Nyitólap TRC's PlayGround Regisztráció

Belépés

Üdvözöllek Vendég | RSSVasárnap, 2018/06/24, 02:05
Főoldal » Anyag-archívum

Üdv néktek! Hogy vagytok? :)

Hogy ÉN hogy vagyok? K**vára fáradtan, ugyanis egész nap PlayIT-en voltam, utána pedig bevásároltam, mivel a jövő héten külföldön leszek.

Hogy rövid-tömör verzióban összefoglaljam, hogy mi a helyzet, gyors írás következik:

Demon's Souls -> Haladtam vele, elég lassan, de haladtam. Legkésőbb Május 20-ig kész leszek vele, aggodalomra semmi ok! :D

Stardew Valley -> Nem csináltam vele semmit se a héten, és ahogy látom más sem. Tehát nem haladtunk a dologgal, de ez se probléma, majd idővel fogunk haladni vele, nyugi :)

Punch Club -> Ránéztem, és most már tudNÁM szerkeszteni a szövegeket, csak nem engedi, hogy hosszabb szöveget írjak, mint amit szeretnék. Sebaj, várom az információkat, hogy mit tegyek, úgyhogy majd alkothatok vele ezt-azt.

Magicka 2 -> Meglestem a fájlokat, újrarendeztem őket, de nem sikerült értelmes sorrendet kia ... Tovább »

Megtekintések száma: 188 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/04/30

Vagyis izé... nem akarom, hogy mindenkinek fájjon a keze, elég, ha az enyém fáj, ti csak olvasgassatok, jobban jártok :)

Mint tudjátok a múlt héten poénkodtam azzal, hogy megjelent a Dark Souls 3. része, és ezért nem sikerült fordítanom pár játékot. Ez félig-meddig igaz is, ugyanis volt egyéb elfoglaltságom (mikor nincs, ugye), és ugyanakkor ismét előjött valami, amit egyszerűen nem tudok hová tenni (bár van sejtésem).

Ez pedig nem más, mint az, hogy elkezdett fájni a kezem.

Ez így randomba jön elő reggelente, hogy vagy a bal, vagy a jobb kezem (esetünkben most a bal kezem) elkezd fájni. A hüvelyk, a mutató és a középső ujjaim vége elkezd csípni, picit talán égetni, és roppant hidegek. Ez így "okés", ez el szokott múlni. De most valahogy másképp működnek a dolgok. Most épp a bal kezem fáj, mint írtam, de nem csak ennyiben merül ki a dolog, óóó nem. Fáj a csuklóm, a könyököm, és még a vállam is. Lehet, hogy elaludtam? Lehet, de ha máshogy fekszem nem ... Tovább »

Megtekintések száma: 291 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/04/24

Hát szép jó napot kívánok néktek jóemberek!

Képzeljétek el, megjelent a Dark Souls 3! Annyira nagy királyság, hogy el is kezdtem vele játszani, és jó sokat haladtam már benne.

Öcsémmel játszunk, és igyekszünk egyszerre haladni. A legutóbb eljutottunk egy helyre, ahol tetőkön kellett mászkálni, majd kiugrott egy pár szemétláda, és kinyírták öcsém karakterét, így újra kell mászkálnunk ott. De semmi baj, biztosan ki fogjuk nyírni őket.

Ezen kívül még olyan dolgokat csináltunk, mint pl. segítettünk random embereknek a Curse-Rotted Greatwood-nál, ami eddig az egyik legjobb Bossfight a játékban szerintem. A végén csak azért fogok készíteni egy karaktert, hogy itt segédkezzek másoknak, de tényleg :D

Öcsém néha elszórakozgat másokkal, és "besegít" nekik Mad Phantom-ként ebbe-abba. Rohadtul nagy móka az egész, én is kipróbáltam, de utána nagyon rosszu éreztem magam, mert kissé nagy szemétségnek érzem ezt a feature-t. Főleg, ha az embernél van Untrue ... Tovább »

Megtekintések száma: 256 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/04/17

Üdv néktek!

Van pár jó, és van pár kevésbé jó hírem. A legtöbb a fordításokkal kapcsolatos, mert ez már csak természetes, hogyha helyzetjelentést írok, akkor köze lesz a munkámhoz. Nézzük, hogy mennyire van köze hozzá, és egyúttal le is írom a jó híreket.

 

Demon's Souls (87%):

SZENT KLEOFÁS!!! Igen, jól olvastátok: 87%-on áll a Demon's Souls fordítása. Én megmondtam, hogy "egyszerűen" lehet vele haladni, ugye? :D A játék elég nagy része le lett fordítva, mivel a szabadidőm nagy részét (erről lentebb bővebben) igyekeztem erre fordítani. És bevált! Már "csak" a párbeszédeket kell megmunkálni, és kész is vagyunk, jöhet a tesztelési fázis. Igenám, de van egy aprócska bökkenő: Azért hagytam a párbeszédeket utoljára, mert azokat nagyon nehéz lefordítani. Itt különösen figyelni kell a karakterlimitre és egyebekre, a változatosságra és miegymásra. A lényeg, hogy készülget, és le is szeretném fordítani jövő hé ... Tovább »

Megtekintések száma: 375 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/04/10

Üdv néktek!

Miután megünnepeltem a névnapomat (SPOILER ALERT: Richárdnak hívnak, ha valaki nem tudná), nekiálltam egy-két fordításnak, projektnek, és folytattam ezt-azt. Mivel közeledik Május 20, és előtte nagy terveim vannak (plusz közbejön a Dark Souls III megjelenése is ugye), így nem tudom mennyire fogok ráérni lefordítani a játékokat. Azt viszont tudom, hogy amikor időm engedi csak ezzel foglalkozok, hogy jobban haladhassak, minél előbb kiadjam amit kell, és utána ki tudja mi lesz a vége. De nézzük, mivel-mit alkottam:

Demon's Souls (75%):

Amindenségitnekije!!! 75%??? Ilyen gyorsan??? Nos....... az a helyzet, hogy ez így egy kicsit csalóka. Mikor a múltkor kiírtam, hogy 66%-on áll a dolog, másnapra már 75%-on volt. Azóta persze nem haladtam, de ha haladtam volna, lenne ez 80%, akár 85% is, de mégse tettem. Nyugi, kész lesz a fordítás még időben (értsd: Ha nagyon elszalad velem a ló, akkor le lesz fordítva még a héten, DE SEMMIT SE ÍG ... Tovább »

Megtekintések száma: 302 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/04/03

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

És ha már húsvét, akkor szünet is van, és ha szünet is van, akkor idő is van arra, hogy lehessen fordítgatni, nemde? :D

 

Demon's Souls (66%):

Mint a múltkorjában írtam most az az elsődleges célom, hogy ezt a játékot lefordítsam. A múlt héten még csak 49% volt, most már 66%. Ha nagyon belendülök akkor hamarabb kész leszek vele, mint gondolnám. Ez az elsődleges prioritás most, ha netán más fordítás készülne el idő közben, akkor azt azért készítem el, mert "pihenőt" tartok ettől a játéktól.

 

Dark Souls II + Scholar of the First Sin:

Százalékot nem írnék, de legyen elég annyi, hogy amint befejeztem a Demon's Souls-t, egyből ezt fogom elkezdeni lefordítani. A baj az, mint kiderült, hogy a Dark Souls II-t le tudom fordítani, de a Scholar of the First Sin-t lehet, hogy nem, mivel azt még (elméletben) nem lehet kicsomagolni, ... Tovább »

Megtekintések száma: 202 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/03/27

...volt egyszer egy TRC. TRC elhatározta, hogy ír egy helyzetjelentést. És íme, olvassátok!

 

The Count Lucanor (100%):

Váratlan helyzetjelentés, tudom, de úgy gondoltam, hogy megnézem milyen játékok jelentek meg mostanság. Nagy meglepetésemre tapasztaltam, hogy megjelent ez a remek játék, ami tulajdonképpen egy pixel art stílusú horrorjáték, ami olyan, mint egy népmese. MINDENKINEK KÖTELEZŐ KIPRÓBÁLNIA (főleg, ha bírja a pixel art stílusú horror játékokat). Igen, ismét csak úgy randomba egy új játékot lefordítottam (méghozzá két nap alatt), de nálam már csak így működnek a fordítások. Sőt, ha szerencsém/szerencsénk lesz, akkor a fordítás akár hivatalossá is válhat. Utóbbi ténynek nagyon örülnék :)

 

Egyéb fordítások:

Sajnálom, de más fordítással még nem haladtam előre. Igaz, szerettem volna, de közbejött a fenti játék. Ne búslakodjatok, le lesz fordítva "minden" idővel. Sőt, a honl ... Tovább »

Megtekintések száma: 140 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/03/20

Üdv néktek!

Mielőtt felhördülne a tömeg, hogy ismét nincs helyzetjelentés, gyorsan tudjuk le az egészet, oké?

Alig haladtam valamivel az elmúlt időszakban mert egész nap PS3-asoztam elfoglalt voltam egyéb okok miatt, viszont amikor tudtam akkor két fordítással haladtam igazán. Az egyik a Nom Nom Galaxy (59%), a másik pedig a Demon's Souls (49%). Be szeretném fejezni őket, az előbbit talán azért könnyebb, mert kevés benne a szöveg, utóbbit meg azért könnyebb, mert annak fordításához nagyobb kedvem van. És ígéretem szerint jó lenne, ha befejezném Áprilisig, utána pedig "gyorsan" a Dark Souls II-t Május 20-ig, mivel jön a Dark Souls III Április 12-én (ami előbb van, mint Május 20), és sose leszek velük kész (főleg, hogy a DSIII-at is le szeretném fordítani). És ahogy halad az idő, egyre kevesebb szabadidőm lesz a jövőben, és utána már esélytelen lesz bármilyen fordítás elkészítése általam. Próbálkozni fogok, persze, ... Tovább »

Megtekintések száma: 285 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/03/14

Ahogy az lenni szokott, hetente, kéthetente, netán háromhetente helyzetjelentést írok. Mostantól ezen helyzetjelentéseket a Facebook oldalamra is kirakom, hogy ne csak azok olvashassák, akik a weboldalamat látogatják.

De akkor kezdjük hát a helyzetjelentést, avagy miért nem haladtam egy fordítással se az elmúlt napokban.

A jómúltkorjában (annó Február 2-án) úgy döntöttem, hogy eleget vártam. Hiába kerestem fel a megfelelő embereket, hiába írtam nekik, nem igazán voltak együttműködőek. Így hát alternatív megoldásokat kellett keresnem. Először úgy terveztem, hogy elviszem a PS3-asomat feltöretni, hogy CFW-t rakjanak rá. Nos ez nem jött össze, senki se vállalta el, aki pedig elvállalta volna, az vagy messze volt, hogy cirka 20-30k-ért vállalta volna el a dolgot. Oké, semmi baj, a másik megoldás az volt, hogy veszek egy kész CFW-s PS3-ast. Igen ám, de mint kiderült ez se úgy működik mint szeretném, mivel ilyen eszközt csak használtan lehet venni. Ez azt jelenti, hogy kb. ... Tovább »

Megtekintések száma: 450 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/03/06

Hát helló!

 

Úgy emlékszem, hogy 3 héttel ezelőtt beszéltem valami olyasvalamiről, hogy közbeszól a nagybetűs ÉLET, nem tudom, mikor leszek kész a fordításokkal és a többi. Így gyakorlatilag semmit se írtam, semmi hírt se híreszteltem ki, és nem írtam helyzetjelentést, mert "minek". Most viszont, hogy közel 3 hét telt el, azt hiszem itt az idő, hogy pár változásról és egyébről tájékoztassalak titeket:

Goat Simulator - Payday DLC-s frissítés (100%):

Végre sikerült lefordítanom a DLC-t rendesen, már nem jelennek meg bugosan a szövegek, nem fagy ki a játék, és persze az apróbb frissítések, amik menet közben kijöttek, azok is fordításra kerültek. Így VÉGRE lehet magyarul élvezni a játékot. Habár most trükkösen oldották meg a dolgokat a készítők, így a töltőképernyőn látható tippeket, valamint pár tárgy és egyéb nevét sehogy sem sikerült lefordítani. De mivel a játék így is bugos, meg amúgy is bugos, így vegyétek ezt is anna ... Tovább »

Megtekintések száma: 217 | Hozzáadta:: The_Reaper_CooL | Dátum: 2016/02/20

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 17 18 »
Belépés

Üzenőfal

Hírek
«  Június 2018  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Partnerek


(KIEMELT PARTNER)


Magyarítások PortálThe Gamers


RETRO_hun


RetroConsole
Games


Copyright The_Reaper_CooL © 2018Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz