy 12 játékot szeretnék lefordítani, és habár ez egy szép számnak bizonyult, lehet örülök, ha ebből 1 is kész lesz. Vagy akár kész közeli állapotba kerül........ Sok minden fog történni a jövő héten a munkahelyemen is, megint belehúzós időszak és egyéb, valamint a napokban történt velem egy szomorú eset (fogalmazzunk úgy, hogy most már nincs kivel ide-oda mászkálni, ergo van időm fordítgatni, minden rosszban van valami jó, nem? :D), tehát nehéz lesz időt találni a fordításokra.

De magyarázkodások és egyebek helyett inkább azt nézzük meg, hogy a kérdéses 12 játékkal mégis hogyan állok!

1. JÁTÉK -> 85%-ban kész, Pho ... Tovább »

Megtekintések száma: 189 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/07

Üdv néktek gémerek!

Dolgozgatok a fordításokon ezerrel, és azt kell, hogy mondjam, hogy nem hittem volna, hogy ilyen jól fogok haladni a játékokkal. Az viszont már biztos, hogy már csak 13 nap van hátra November 14-ig, így bármit is akarok lefordítani alaposan bele kell húznom. FUN FACT: Ha egy hónap első napja vasárnapra esik (mint most), akkor abban a hónapban lesz Péntek 13-a. Csekkoljátok le, ha nem hiszitek el ;)

De hogy a fordításokról is beszéljek, amik készülődnek, szigorúan számozásokkal, nem játéknevekkel (aztán ha sejtitek melyik játék melyik lehet az jó, főleg, hogy 1-2 be sincs jelentve még :D). Mindezt a jelenleg kiírt állapotuk alapján, ami ma a későbbiekben meg is változhat. Nem akarom frissíteni a hírt, csak gyorsan kiírni magamból a lényeget most, hogy aztán később már láthassátok is az eredményt (mármint a szöveg frissülését, a játék fordítását majd November 14-én :) ).

1. JÁTÉK -> 83%-ban kész, Photoshoppolni is kell majd
Ez már l ... Tovább »

Megtekintések száma: 197 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2015/11/01

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 17 »
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Március 2018  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz